نماینده، ولی فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: در استان با حاشیه‌نشینی و ساخت و ساز‌های غیراصولی مواجه هستیم که باید در این جهت تدبیر شود، اما متاسفانه کاری که در حال حاضر صورت می‌گیرد، تدبیر تام نیست.

 آیت‌الله مصطفی محامی عصر امروز در دیدار حجت‌الاسلام روحانی‌نژاد، نماینده، ولی فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور، اظهار داشت: فعالیت‌های خوب و امیدبخشی در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی صورت گرفته، اما متاسفانه این موارد برای مردم به خوبی تبیین نشده و این در حالی است که امیدآفرینی و دلگرم کردن مردم کار هم امروز ماست از این جهت که در میان خبر‌های ناخوشایند و دست‌وپنجه نرم کردن مردم با مشکلات و سختی‌ها تبیین این خدمات برای مردم دلگرم کننده است.

امام جمعه زاهدان افزود: سیستان و بلوچستان یک استان پهناور است و مسئولان باید زحمت و تلاش مضاعفی داشته باشند که خوشبختانه این تلاش‌ها صورت گرفته و شاهد اقدامات خوبی در استان بوده‌ایم.

محامی بیان کرد: پراکندگی جمعیت در سیستان و بلوچستان یکی از چالش‌های پیش روست و با این وجود گاهی چند خانوار در کنار هم تشکیل یک آبادی می‌دهند و انتظار دریافت خدمات دارند، اما باید آگاه باشیم که این کار هزینه‌های سنگینی را برای نظام ایجاد خواهد کرد و باید در این جهت به صورت فعال عمل کرده و با یک نقشه جامع و نگاه کلی نقاطی را به عنوان مراکز جمعیتی تعیین و خدمات در آن جا ارائه شود.

وی ادامه داد: در سیستان و بلوچستان با حاشیه‌نشینی و ساخت و ساز‌های غیراصولی مواجه هستیم که باید در این جهت تدبیر شود، اما متاسفانه کاری که در حال حاضر صورت می‌گیرد، تدبیر تام نیست.

امام جمعه زاهدان با اشاره به معضل حاشیه‌نشینی در سیستان و بلوچستان، تصریح کرد: بنده در طول سال‌های گذشته و به مسئولان سابق و فعلی استان همواره تاکید داشته‌ام که افراد از یک مبدأ یا روستا به حاشیه شهر آمده‌اند که در این بین عده‌ای به دنبال زمین‌خواری هستند و باید با این پدیده برخورد شود، اما برخی افراد هم از سر ناچاری به حاشیه شهر آمده‌اند و وضعیت نا به هنجار حاشیه شهر را از مبدأ خود یعنی روستا بهتر می‌دانند و حال راه حل این مشکل ساخت مسکن یا ارائه خدمات در حاشیه شهر نیست، بلکه باید به مبدأ و روستا‌هایی که مردم از آن مهاجرت می‌کنند در ابعاد مختلف رسیدگی و زمینه اشتغال پایدار فراهم شود.

وی عنوان کرد: فرهنگ کار در سیستان و بلوچستان آسیب دیده و افراد به دنبال درآمد بیشتر با مشاغل کاذب هستند و از طرف دیگر برخی نیز به فرهنگ مساعده‌گیری عادت کرده‌اند و نکته مهم این است که ساخت و ساز مسکن برای این افراد نباید به صورت رایگان باشد، بلکه باید از مردم هم مشارکت گرفته شود که این مشارکت می‌تواند مالی و یا کمک به ساخت و ساز آن باشد که در این صورت افراد قدر کار را بیشتر می‌دانند.

محامی بیان کرد: مسئولان در سیستان و بلوچستان با نهایت تلاش به دنبال ارائه خدمت به مردم هستند، اما در این میان پشتیبانی از ناحیه مرکز کشور نیز در پیش‌برد فعالیت‌ها موثر است.

نماینده، ولی فقیه در سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: پروژه‌های مختلفی در استان اجرا و بودجه‌های زیادی وارد سیستان و بلوچستان می‌شود، اما خروجی کار متناسب با بودجه نیست که باید بر سلامت دستگاه‌ها تحفظ شود که این تحفظ به دو شکل امکان پذیر خواهد بود، ابتدا نظارت بر قرارداد و پروژه‌ها و راه دیگر نیز تقویت ایمان و معنویت نیرو‌ها است تا خود کنترلی داشته باشند و گرفتار فساد نشوند.

وی گفت: اهمیت و فواید اجرای پروژه‌ها باید برای مردم به خوبی تبیین شود تا شبهات باعث نشود مردم نگاه اشتباهی به پروژه‌ها پیدا کنند.

همچنین در ابتدای این دیدار حجت‌الاسلام روحانی‌نژاد، نماینده، ولی فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور نیز این بنیاد را جزو یادگار‌های امام خمینی (ره) عنوان کرد و گفت: مجموعه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در حوزه عمران روستایی از تهیه تا اجرای طرح هادی روستایی را عهده دار است و علاوه بر آن به موضوعات فرهنگی و مذهبی نیز توجه ویژه‌ای دارد و توانسته در سطح کشور بیش از ۴۲ هزار روستا را تهیه طرح هادی و ۲۲ هزار روستا را اجرا کند.

وی افزود: در اجرای طرح هادی سیستان و بلوچستان از میانگین کشوری پایین‌تر است که تلاش می‌شود تا با حمایت‌ها به رتبه خوبی دست یابد.

نماینده، ولی فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: سند ۷۰ درصد واحد‌های روستایی کشور صادر و تحویل شده است و تفاهم‌نامه‌ای با ثبت اسناد به این منظور منعقد شده است.

روحانی‌نژاد گفت: در یک افق ۱۰ ساله بنا داریم تا این موضوعات و صدور سند و ساخت مسکن روستایی را انجام دهیم و این موضوع در اقتصاد کشور اثر گذار است.

وی افزود: تعداد ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار واحد در کشور با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت نوسازی شده که جزو خدمات نظام است، اما متاسفانه برای مردم بیان نشده است.

نماینده، ولی فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به نهضت ملی اشاره کرد و گفت: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ساخت ۴۰۰ هزار واحد شامل ۲۰۰ هزار واحد شهری و ۲۰۰ هزار واحد روستایی را در سطح کشور بر عهده دارد و برای کمک به دولت بنا دارد تا در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ در هر سال ۵۰۰ هزار قطعه زمین و جمعا یک میلیون زمین بصورت ۹۹ ساله با تسهیلات ۳۵۰ میلون تومانی به متقاضیان ارائه دهد.

روحانی‌نژاد خاطرنشان کرد: پیشانی فعالیت‌های بنیاد مسکن انقلاب اسلامی باید مسکن محرومین باشد که مورد تاکید مقام معظم رهبری است و به همین منظور شیوه‌هایی را برای تحقق این مهم دنبال می‌کنیم و نویدبخش روز‌های خوب است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.