فرودگاه خرم‌آباد باتوجه‌ به قابلیت‌های مهم در زمینه تجهیزات به‌روز و مدرن، در صورت افزایش پروازهایش می‌تواند به نقطه توسعه لرستان تبدیل شود.

سنگ بنای فرودگاه خرم‌آباد در سال ۱۳۲۲ گذاشته شده، فرودگاهی که همچنان حسرت‌به‌دل برقراری پروازهای منظم و روزانه باقی‌مانده است، این فرودگاه دارای مجوز، امکانات و تجهیزات برقراری پروازهای مختلف است و به نظر می‌رسد زمان آن فرارسیده که از این ظرفیت استفاده لازم صورت گیرد.

بخت فرودگاه خرم‌آباد باز می‌شود؟

فرودگاه خرم‌آباد علی‌رغم سال‌ها سابقه، متأسفانه با رکودی کهن دست در گریبان است، رکودی که تعداد پروازهای این فرودگاه را «کج دار و مریز» نگه داشته و تنها پروازهای مسیر تهران - خرم‌آباد و بالعکس توفیق نشست و بر خواست در این فرودگاه را داشته‌اند.

در طول این سال‌ها کمتر پیش‌آمده است که فرودگاه خرم‌آباد به‌عنوان تنها فرودگاه لرستان شاهد پروازی غیر از پرواز تهران - خرم‌آباد باشد، البته پرواز خرم‌آباد - مشهد و خرم‌آباد - نجف به‌صورت محدود دایر شد که دوامی نداشت.

در حال حاضر شرکت‌های هواپیمایی ماهان و ایران‌ایر در همه روزهای هفته به‌غیراز روز دوشنبه در فرودگاه خرم‌آباد پرواز برقرار می‌کنند و امروز نیز اولین پرواز شرکت هواپیمایی «چابهار» در فرودگاه خرم‌آباد برقرار شد که امید می‌رود با پیگیری مستمر مسئولان استانی و همچنین ملی شاهد استمرار برگزاری این پرواز در فرودگاه مرکز لرستان باشیم.

افزایش یک پرواز دیگر در فرودگاه خرم‌آباد

علی جهانی معاون استاندار لرستان در حاشیه برقراری این پرواز در فرودگاه خرم‌آباد با بیان اینکه پرواز امروز در راستای مطالبه به حق مردم لرستان برای برگزاری پروازهای منظم در فرودگاه خرم‌آباد برقرار شده است، اظهار داشت: در حال حاضر حدود هشت پرواز در هفته در فرودگاه خرم‌آباد برقرار است.

وی با بیان اینکه این هشت پروازها به‌صورت رفت‌وبرگشت خرم‌آباد - تهران و در مجموع ۱۶ پرواز هستند، عنوان کرد: در همه روزهای هفته به‌غیراز روزهای دوشنبه در فرودگاه خرم‌آباد پرواز برقرار بود و در این راستا خلأی احساس می‌شد.

معاون استاندار لرستان با اشاره به پیگیری‌های صورت‌گرفته از سوی مدیریت ارشد استان، گفت: با این پیگیری‌ها پرواز شرکت هواپیمایی «چابهار» برای روزهای دوشنبه در فرودگاه خرم‌آباد برقرار شد.

ابلاغ مصوبه به دستگاه‌ها برای استفاده از پروازهای فرودگاه

جهانی در ادامه سخنان خود با اشاره به پیگیری برای برقراری پرواز مشهد در فرودگاه خرم‌آباد، تصریح کرد: رایزنی‌هایی دراین‌رابطه صورت‌گرفته و امیدواریم در آینده نزدیک شاهد برقراری پرواز خرم‌آباد - مشهد به‌صورت رفت‌وبرگشت باشیم.

وی با تأکید بر لزوم استقبال مسافران از پروازهای فرودگاه خرم‌آباد، بیان داشت: پیگیری‌هایی در حال انجام است تا ساعات پروازهای فرودگاه خرم‌آباد نیز به شکل مناسبت و زمان بهتری در راستای استفاده و استقبال مسافران باشد.

معاون استاندار لرستان از پیگیری و ابلاغ مصوبه به دستگاه‌های اجرایی استان برای استفاده از پروازهای فرودگاه خرم‌آباد در مأموریت‌های کاری خود، افزود: طی این هفته مصوبه را به دستگاه‌ها ابلاغ خواهیم کرد تا رفت‌وآمد خود را به تهران از طریق فرودگاه خرم‌آباد انجام دهند.

جهانی، تأکید کرد: به طور حتم استقبال از پروازهای فرودگاه خرم‌آباد موجب استمرار پروازها در این فرودگاه از سوی شرکت‌های هواپیمایی خواهد شد.

رشد تعداد پروازهای فرودگاه خرم‌آباد

علی کاملی مدیر فرودگاه خرم‌آباد نیز دراین‌رابطه با بیان اینکه استان و مسؤولان ارشد لرستان پیگیرهایی خوبی برای بحث پروازهای فرودگاه خرم‌آباد انجام می‌دهند، اظهار داشت: بعد از اینکه پروازهای «ای تی آر» تقریباً از نیمه دوم ۱۴۰۰ در فرودگاه خرم‌آباد کنسل شد، افت خیلی شدیدی در تعداد پروازها داشتیم.

وی عنوان کرد: اما از نیمه دوم ۱۴۰۱، رشد صعودی نسبتاً ملایمی در تعداد پروازهای فرودگاه خرم‌آباد شاهد بودیم و امیدواریم از این به بعد این رشد صعودی تعداد پروازها در فرودگاه خرم‌آباد تندتر شود.

مدیر فرودگاه خرم‌آباد، بیان داشت: یکی از مواردی که در شورای برنامه‌ریزی استان مورد تأکید قرار گرفته، این بوده که فرودگاه خرم‌آباد به‌عنوان موتور محرکه توسعه استان فعال شود.

همه زیرساخت‌های فرودگاه خرم‌آباد مهیا است

کاملی با بیان اینکه لازمه این امر این بوده که دستگاه‌های ذی‌ربط مستقر شوند و تجهیزات به‌روز شوند، افزود: بعضی از دستگاه‌ها از قبل تجهیزاتشان بود و تنها نیاز بود که به‌روز شوند، مانند گذرنامه، نهاد ریاست‌جمهوری، گمرک و…

وی ادامه داد: مجوز اولیه فرودگاه خرم‌آباد به‌عنوان مرز هوایی برای ورود و خروج مسافر اخذ شده است، رایزنی‌ها نیز در حال انجام است که این مجوز به‌صورت دائم صادر شود.

مدیر فرودگاه خرم‌آباد با تأکید بر اینکه در بحث زیرساختی ما همه چیز را در فرودگاه خرم‌آباد آماده کرده‌ایم، افزود: اگر تعداد پروازها زیاد شود، تجهیزات کامل‌تری را هم خواهیم داشت، مقرر شده که در سفر دوم رئیس‌جمهور اعتبار موردنیاز مابقی تجهیزات نیز اخذ شود.

کاملی در ادامه با اشاره به موضوع صادرات هوایی در فرودگاه خرم‌آباد، گفت: برای تحقق این امر نیز دو موضوع خیلی مهم است، یکی فسادپذیر بودن محصول و دیگری ارزش ریالی محصول است.

وی بیان داشت: در این راستا سازمان جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت لرستان در حال پیگیری صادرات هوایی در فرودگاه خرم‌آباد هستند ما هم زیرساخت‌ها را آماده می‌کنیم.

منبع: مهر

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.