جبر ابو هدروس به همراه تعدادی از اعضای خانواده اش به شهادت رسید تا شمار شهدای خبرنگار در غزه از زمان شدت گرفتن تحولات، به ۱۰۶ نفر افزایش یابد.

باز هم خبرنگارکشی و باز هم غزه. برای آنهایی که داعیه آزادی بیان دارند، برای همان‌هایی که با پروازهای اختصاصی تحت پوشش رژیم‌صهیونیستی در سلامت می‌روند و می‌آیند و به جای بیان حقیقت، رپرتاژ آگهی می‌نویسند، برای همه آنهایی که چشم‌شان را روی حقیقت بسته اند، باید عدد خبرنگاران را بارها و بارها تکرار کرد.

حالا شمار شهدای خبرنگار به ۱۰۶نفر رسیده‌اند تا ادعای همه آنها نقش برآب شود. تا مشخص شود رژیم‌صهیونیستی قصد دارد جلوی حقیقت و روایت آن را بگیرد و برای این کار، از کسی نمی‌ترسد.

جبر ابو هدروس، صد و ششمین خبرنگاری است که در غزه شهید می‌شود. او و تعدادی از اعضای خانواده وی در پی بمباران خانه مسکونی آنها در اردوگاه نصیرات در مرکز نوار غزه توسط هواپیما‌های رژیم صهیونیستی به شهادت رسید تا شمار شهدای خبرنگار در مناطق اشغالی از زمان شدت گرفتن تحولات، به ۱۰۶ نفر افزایش یابد.

منابع پزشکی فلسطینی در همین رابطه تایید کرده‌اند که پس از هدف قرار دادن خانه این خبرنگار در اردوگاه نصیرات، اجساد هفت شهید از جمله جبر ابو هدروس، روزنامه‌نگار به بیمارستان شهدای الاقصی در دیرالبلاح در مرکز نوار غزه رسیده‌بود. همکاران این خبرنگار شهید با تایید این‌که وی مورد هدف اشغالگران قرار گرفت، برای کشته شدن وی و تعدادی از اعضای خانواده‌اش در بمباران خانه‌اش، به سوگ نشستند. پیش از این و در روز پنجشنبه، دفتر رسانه‌ای دولت در غزه اعلام کرد پس از کشته‌شدن خبرنگاران همکار محمد خیرالدین و احمد خیرالدین در حمله اسرائیل به نوار غزه، تعداد شهدای مطبوعات در نوار غزه به ۱۰۵ نفر افزایش یافته است. حالا با شهادت ابو هدروس، شمار شهدای خبرنگار به ۱۰۶نفر رسیده‌است.     

جبر ابو هدروس

یادبود همکاران شهید
بعد از شهادت این خبرنگار، همکارانش برای گرامیداشت یاد او گردهم جمع شدند. یکی از آنها گفته است: من هم مثل دیگر همکارانم در راه این همکار شهیدمان هستیم. این جلیقه خبرنگاری ما را از هواپیما‌ها، تانک‌های اشغالگر، هواپیما‌های جنگی یا پهپاد‌ها محافظت نمی‌کند. پیام ما به تمام دنیا این است که همه خبرنگاران دنیا وقتی جلیقه مطبوعاتی می‌پوشند محافظت می‌شوند، به جز ما در غزه. اینجا و درغزه، جلیقه علامتی است برای کشتن خبرنگاران. بیش از ۱۰۰ شهید تا این لحظه داشتیم و دنیا ساکت است. همکارمان را از زیر آوار بیرون کشیدیم، شهادت می‌دهم که خدایی جز پروردگار نیست و محمد رسول خداست، آخرین سخن اوهم همین بود.یکی دیگر از خبرنگاران هم عنوان کرده است: ابو هدروس، خبرنگار‌قدس‌امروز بود. بیمارستان ساعت ۴ بمباران شد. او برای انتقال پیام رسانه‌ای خود بسیار پرانگیزه بود. همان‌طور که همکارم گفت، این جلیقه طبق قوانین بین‌المللی قرار است محافظ خبرنگاران باشد. اشغالگران اسرائیل ما را هدف قرار داده‌اند و اکنون به دلیل جنایات صهیونیست‌ها علیه خبرنگاران و همکاران، بیش از ۱۰۶ شهید داریم. جلیقه خبرنگاری ‌امانتی است بر گردن ما که راه همکارمان را ادامه خواهیم‌داد. ابو هدروس محترم، پایدار، دلبسته میدان بود و می‌خواست حقایق را منتقل کند. او در هر لحظه با ماست که همیشه به افشای جنایات اشغالگران علیه خبرنگاران و مردم خود ادامه خواهیم‌داد. این جلیقه اکنون شبیه یک سنگ در مواجهه با اشغالگری است که نمی‌تواند واقعیت آنچه در نوار غزه رخ می‌دهد یا جنایات آن را پنهان کند.


بیشتربخوانید

  • شهادت خبرنگار شبکه المیادین در غزه

جامعه مقاومت را به نمایش می‌گذاشت 
امیر توفیقی، مسئول هماهنگی ارتباط رسانه‌ای بین‌الملل در شبکه افق است که تا قبل از شهادت جبر ابو هدروس، با او ارتباط داشت. او در این خصوص می‌گوید: ما از هفتم اکتبر ارتباط‌مان با او بیشتر شد. در حوزه محتوا و داده‌هایی که در این زمینه نیاز داشتیم، با ما همکاری داشت. در عین حال، شخصیت‌های مختلفی در فلسطین را برای گفت‌وگو به ما معرفی می‌کرد. از یک جایی به بعد و با شدت گرفتن حملات، خودش گزارش اختصاصی برای ما می‌گرفت و ارسال می‌کرد. تقریبا هر روز گزارش می‌فرستاد. یکی از گزارش‌های خوبی که در این حوزه تهیه کرده‌بود مربوط به همان پدربزرگی بود که نوه‌اش را در آغوش می‌گیرد که با او گفت‌وگو داشت. گزارش‌هایی هم از سختی کار خبرنگاران تهیه و ارسال کرده بود. در عین حال بسیاری از مواردی که به آن می‌پرداخت درباره مسائلی بود که شاید از نگاه دوربین‌ها مغفول مانده‌بود. در بیمارستان الاقصی هم با یک پزشک مصاحبه کرد و دو روز بعد همان پزشک در اتاق استراحت خود در بیمارستان شهید شد. برخی اتفاق‌هایی که روایت می‌کرد، کسی به آن نپرداخته بود و به نوعی نگاه نو به تهیه گزارش از فلسطین داشت. در واقع می‌توانم بگویم نگاه اجتماعی به کل این حوادث داشت. مثلا با دختربچه‌ها صحبت می‌کرد و از آرزو‌هایشان می‌پرسید. یک گزارش دیگر هم داشت که گفت‌وگو با مادری بود که فرزندش شهید شده‌بود و می‌گفت کماکان پای مقاومت‌ ایستاده است. در واقع مقاومت کف جامعه را به نمایش می‌گذاشت.


جبر ابو هدروس در غزه     

از دردها روایت می‌کرد
وی ادامه می‌دهد: من تا قبل از هفت اکتبر، ارتباط دوستانه با او داشتم و صحبت و پیام رد و بدل می‌کردیم. او خبرنگار شبکه القدس فلسطین بود. بعد از شدت گرفتن حملات، از رسانه‌اش اجازه گرفت که به شبکه افق کمک کند. بعد از هفت اکتبر هم کامل در اختیار شبکه ما بود. زمانی هم که آتش بس بود، از منزل ارتباط می‌گرفت تا گزارش بدهد. حتی زمانی که می‌خواست به خانواده سر بزند، با کلی عذرخواهی می‌رفت. من کم دیده‌بودم کسی چنین اخلاقی داشته‌باشند. او در کار، حرفه‌ای بود. هفته دومی بود که با او کار می‌کردیم. به من گفت می‌خواهم با تو درددل کنم. گفت من پنج سال بود بچه‌دار نمی‌شدم و حالا به دلیل بمباران، بچه‌ام سقط شد. فردایش رفت به بیمارستان نوزادان و از پدر و مادرانی که نوزاد از دست داده بودند گزارش تهیه کرد و گفت خوب می‌داند چه دردی متوجه این والدین است. سوژه‌ای نبود که از دست او دربرود. ما ارتباط اسکایپی زنده با او داشتیم و گزارش‌های اختصاصی به ما می‌رساند.

مسئول هماهنگی ارتباط رسانه‌ای بین‌الملل شبکه افق:
خبرنگاران هدف هستند
توفیقی در خصوص دلیل هراس رژیم صهیونیستی از خبرنگاران و کشتار آنها هم تصریح می‌کند: الان چیزی از غزه باقی نمانده و رژیم‌صهیونیستی نقاط کور را می‌زند. دیشب باخبر شدم چادر‌هایی را که مردم در آن هستند، می‌زنند. وقتی به این نقطه رسیده و نمی‌خواهد کسی حرامزادگی‌اش رامتوجه شود، سمت خبرنگاران می‌رود تا جلوی دوربین آنها را بگیرد. کما این‌که در کشته شدن آن دو خبرنگار الجزیره هم مشخص بود چطور این کار را کرده چون در میان یک دشت و با لباس خبرنگاری بودند. بعد ازهفت اکتبر هدفش خبرنگاران بود وقصد داشت میدان خبر را نبازد اما رسانه را کامل باخت.

منبع: روزنامه جام جم 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.