محمدخلیل عسکری ضمن گرامیداشت سالروز شهادت شهید حسین فهمیده و هفته بسیج دانش آموزی گفت: بسیج دانش آموزی به عنوان یک تشکل انقلابی در بستر ظهور و بروز استعدادها خلاقیتهای دانشآموزان است و ما ناگزیریم بسترهایی رابرای رشد استعدادها توانمندیهای دانش آموزان به ویژه نسل جدید را فراهم کنیم.
او با بیان اینکه بسیج دانش آموزی با تجربه سالهای متمادی ثابت کرده که توانسته این فرصتهای مناسب را برای دانش آموزان را ایجاد کند، تصریح کرد: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری در سال گذشته و نظم نوین جهانی و انتقال قدرت از غرب به آسیا، و همچنین توسعه جبهه مقاومت، این مسئولیت و ماموریت را بر عهده دانش آموزان سپردند تا دانش آموزان در حوزه نظم جدید جهانی در آیندهها و ایدههای خود را ارائه دهند.
عسکری با اشاره به اینکه همه تشکلهامیتوانند در این مورد ورود کنند و فرصت ساز باشند برای ایدههای دانش آموزان، ادامه داد: تشکل بسیج دانش آموزی با بهرهگیری از خون شهدای عزیز دانش آموز و تاریخ بسیار ارزشمند خود، میتواند در این زمینه تحول آفرین باشد که تاکنون هم بوده است.
مدیر کل آموزش و پرورش فارس با اشاره به نقش و اقدامات ارزشمند بسیج دانش آموزی در حوزه حمایت از دانش آموزان بیبضاعت، افزود: به مناسبت سال تحصیلی جدید ۱۵ هزار بسته حمایتی با کیفیت مبتنی بر هویت ملی و منقش به تصاویر شهدا و نمادهای هویتی کشور طرف این تشکل دانش آموزی با واسطه مدارس به دانش آموزان کمتر برخوردار تحویل شده است.
به گفته او، اردوی راهیان نور میتواند یک فضای هویتساز برای دانشآموزان باشد که با تاریخ دفاع مقدس آشنا شوند.
عسکری با اشاره به اردوی راهیان پیشرفت، آن را بخش دیگری از فعالیتهای بسیج دانش آموزی عنوان کردکه دراین اردوها، دانشآموزان با فضاهای متعددی که به برکت توان ایرانی و داخلی باعث شده در برخی حوزهها در سطح جهانی هم حرفی برای گفتن داشتهباشیم، آشنا شوند.
او با اشاره به سالگرد شهدای حرم شاهچراغ در ۴ آبانماه، ادامه داد: در این حادثه هم سه نفر از دانشآموزان به فیض عظمای شهادت رسیدند و ۸ آبان هم که سالروز شهادت شهید حسین فهمیده است و ۱۳ آبان هم که تاریخی به پهنای انقلاب اسلامی دارد؛ و امروز هم شاهدیم که صهیونیستها و آمریکاییها کودککشی را در غزه ادامه میدهند و کودکان و دانشآموزان را به شهادت میرسانند.
مدیر کل آموزش و پرورش فارس با بیان اینکه برای همصدا شدن دانشآموزان ایرانی با شهدای دانشآموزان غزه، برآن شدیم که از فرصت آبانماه برای تقویت هویتبخشی به دانشآموزان استفاده کنیم، تصریح کرد: ما دانشآموز ایرانی را دانشآموزی ظلمستیز، عدالتخواه، جهانیاندیش و پیشرو در همه خوبیها میدانیم و این دهه را دهه شهدای دانشآموز نامگذاری کردیم تا بتوانیم هم در این دهه ترویج فرهنگ مقاومت، و هم ایثار و شهادت را داشته باشیم.
او گفت: راهبرد مدرسه محوری در دستور کار قرار دارد و مدیران مدارس و شورای معلمان با استفاده از ظرفیت خانواده، فعالیتهای متناسب با زیست بوم را اجرا میکنند.
عسکری محوریترین کار را نقش دهی دانش آموزان برای هدایت مدرسه بیان کرد و افزود: با حضور مدیران و معلمان، سه تشکل بسیج دانش آموزی، انجمن اسلامی و سازمان دانش آموزی فعالتر میشود.
هشتم آبان ۱۳۵۹ همزمان با سالروز شهادت حسین فهمیده نوجوان ۱۳ ساله، روز نوجوان و روز بسیج دانش آموزی نام گذاری شده است.
این نوجوان ۱۳ ساله در جنگ تحمیلی با شجاعت بسیار نارنجک به کمر بست و زیر تانک دشمن رفت و با گذشتن از جان خود، پیروزی و حماسه آفرید.