معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: ماهانه ۱۲ قوطی شیرخشک به عنوان سهمیه نوزادان اختصاص می‌یابد.

قدرت‌الله رستمی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه در حال حاضر تحویل شیرخشک به نوزادان فقط با ثبت کد ملی انجام می‌شود، گفت: با توجه به دریافت شیرخشک‌های وارداتی و تولید سه شیفته شیرخشک، پیش‌بینی می‌کنیم تا یک ماه آینده مشکل کمبود برطرف شود.

او با بیان اینکه قاچاق شیرخشک و مصرف نابه‌جای این کالا سبب ایجاد کمبود شده است، تصریح کرد: با هدفمند شدن توزیع این مشکل به زودی برطرف می‌شود. بدون شک در طول ۳ ماه آینده با مازاد عرضه شیرخشک و انبار بیش از حد آن مواجه می‌شویم.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه غذا یک کالا یا نیاز بشر است که همه برای زنده ماندن به آن نیاز دارند و از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: سالم بودن و امنیت غذایی از خواسته‌ها و مهم‌ترین اهداف دولت‌هاست.

رستمی با تأکید بر اینکه سازمان غذا و دارو زیر نظر وزارت بهداشت متولی اصلی سلامت و امنیت غذایی است، گفت: وزارت بهداشت سیاست‌های مربوط به آن را به معاونت غذایی اعلام می‌کند.

او ازاجرای برنامه عملیاتی پایش سموم، فلزات سنگین و نیترات در محصولات کشاورزی سطح عرضه و تولید استان خبر داد و گفت: پایش سموم محصولات کشاورزی یک برنامه همیشگی است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه ۹۰ درصد محصولاتی که از لحاظ باقیمانده سموم کشاورزی بررسی کردیم سالم بوده است، تصریح کرد: ۱۰ درصدی که آلودگی داشت وارد چرخه مصرف شده و نمی‌توانستیم کاری برای آن انجام دهیم.

رستمی با تاکید بر اینکه وقتی کشاورز محصول خود را سمپاشی می‌کند باید زمانی برای از بین بردن سموم داشته باشد و پس از آن به دست مصرف کننده برسد، گفت: مزارع باید شناسنامه دار شوند و کشاورزان تحت نظارت جهاد کشاورزی سمپاشی را انجام دهند و از سموم غیرمجاز استفاده نکنند.

او به مزایای مصرف آرد کامل اشاره کرد و گفت: براساس هرم غذایی هر فرد باید روزانه ۳ تا ۵ واحد سبزی و ۲ تا ۴ واحد میوه مصرف کند، اما بسیاری از مردم ما به دلیل مباحث اقتصادی یا ... نمی‌توانند این مقدا مصرف را داشته باشند بنابراین به صورت رایگان می‌توانیم از طریق فیبر موجود در سبوس این مقدار را دریافت کنیم.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: بیشترین میزان املاح و گروه ب را در سبوس داریم که مصرف کننده بخش عمده‌ای از نیاز‌ها را دریافت می‌کند.

رستمی گفت: غنی‌سازی آرد با آهن و اسید فولیک از برنامه وزارت بهداشت است که با کمک آن روزانه ۴۰ دصد آهن مور نیاز بدن تامین می‌شود.

او گفت: مصرف نان‌های سبوس دارد و نان کامل می‌تواند از بیماری‌های دستگاه گوارش جلوگیری و در کنترل بیماری‌هایی مثل فشار خون و چربی کمک کننده باشد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید بر اینکه آب و هوا و بارش‌ها بر غنای گندم تاثیر دارد، گفت: اگر درمورد پروتئین غنایمان کم باشد با گندم‌های سایر نقاط استان یا گندم خارجی اصلاح می‌کنیم.

برچسب ها: شیر خشک ، علوم پزشکی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.