همایش پدافند غیرعامل در معادن در محل سالن سینما آزادی شهر سرچشمه رفسنجان برگزار شد.

 حسین رضایی فرماندار رفسنجان بر لزوم برنامه‌های پدافندی در مقابله با تهدیدات بخش کشاورزی تاکید کرد و گفت: تا زمانی که دشمن وجود دارد تهدید‌ها هم هستند و باید در مراکز حساس از جمله نظامی، معادن، کشاورزی، آب، برق  پدافند غیر عامل را در جهت مصون سازی و پیشگیری از بحران‌ها داشته باشیم.

وی افزود: در حوزه کشاورزی در بخش فروشگاه‌های سموم کشاورزی باید بیشتر مراقبت کرد و سازمان پدافند غیرعامل در این حوزه ورود کند، زیرا بیشترین سمومی که به درختان پاشیده می‌شود وارداتی و بیشتر از کشور چین است.

مهندس رضایی با اشاره به اینکه در جا‌هایی که محصول کشاورزی ارگانیک باشد و سمپاشی نشود تراکم آفات کشاورزی کمتر است بیان کرد: اما در جا‌هایی که سمپاشی‌ها انجام می‌شود مقاومت آفت افزایش می یابد لذا سموم خطری جدی برای کشاورزی است که سازمان حفظ و نباتات کشور باید به طور جدی به این مسئله ورود کند و تدابیر لازم را بیندیشد تا کشاورزی دچار خسارت نشود و سلامت امنیت غذایی تامین شود.

وی به برخی مسایل بخش کشاورزی دیگر هم اشاره کرد و ادامه داد: آفت‌هایی مانند سوسک خرمایی حنا، مگس میوه مدیترانه‌ای و آفت برگخوار ذرت در نقاطی از استان شیوع پیدا کرده و درختان میوه و خرما را مورد هجوم قرار دادند لذا برنامه‌های پدافندی نیاز است تا در برابر این تهدیدات بتوان مقابله کرد.

فرماندار رفسنجان همچنین اظهار کرد: یکی از کالا‌های وارداتی بخش کشاورزی نهاده‌های ذرت و سویا است و علاوه بر نوسان قیمت نگرانی هایی در خصوص احتمال وجود آلودگی در نهاده‌های کشاورزی وارداتی وجود دارد که نیاز است سازمان پدافند غیرعامل چاره اندیشی کند.

مهندس حسین محققی رئیس مجتمع مس سرچشمه رفسنجان و مدیر کمیته پدافند غیر عامل مجتمع هم در این آیین اظهار کرد: برای پدافند غیرعامل کار‌های زیادی در مجتمع ایجاد شده و در این راستا با اکتشاف معدن؛ کارخانه‌ها و جایگاه‌هایی برای تخلیه مود معدنی و فراوری ایجاد شده، پایش آنلاین حساس توسط دوربین ها، کنترل موادغذایی قبل از ورود به مجتمع، اعلام لیست بیماری‌های اپیدمی و دیگر برنامه‌ها را در این راستا داریم.

وی به دیگر اولویت‌های پدافند غیرعامل در این مجتمع اشاره و بیان کرد: همچنین ثبت پسماند‌های ویژه و اولویت بندی خطرات بزرگ در مجتمع انجام شده که تکنولوژی‌ها در این زمینه به ما کمک می‌کند.

محققی ادامه داد: کار‌های دیگری در خصوص پدافند غیرعامل و پیشگیری از حوادث و بحران‌ها انجام شده از جمله جمع آوری مخازن گاز مایع، ایمن سازی مخازن سوخت، ایجاد سیستم کاغذی دیواری از مواد شیمیایی، انجام پروژه psm، حذف گاز کلر از گندزدایی آب، خریداری سیستم شناسایی مواد آلوده کننده پسماندی و کنترل پسماند و دیگر موارد.

وی تصریح کرد: سال گذشته با بروز سیل تلفن‌های ماهواره‌ای خریداری شد و در آن برهه ارتباطات برقرار و کمک کننده بود و در همین برهه زمانی سیل بود که تصمیم تهیه بیمارستان سیار برای خدمات رسانی بیشتر در مواقع بحران گرفته شد و اخیرا به بهره برداری رسید و دارای هفت تخت خواب و تجهیزات کامل یک بیمارستان است.

محققی تاکید کرد: خریداری دستگاه زنده یاب انسان که در کشور یک مورد وجود دارد که توسط مجتمع مس سرچشمه خریداری شد.

وی بیان کرد: خودروی همه جارو و نیز کانتینری هم خریداری و دارای سیستم رادیویی است که می‌تواند با نهاد‌های مربوطه جهت کنترل بحران‌ها ارتباط برقرار کند و خدمات ارایه دهد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.