محمدمهدی فداکار در اختتامیه مسابقات ملی چوگان با ابراز خرسندی از برگزاری این مسابقات به میزبانی بم گفت: امیدواریم این اثر ماندگار همیشه در بم باقی بماند و شاهد برگزاری مسابقات چوگان در این شهرستان باشیم.
وی در خصوص گره خوردن ارگ قدیم بم و بازی چوگان به عنوان میراث (جهانی) ناملموس افزود: بیشک بازی سنتی و باستانی چوگان میراث ارزشمند ناملموس ایرانیان برای جهانیان قابل توجه است.
فداکار به قدمت مجموعه ارگ تاریخی بم اشاره کرد و گفت: قدمت این بنای تاریخی ۲ هزار و ۵۰۰ سال و قدمت بازی چوگان به ۳ هزار سال پیش برمیگردد که دبیرخانه دائمی آیین ملی چوگان در بم باقی خواهد ماند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان نیز در این مراسم گفت: یک بخش از میراث فرهنگی مربوط به بناهای تاریخی و بخش دیگر آن ناملموس یا معنوی است که بیشتر شامل داستانها و قصهها، آداب و رسوم و زندگی مردم میشود.
سعید شاهرخی افزود: چوگان در بخش میراث فرهنگی ناملموس است که همراه با روایتگری و موسیقی شامل شاهنامهخوانی و... به عنوان میراث ناملموس در کشور ما ثبت شده است.
وی با اشاره به استقرار دبیرخانه دائمی میراث ناملموس چوگان در ارگ بم تصریح کرد: هر سال به مناسبت ۱۶ آذر (سالروز ثبت این اثر ناملموس جهانی) بم میزبان رویداد عظیم ورزشی میراثی دنیا خواهد بود.
شاهرخی بیان کرد: این ورزش میتواند مؤلفه مهمی در توسعه گردشگری باشد و باید رویدادهای مختلف تعریف کرد که هرچه رویداد بزرگتر باشد، برای مردم جذابتر و لذتبخشتر است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان گفت: امروزه هویت فرهنگی ایران با بازی خوب چوگان تعریف میشود که برای نسل جدید جاذبه ایجاد میکند و باید به اسب به عنوان یک صنعت نگاه کرد.