عابد اکبری، کارشناس مسائل بینالملل درباره شرایط غزه پس از گذشت حدود یک هفته از حملات رژیم صهیونیستی اظهار کرد: پس از گذشت یک هفته از حمله رژیم صهیونیستی به غزه ابعاد مختلفی برای این موضوع میتوان برشمرد.
وی ادامه داد: ابعاد نظامی و تحولات میدانی یک بخش آن است، اما یک سوی مهمتری هم دارد که با توجه به حوادث در بعد نظامی و کودککشی و ظلم صورت گرفته نسبت به مردم غزه بسیار مهم است.
این کارشناس مسائل بینالملل گفت: بعد مهمتری هم وجود دارد که عملکرد رژیم صهیونیستی و جایگاه آنها به ویژه در منظر افکار عمومی بهخصوص در جهان عرب و فراتر از منطقه ما خیلی روشنتر و شفافتر شده است و اکنون مردم در سراسر جهان عملکرد این رژیم را مشاهده میکنند و درک بهتری را از جنایات آنها پیدا میکنند.
اکبری بیان کرد: اکنون مشاهده میکنیم با توجه به تحولات یک هفته گذشته، هر روز انزجار عمومی در میان کشورهای عربی و جهان اسلام بهویژه غرب آسیا نسبت به صهیونیستها بیشتر شده است البته شاید به دلیل برخی تحولات در سالهای گذشته به نوعی در میان برخی از مردم در کشورهای عربی اولویت و مسئله فلسطین کاهش پیدا کرده بود و توجه به آنها کم شده بود، اما اکنون سناریوهایی مثل کم اهمیت کردن موضوع فلسطین و نگاه جهانیان به آنها که صهیونیستها با همراهی برخی از رهبران کشورهای عربی در حال دنبال کردن آن بودند دیگر جوابگو نیست و همه چیز متفاوت شده است.
وی افزود: نظرسنجیهایی که در کشورهای اروپایی انجام شده است نشان میدهد که علیرغم آنکه رهبران برخی از کشورهای اروپایی به دنبال حمایت مادی و معنوی از رژیم صهیونیستی هستند، اما مردم این کشورها این پرسش جدی را دارند که چرا باید از صهیونیستها با اقدامات جنایتکارانهای که انجام میدهند، حمایت شود و افکار عمومی امروز در اروپا با واقعیت درونی این رژیم آشنا شده است.
این کارشناس مسائل بینالملل گفت: مهمترین اتفاقی که افتاده آن است که صهیونیستها در سالهای گذشته با پروپاگاندای رسانهای سعی میکردند که تصویری غیرواقعی از خود عرضه کنند که اکنون این تصویر ضربهای جدی خورده است.
اکبری تصریح کرد: وقتی از دوره گذار نظم بینالملل صحبت میکنیم، یعنی ناکارآمدی، رکود و رخوتی در نهاد بینالمللی بهوجود آمده است. اتفاقا این موضوع یکی دیگر از شاخصهای ناکارآمدی و ضعف نهادهای بینالمللی را به رخ جهانیان میکشد چون نهادی که وظیفهاش حفظ و گسترش صلح و جلوگیری از خشونت است حداقل کارآمدی در مقابل خشونت عریان رژیم صهیونیستی از خود نشان نداده و این یک چالش و موضع برجستهای در ناکارآمدی سازمانی بینالمللی مانند سازمان ملل است.
وی در ارتباط با آینده رابطه رژیم اشغالگر قدس با کشورهای عربی گفت: رهبران کشورهای عربی به واسطه اینکه رهبران وابستهای هستند نمیتوان از آنها انتظار داشت تا در میانمدت و یا بلندمدت بتوانند در مقابل صهیونیستها بایستند و یا در کنار جبهه مقاومت قرار گیرند بنابراین هیچ سناریوی بلندمدت و یا کوتاهمدت از اینکه رهبران فعلی کشورهای عربی خوی سلطهگری صهیونیستها را به زبان بیاورند و در کنار مقاومت باشند، وجود ندارد.
این کارشناس مسائل بینالملل در پایان گفت: موضعگیریهای سران کشورهای عربی موضعگیریهای کوتاهمدت است. اتفاقی که میافتد آن است که در میانمدت این رهبران با چالش بسیار جدیتری با مردم کشورهای خودشان مواجه میشوند و اگر بخواهند به روند کنونی خود ادامه دهند شکاف میان ملتها و دولتها در این کشورها تشدید خواهد شد و چالشی جدی را در این کشورها شاهد خواهیم بود.