آقای سیاوش سلیمی، رئیس انجمن تولیدکنندگان شیر خشک صنعتی گفت: بنابر آمار ماهانه بیش از ۱۸ هزار تن شیر خشک در کشور تولید می شود که ۶ هزار تن آن مصرف داخلی است و بخش اعظم آن به سبب مازاد بر نیاز کشور باید صادر شود.
به گفته او، با احتساب تولید و مصرف داخل، میزان صادرات باید افزایش یابد تا کارخانجات شیر خشک توان پرداخت بهای شیر خام را داشته باشند که تحقق این امر نیازمند اصلاح ارزش پایه صادرات شیر خشک است.
سلیمی قیمت جهانی هر کیلو شیرخشک را ۲ دلار اعلام کرد و گفت: برای ایجاد رقابت در بازار جهانی و منطقه ای، صادرکنندگان ما هم مجبور به پیروی از این قاعده و عرضه با این نرخ هستند، درحالیکه با قیمت ۲.۶ دلار باید ارز را به کشور بازگردانند که این امر منجر به کند شدن صادرات می شود.
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک صنعتی ادامه داد: متولیان امر به خصوص وزارت جهاد موضوع تبدیل شیرمازاد به شیر خشک را باید جدی بگیرند چرا که اگر روند با مشکل روبرو شود، دامداران دچار چالش می شوند.
او از دپو ۴۰ هزار تن شیرخشک در کارخانجات خبر داد و گفت: با توجه به عدم اصلاح ارزش پایه صادرات گمرک انتظار می رود که در راستای کاهش دپوی شیر خشک در انبارها و رونق صادرات، ارزش پایه صادرات به رقم واقعی برسد.