معدن تیتانیوم شهرستان کهنوج در جنوب استان کرمان با ذخیره قطعی ۱۵۰ میلیون تن روز چهارشنبه در حالی با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به بهرهبرداری رسید که ۲۵ سال نیمه تمام مانده بود و باعث اشتغالزایی ۵۰۰ نفر شد.
محمدرضا موثقی نیا معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئيس هیات عامل ایمیدرو در جریان افتتاح این معدن اظهار کرد: این معدن ۲۵ سال نیمه تمام مانده بود که امروز شاهد بهره برداری آن هستیم.
وی افزود: پیش بینی میشود از این معدن سالانه ۲ میلیون تن سنگ و خاک برداشت و ۱۳۰ هزار تن کنسانتره اکسید تیتانیوم تولید شود که با این حجم اولین کارخانه کشور خواهد بود زیرا بخش های خصوصی دیگر با ظرفیت کمتری در حال فعالیت هستند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: اراده ما بر این است که تولیدات به کنسانتره محدود نشود و تلاش می کنیم با کمک متخصصان و کارشناسان داخلی تجهیزات مربوط به حلقههای بعدی را هم در این کارخانه در سال های بعد احداث کنیم.
موثقی نیا اضافه کرد: پیش بینی می کنیم با همکاری پیمانکاران خصوصی تا اواخر امسال کارخانه تیتانیوم این معدن که در حال ساخت است هم به بهره برداری برسد.
علی محمد سلیمانی مجری طرح معدن تیتانیوم کهنوج اظهار کرد: این معدن با وسعت ۴۰ کیلومترمربع در ۲۵ کیلومتری جاده کهنوج به بندرعباس قرار دارد که ذخیره قطعی ۱۵۰ میلیون تن و ذخیره احتمالی ۲۴۰ میلیون تن برای آن برآورد شده است.
وی افزود: تیتانیوم این معدن با عیار ۴۶ درصد، عیار سنگی ۵.۵ و عیار آبرفت ۳.۲ دارد که جزو بهترین معادن کشور از نظر عیار و ذخیره است.
مجری طرح معدن تیتانیوم کهنوج اضافه کرد: ۹۰ درصد کاربرد تیتانیوم در رنگ دانه ماده اولیه رنگ و ۱۰ درصد فلز است که فلز آن برای تجهیزات پزشکی، هوایی و هوافضا استفاده می شود و فلزی استراتژیک به شمار می رود که در صنایع دفاعی مورد کاربرد است.
سلیمانی بیان کرد: ۵۰ هزار تن رنگدانه (پیگمنت) برای تولید رنگ مورد نیاز کشور در سال است که اگر واحدهای بالادستی این معدن را هم به سر انجام برسانیم نیاز کشور را تامین می کنیم.
وی ادامه داد: قرارداد اولیه ۱۳۰ هزار تن کنسانتره است اما پیش بینی می کنیم در آینده ۷۰ هزار تن سرباره و ۵۰ هزار تن رنگدانه تولید کنیم.
شهرستان کهنوج در ۳۳۰ کیلومتری جنوب مرکز استان کرمان قرار دارد.