بیگی‌نژاد گفت: بخش خصوصی طبق مصوبه ماده ۱۵ برنامه هفتم می‌تواند به توسعه میادین نفت و گاز ورود کند تا به حل معضل ناترازی انرژی در کشور کمک کند.

هادی بیگی‌نژاد، نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره تاثیر مصوبه ماده ۱۵ برنامه هفتم برای ورود بخش خصوصی به توسعه میادین نفت و گاز گفت: مجلس در ماده ۱۵ برنامه هفتم مصوب کرد که بخش خصوصی به توسعه میادین نفت و گاز ورود کند تا به این وسیله شاهد افزایش بهره‌وری و تولید در این بخش‌ها باشیم.

وی ادامه داد: متاسفانه بخش خصوصی در کشور ما آن‌قدر ضعیف است که توان ورود به این حوزه‌ها را ندارد و باید اقدام به تقویت این بخش کنیم و مصوبه ماده ۱۵ برنامه هفتم در همین راستا است.

نماینده مردم ملایر در مجلس اضافه کرد: در کشورمان بخش خصوصی قوی در تمامی حوزه‌ها و نه فقط حوزه‌های بالادستی نداریم.

بیگی‌نژاد بیان کرد: به عنوان مثال اگر بخواهیم یک میدان جدید نفتی و یا گازی را به بخش خصوصی تحویل بدهیم و قرار باشد این میدان ۲۰۰ هزار بشکه نفت استخراج کند، برای تولید و فروش ۲۰۰ هزار بشکه نفت، چیزی در حدود ۶ میلیارد دلار سرمایه نیاز داریم یعنی به ازای هر بشکه نفت حدود ۳۰ هزار دلار؛ هیچ بخش خصوصی در حال حاضر وجود ندارد که بتواند این کار را انجام دهد.

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: وقتی که برای سرمایه‌گذاری‌های مختلف کار می‌کنیم متوجه می‌شویم نه فقط در حوزه نفت، بلکه در سایر حوزه‌ها بخش خصوصی خیلی در کشور ما قوی نیست.

وی اظهار کرد: بخش خصوصی حتی برای حوزه پتروپالایشگاه‌ها هم نمی‌تواند سرمایه‌گذاری داشته باشد، اما چون بخش خصوصی این توان را ندارد ناتوانی خود را به گردن وزارت نفت و انحصار بخش دولتی می‌اندازند.

نماینده مردم ملایر در مجلس گفت: در ماده ۱۵ برنامه هفتم مصوب کردیم که بخش خصوصی به‌خصوص آن‌هایی که نیازمند محصولات میادین نفت و گاز هستند و مخصوصا پتروشیمی‌ها در اولویت هستند همچنین برای بهره‌برداری از میادین نفت و گاز، راه به صورت قانونی برای آن‌ها باز شده است.

بیگی‌نژاد بیان کرد: دلیل اینکه بخش خصوصی به این حوزه ورود نمی‌کند، بسته بودن راه نیست بلکه به این دلیل است که سرمایه لازم را در اختیار ندارد.

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس افزود: اگر بخش خصوصی از این فرصت استفاده کند می‌تواند به حل معضل ناترازی انرژی در کشور کمک کند همچنین آن‌ها می‌توانند نیازشان به فرآورده‌های سوختی را به این وسیله تامین کنند و از بروز ناترازی و قطع انرژی خود در زمان پیک مصرف بکاهند و از تولیدات خود در این مواقع استفاده کنند.

وی گفت: بخش خصوصی می‌تواند توسعه و بهره‌برداری از یک میدان گازی را به دست بگیرد تا هم برایشان سودآوری داشته باشد و هم اقدام به رفع نیاز خود کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۵ ۲۵ دی ۱۴۰۲
هزینه آب، برق و گاز مدارس در سال آینده رایگان می‌شود و برای مردم هم 100 برابر می شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۴ ۲۵ دی ۱۴۰۲
و این در حالی است که متأسفانه بخش خصوصی 100 درصد فقط عامل اصلی همه مشکلات مردم و کشور بوده است. بخش خصوصی متأسفانه به نفع مردم و کشور نیست و تاکنون هم نبوده است.
Iran (Islamic Republic of)
مسترپلنوببین،گول نخور
۰۷:۱۸ ۲۵ دی ۱۴۰۲
برای ناترازی انرژی باید به انرژی صلح امیز هسته ای و تولید برق باهاش،و خودرو های برقی و البته در و پنجره دو جداره و لامپهای کم مصرف رو اورد،بانکها وام کم سود بدن در این جهت،مصرف سریعتر گاز و نفت فقط ثروت رو کم و دود و امراضمونو بیشتر میکنه
Iran (Islamic Republic of)
مسترپلنوببین،گول نخور
۱۴:۴۸ ۲۵ دی ۱۴۰۲
به به،چ نظر پخته ای!کاش نماینده مشهد میشدی
آخرین اخبار