زنان در آمریکا تمایل دارند زیبایی را بخشی از تمایلات جنسی خود بدانند. آنها معتقدند که هر چقدر یک زن لباس کمتری بپوشد، در انتقال زیبایی موفقتر است. این زنان لاغر هستند که با پوشیدن لباسهای کمتر، خود را بیشتر نمایش میدهند و در جامعه آمریکا زیباترین آنها به حساب میآیند. برای اینکه یک زن، زیبا به نظر برسد، باید لاغر باشد و بتواند در حالی که برهنه است، خوب به نظر برسد درحالی که طبق دستورات اسلامی، این مساله مورد توجه نیست.
در اسلام مساله پوشاندن مو و بدن یک اصل مهم به شمار میرود. برخی از الهی دانان (اسلام) معتقدند که زنان باید به گونهای لباس بپوشند که زیبایی خود را در بیرون از خانه پنهان کند (دانکل و همکاران ۲۰۱۰:۵۷). با این حال، حجاب به خودی خود میتواند یک بیانیه (اظهار) مد باشد. این پویایی مد را نمیتوان با انگیزههای فرهنگی یا مذهبی توضیح داد. زیرا روشهای مختلفی که یک زن، روسری را دور سر خود میبندد و روی شانهها را میپوشاند، تابع مد و موقعیت اجتماعی است (ویلیامز و واشی ۲۰۰۷:۲۸۵).
شرکتهایی که روسریهایی برای پوشیدن زنان مسلمان تولید میکنند، از آخرین روند مد آگاه هستند (سلیمان ۲۰۰۷:۱۵۷). افرادی که حجاب اسلامی میپوشند، حس مد خود را از طریق پارچهای که انتخاب میکنند، نحوه پوشیدن و پیچیدن روسری (حجاب) به دیگران منتقل میکنند (سلیمان ۲۰۰۷:۱۷۵). با این حال، برخی معتقدند که حجاب را نمیتوان به عنوان یک بیانیه مد دانست. زیرا با دلایلی که یک فرد آن را میپوشد که برای رفتار و پوشش متواضعانه و به دور از تبرج است، در تضاد است (دودار ۲۰۱۴).
برخی از زنان مسلمان ممکن است با لباسهای آمریکایی روبند بپوشند، اما به دلیل استفاده از لباسهای آمریکایی در معرض همان ناامنیهای زنان غیر مسلمان آمریکایی قرار میگیرند. زنانی که لباسهای سنتی میپوشند (از جمله زنان مسلمانی که لباس سنتی خود را همراه با حجاب میپوشند) نسبت به زنانی که لباسهای غربی میپوشند، مشکلات ناشی از ظاهر کمتری دارند (تولیمات ۲۰۱۱). حجاب نقش بسیار مهمی در چگونگی بروز «خود» زنان مسلمان دارد. ممکن است به عنوان مانعی در برابر فرهنگ غربی عمل کند تا زنان وسوسه نشوند که اخلاق اسلامی خود را فراموش کنند.
حجاب ممکن است زنان را در برابر ایجاد میل قوی برای لاغری مطابق استانداردهای زیبایی غربی، محافظت کند (دانکل و همکاران ۲۰۱۰:۶۳). حجاب با توانایی ایجاد هویت از طریق مذهب و عدم شناسایی با آرمانها و اخلاق آمریکایی به زنان اجازه میدهد تا کنترل بدن خود را در دست بگیرند (روبی ۲۰۰۶: ۶۱). هویت آنها زمانی تضمین میشود که بتوانند از ابراز نظر عمومی در مورد نحوه لباس پوشیدن جلوگیری کنند. حجاب اغلب با لباسهای گشاد همراه است که تمام بدن را میپوشاند تا ظاهر زنانه را به رخ نکشد. با پوشیدن این چیزها، یک زن میتواند هویت خود را بسازد و معنای بدن خود را به عهده بگیرد. پوشیدن حجاب به معنای شرمندگی بدن زن نیست، بلکه نوعی حریم خصوصی بر بدن است (بانتینگ ۲۰۰۱).
حجاب با حیای رفتاری همراه است. زیرا پوشش موجب حیا و رفتار اخلاقی زن میشود (روبی ۲۰۰۶: ۵۸). در کشورهای سنتی اسلامی، وضعیت بدن زن نشانهای از وضعیت اخلاقی ملت است، «زنان، حاملان فرهنگی جامعه خود تلقی میشوند» (روبی ۲۰۰۶: ۵۸). حجاب، موقعیت فرهنگی مرتبط با شرافت و احترام به نظم اجتماعی مناسب زن و در نتیجه خانواده او را به همراه دارد (زیگر ۲۰۰۸:۲۷۳).
حجاب جذابیت جنسی زنان را کاهش میدهد و در نتیجه یک حوزه عمومی با فضیلت ایجاد میکند (روبی ۲۰۰۶: ۵۸). آنها با پوشیدن روسری نشان میدهند که با نگرشهای غیراخلاقی پیرامون زنان مطابقت ندارند (روبی ۲۰۰۶: ۵۹). در حالی که اسلام یک دین است، نفوذ فرهنگی قوی نیز دارد و زنان بر این باورند که برای حفظ هویت فرهنگی خود باید هویت اسلامی را حفظ کنند.
در حالی که برخی از زنان ممکن است احساس کنند که میتوانند در هر دو جهان (مسلمان و آمریکایی) شرکت کنند، زنان دیگر معتقدند که پوشیدن حجاب راهی برای نشان دادن تفاوت بین ارزشهای هر مکان است (روبی ۲۰۰۶: ۵۹). زنان با داشتن حجاب میتوانند هم بخشی از جهان اسلام و هم بخشی از جامعه آمریکا باشند (ویلیامز و واشی ۲۰۰۷:۲۷۲). به یک معنا به آنها اجازه میدهد تا فضایی فرهنگی را ایجاد کنند (ویلیامز و واشی ۲۰۰۷:۲۷۲).
دین اسلام به زن به عنوان یک کالای زیبا و جنسی نگاه نمیکند. بلکه به حیا اهمیت زیادی میدهد و اعتقاد به حیای زنانه است که جامعه آنها را پاک نگه میدارد و باعث افتخار است. زن برای اینکه باحیا باشد، باید لباسی بپوشد که مترادف با آن منش اسلامی باشد. این به معنای پوشیدن لباسهای گشاد و (در برخی موارد) پنهان کردن هر گونه اندام زنانه است. هر چیزی که ممکن است توسط یک زن، مساله جنسی تلقی شود، پنهان میشود تا منش رفتار اسلامی حفظ شده و تمایلات جنسی بروز پیدا نکند.
در نظر بگیرید زنانی که در آمریکا حجاب اسلامی میپوشند، میخواهند که این کار را انجام دهند. زیرا از این طریق هویت خود را به رخ میکشند. در کشورهای اسلامی حجاب باعث برجسته شدن زن در میان جمع نمیشود. زیرا بخشی از هویت او تلقی میشود، اما در آمریکا اگر یک زن حجاب داشته باشد، برجسته و مورد توجه واقع میشود. این مساله را میتوان به عنوان یک توانمندی ویژه برای او تلقی کرد. چرا که او با میل خود هویت اسلامی را به تصویر میکشد؛ حتی اگر پیامدهای منفی برای او داشته باشد (کانجی، ۲۰۱۴). از این رو برخلاف آنکه رسانهها به گونهای نمایش میدهند که حجاب، زنان را منزوی میکند، اما زنان مسلمان در جامعه آمریکا، با استفاده از حجاب، موقعیت هویتی خود را ارتقاء میبخشند.
منبع: ایرنا