رئیس دیوان محاسبات کل کشور گفت: در عمل شاهد عملکرد مناسبی از اجرای قانون هوای پاک و تعهداتی که دستگاه‌ها باید نسبت به انجام آن داشته باشند نبودیم.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست و تعدادی از معاونین و مدیران این سازمان با حضور در دیوان محاسبات کشور در جلسه کاری مشترک با رئیس کل این نهاد نظارتی شرکت کردند.

 سید احمدرضا دستغیب در این نشست طی سخنانی اظهار داشت: دلیل برگزاری این جلسه آن است تا با همکاری و همیاری سازمان حفاظت از محیط زیست، ترک فعل‌ها و اقدامات دستگاه‌های اجرایی پیرامون اجرای قانون هوای پاک مورد بررسی قرار گیرد.

وی با اشاره به جلساتی که پیش از این میان دیوان محاسبات و سازمان حفاظت از محیط زیست برگزار شده بود، گفت: بررسی ترک فعل دستگاه‌ها باید توام با درنظرگیری محدودیت‌های آن‌ها باشد.

وی با بیان این‌که «واقعیت این است که در عمل شاهد عملکرد مناسبی از اجرای قانون هوای پاک و تعهداتی که دستگاه‌ها باید نسبت به انجام آن داشته باشند نبودیم»، بیان کرد: این جلسه برای هماهنگی کارگروه‌ها و کمیته‌هایی که تا دو هفته آینده به بررسی‌های کارشناسی در اجرای قانون هوای پاک می‌پردازند، تشکیل شده است و پس از بررسی کمیته‌های تشکیل شده به زودی، در نهایت در جلسه‌ای با حضور دستگاه‌های مربوطه و سازمان محیط زیست ترک فعل ها، انحراف ازمعیار و اقداماتی که باید انجام می‌شده را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

رئیس کل دیوان محاسبات کشور گفت: سازمان محیط زیست اقدامات خوبی در اجرای قانون هوای پاک انجام داده و در ارتباط با برخی از آیین نامه‌ها و دستورالعمل‌هایی که مربوط به آن قانون بوده در دو سال اخیر برنامه ریزی‌های خوبی انجام داده که امیدواریم این دستورالعمل‌ها اجرایی و قانون هوای پاک به نتیجه برسد.

وی بیان داشت: هدفگذاری دیوان محاسبات، ورود به موضوعات مهم کشور است و در همین راستا حتماً رسیدگی به منابع دستگاه‌ها از اولویت‌های کاری این نهاد نظارتی خواهد بود.

وی با یادآوری فعالیت‌های گسترده بین المللی دیوان محاسبات ایران نیز تصریح کرد: در همکاری‌های بین المللی با دیوان محاسبات کشور‌های جهان، یکی از مهمترین موضوعات مورد بحث، توجه به محیط زیست و تهدیدات موجود در این حوزه است و تلاش داریم از ظرفیت‌های بین المللی نیز در جهت بهبود هرچه بیشتر شرایط استفاده کنیم.

وی «پیشگیری از انحرافات احتمالی» و «آموزش» همزمان مدیران را از دیگر دستورکار‌های این نهاد نظارتی برشمرد و اظهار داشت: تلاش می‌کنیم تا برای حل مسائل و موضوعات دستگاه‌های مختلف، به شکل عملیاتی، اقدامات لازم را انجام دهیم.

دستغیب تاکید کرد: دیوان محاسبات تلاش دارد تا ضمن نظارت برخط، در جهت بهبود عملکرد دستگاه‌ها اقدامات لازم را انجام دهد.

سازمان محیط زیست، به دنبال به نتیجه رسیدن قانون هوای پاک است

علی سلاجقه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست نیز در این جلسه، با قدردانی از دستغیب رئیس کل محاسبات کشور برای پیگیری قانون هوای پاک و رویکرد پیشگیرانه این نهاد نظارتی، اظهار داشت: سازمان محیط زیست موارد قانونی که مکلف به اجرای آن بوده را انجام داده و آخرین آن در دستور کار برای تصویب مجلس شورای اسلامی است. سازمان محیط زیست، بیشتر به دنبال انجام کار در قانون هوای پاک و به نتیجه رساندن آن است، که امیدواریم با یک همبستگی شاهد به نتیجه رسیدن این قانون در کشور باشیم. دستگاه‌های اجرایی بیشترین مانع در اجرای قانون هوای پاک را کمبود اعتبار می‌دانند که باید این مهم نیز بررسی و برای رفع مشکلات موجود چاره اندیشی شود.

وی با بیان این‌که اگر هوای پاک می‌خواهیم باید به مواردی همچون اسقاط خودرو‌های فرسوده وهمچنین افزایش کیفیت سوخت توجه داشته باشیمن، گفت: مردم از دولت که در بسیاری از موارد و مشکلات را حل کرده درخواست رفع مشکل آلودگی‌ها را دارند، که امیدواریم با بهره گیری از فناوری‌های نوین شاهد تقلیل هوای ناسالم در کشور باشیم چرا که استفاده از تکنولوژی‌های جدید در حوزه‌های مختلف، می‌تواند کمک شایانی به حل بسیاری از چالش‌ها در حوزه محیط زیست کند.

وی ضمن تاکید بر لزوم نظارت مستمر برای حفاظت از محیط زیست گفت: نکته مهم در این زمینه آن است که باید تمام شرایط و زیرساخت‌ها برای عملیاتی شدن قوانین از جمله قانون هوای پاک فراهم شود.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست با بیان اینکه این سازمان به دنبال ایجاد بن بست نیست، گفت: همکاران ما در این مجموعه، همواره به دنبال ارائه راهکار هستند تا امورات مربوط به خدمات رسانی به بهترین شکل استمرار یابد.

وی با اشاره به نقش مردم در صیانت از محیط زیست، خاطرنشان کرد: قانون، ظرفیت‌های خوبی را برای مردمی سازی حفاظت از محیط زیست پیش بینی کرده است که باید از آن‌ها به نحو احسن استفاده کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۵:۴۷ ۱۷ آذر ۱۴۰۲
مزرعه وجنگل فرق نداره ،جهت تفریح گاه سازی وانباشتن،ثروت ،پاسوزسوخت ،ارزان قیمت میشوند.باسوخت ارزان خاک حاصلخیزراآلوده وبرج،می‌سازند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۱ ۰۸ آذر ۱۴۰۲
اگه راست میگی نزدن فیلتر دوده رو اتوبوسا و کامیونا رو پیگیری کن