یکی از عوامل اثرگذار در بروز بیماریهای قلبی و عروقی، پرفشاری خون شناخته میشود و این درحالی است که حدود ۱۲ تا ۱۵ درصد جمعیت بالای ۳۰ سال کشور به بیماری پرفشاری خون مبتلا هستند، اما نیمی از این افراد از ابتلای خود به بیماری پرفشاری خون بیاطلاع هستند.
همچنین گفته میشود که حتی ۵۰ درصد کسانی که از پرفشاری خون خود مطلع هستند هم دارو مصرف میکنند و بیماری در کمتر از ۵۰ درصد این افراد تحت کنترل است.
مراجعه به پزشک، شناخت بیماری و راههای کنترل آن بسیار مهم است، اما در کنار مصرف دارو میتوان روشهای تغذیهای که طب سنتی بر آنها تاکید کرده است را نیز دنبال کرد تا بتوان با این راهکارهای ساده هم پر فشاری خون را کنترل کرد.
اولین اقدام مفید در زمان افزایش فشارخون، پاشویه با آب یا مخلوط آبغوره و آب از زانو به پایین است.
در منابع طب ایرانی امتلاء و پُری بدن از مواد و یا خشکی رگها و کاهش قابلیت ارتجاعی آن عامل پرفشاری خون شناخته شده است. از این رو کاهش دادن میزان غذا و مصرف غذاهای مزوره (غذاهای شکم پرکن که چاق کننده نیستند) نظیر کرفس، کنگر، هویج، زیتون، لوبیا، گشنیز، جعفری و لیموترش در غذاها مفید است.
از سوی دیگر روغنمالی بدن با روغن زیتون تازه یا روغن بادام شیرین در افراد لاغر و خشک مزاج میتواند کمک کننده باشد. برخی گیاهان نظیر سیر، قره قاط، سرخ ولیک و ریشه گزنه نیز اثر کاهنده فشارخون دارند که میتوان از آنها استفاده کرد.
در صورتی که از داروهای دیگر هم استفاده میکنید هنگام استفاده از گیاهان برای کاهش فشارخون با متخصص طب سنتی مشورت کنید.