مدیرکل دفتر مدیریت و حفاظت حیات وحش سازمان محیط زیست گفت: محدودیت‌های پرورش تیلاپیا همچنان پابرجاست و اجازه نمی‌دهیم محیط‌های آبی با ورود آن دچار مشکل شوند.

ماهی تیلاپیا از گونه‌های مهاجم برای محیط زیست کشور است که پیشتر حضور آن در تالاب‌ها و رودخانه‌های کشور مشکلاتی را برای این پهنه‌های آبی و جامعه صیادی که از این محیط‌ها ارتزاق می‌کنند، ایجاد کرده بود.

نمونه واضح تأثیر ماهی تیلاپیا را در نابودی معیشت صیادان و از بین رفتن گونه‌های بومی در این تالاب‌ها به ویژه تالاب شادگان شاهد بوده‌ایم. همچنین این ماهی ارزش غذایی پایینی دارد و اسید چرب موجود در گوشت تیلاپیا موجب تشدید بیماری‌های قلبی، آسم و آلرژی می‌شود. این ماهی به دلیل زندگی در آب‌های آلوده از مواد آلوده تغذیه می‌کند که این مواد داخل بدن ماهی می‌روند و در صورت تغذیه انسان از آن می‌توانند سبب بروز بیماری در انسان‌ها شوند.

با این وجود به تازگی حسین حسینی - رئیس سازمان شیلات ایران در هفتمین نمایشگاه بین‌المللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذا‌های دریایی و صنایع وابسته اعلام کرده است که محدودیت‌های تولید ماهی تیلاپیا در کشور برداشته شده است و تولید این محصول در کشور افزایش می‌یابد تا مانند ماهی قزل‌آلا تبدیل به گونه‌ای تجاری شود.

وی همچنین گفته بود که با توجه به برداشته شدن این الزامات، استان‌های خراسان جنوبی، خراسان رضوی، قم، یزد و سمنان مجوز‌های زیست‌محیطی برای تولید ماهی تیلاپیا دریافت کرده‌اند.

در این راستا، غلامرضا ابدالی مدیرکل دفتر مدیریت و حفاظت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست، ضمن رد این اظهارنظر گفت: آقای حسینی اعلام کرده‌اند که محدودیت‌های زیست محیطی پرورش تیلاپیا برداشته شده است و از این پس این ماهی نیز مانند قزل‌آلا و... پرورش داده می‌شود، در حالی که چنین چیزی واقعیت ندارد.

وی تأکید کرد: او باید توضیح بدهد که بر اساس کدام مدرک، سند، جلسه، مصوبه و در توافق با چه کسی این موضوع را اعلام کرده است. محدودیت‌های پرورش تیلاپیا همچنان پابرجاست و اجازه نمی‌دهیم محیط‌های آبی با ورود این گونه دچار مشکل شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
زرتشت
۲۲:۵۹ ۱۷ آذر ۱۴۰۲
گونه مهاجم تالاب شادگان و هورالعظیم تیلاپیا نیست خخخخ همه میدونن چیه مهاجم اونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۸ ۱۷ آذر ۱۴۰۲
دیگه سالهاست که برای مردم ایران ثابت شده که مسئولین نه تنها به فکر سلامتی و حفظ جان مردم نیستند بلکه با وارد کردن برنج های آلوده به آرسنیک تولید یا وارد کردن روغنهای خطرناک پالم دار و ماهی‌های سمی و بی کیفیتی مانند تیلاپیلا قصد از بین بردن جان مردم را به جهت کسب منفعت و پول و دلار بیشتر برای خودشان را دارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۲۹ ۱۷ آذر ۱۴۰۲
بنده خودم با بیش از ۲۵ سال سابقه از خانواده کارشناسان و کارمندان فرهیخته شیلات هستم متأسفانه اکنون مدیرانی در شیلات رأس کار هستند که علاوه بر زیر سوال بودن جایگاه علمی ایشان صرفا به آمار سازی جهت افزایش تولید به هر قیمتی می اندیشند که تولید ماهی تیلاپیا هم بر همین رویکرد شکل گرفته است که تفکری بسیار خطرناک بوده و علاوه بر چالشهای احتمالی آن برای محیط زیست و آبزیان ارزشمند بومی کارشناسان شیلاتی نیز از این قبیل بیانات و جهت گیری های کاری چه در بحث علمی و چه در بحث مدیریت و همگرایی منابع انسانی و سازمانی دچار استیصال و ناامیدی شده اند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۸ ۱۷ آذر ۱۴۰۲
شط خرمشهر پر شده از تیلاپیلا پر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۰ ۱۶ آذر ۱۴۰۲
این گفته ها و امثال انها ، باید توسط ، آزمایشگاه و کارشناسان خبره مستقل تایید شود ، انحصار و مافیا ، بلای جان تجارت ، اقتصاد ،...کشور .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۱ ۱۶ آذر ۱۴۰۲
قزل خیلی خوشمزه است و دیگه تیلاپیلا لازم نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۹ ۱۶ آذر ۱۴۰۲
مجوزپرورش آنرا باطل و درجهت نابودی نسل این ماهی اقدام شود...
Iran (Islamic Republic of)
حسین پرشکی
۱۲:۳۸ ۱۶ آذر ۱۴۰۲
از سازمان شیلات خواستارم جوابگو شود در دریا رودخانه‌های تنکابن چه کار ودستاوردی داشته؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۰ ۱۶ آذر ۱۴۰۲
سلام این ماهی در کارون چهار زیاد مشاهده شده و تخم تمام آبزیان را میخورد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۳ ۱۶ آذر ۱۴۰۲
قاتلی خاموش با قیمت جذاب در تغذیه ایرانی ها


التماس انتشار وسیع..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۷ ۱۶ آذر ۱۴۰۲
واقعا که ماهی که هر چیز در دریا میخوره ،وجودش برای ابزیان دیگر خطرناک است ،فکر گرفتاری جمع کردن بعدش رو کردین
آخرین اخبار