غلام رضا ابدالی مدیرکل دفتر مدیریت و حفاظت حیات وحش سازمان محیط زیست در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: امروزه بازار پر سود قاچاق حیوانات به شدت گرم است . پرندگان در این میان از گونههای جانوری محبوبی هستند که بیشتر قاچاق می شوند، زیرا قاچاق آنها برای قاچاقچیان پر سود خواهد بود. اما از یک طرف این موضوع تمام ذخایر و منابع ژنتیکی و با ارزش کشور را تهی میکند؛ اعم از ذخایر گونه پرنده پستانداران و حتی آبزیان. البته ناگفته نماند تمام گونهها در معرض خطر هستند. همه ما میدانیم که تنها در کشورما قاچاق حیوان صورت نمیگیرد بلکه یک موضوع فراگیر بوده و در تمام کشور ها انجام می شود.
او گفت: برخی کشورها مبدا قاچاق و بعضی دیگرمقصد هستند. البته یک سری کوریدورها برای قاچاق وجود دارد. همه این مبدا و مقصد و کوریدورهای حد واسط باید دست به دست هم بدهند تا یک شبکه مبارز با قاچاق بوجود بیاد.
ابدالی بیان کرد: پول قاچاق در جیب شبکههای مافیایی می رود و تنها یک درصد آن به جوامع محلی فقیر داده می شود و از فقر مردم سوءاستفاه میکنند.
او گفت: برخی کشورها این موضوع را یعنی قاچاق حیات وحش را رسم و سنت خود قرارداده اند. یک سری جاه طلبیهای انسانی است که از بحث گوشت بازی و داشتن حیوانات عجیب الخلقه و حیوانات وحشی حتی خزندگان و پستانداران و گربه سانان بزرگ در خانه لذت میبرند.
ابدالی تصریح کرد: در ایران بیشتر پرندهها هستند که قاچاق میشوند .بهری و بالابان و شاهین جزو بیشترین قاچاق حیوانات هستند. پرنده هوبره بطور عمده قاچاق ها می شود زیرا در ایران بسیار فراوان است و بازار خوبی دارد.