معاون محیط‌زیست طبیعی و تنوع‌زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: همچنان کشت درخت غیر بومی پائولونیا ممنوع است.

حمید ظهرابی در جلسه تصمیم‌گیری درباره مدیریت گونه‌های غیربومی درخت پائولونیا در کشور که با حضور نمایندگان سایر دستگاه‌ها و مراکز علمی تحقیقاتی برگزار شد، افزود: مدیریت کاشت و توسعه این گونه در کشور بدون سیاست‌گذاری دقیق و نظارت مؤثر، ممکن است آن را به یک تهدید جدی محیط زیستی تبدیل کند.

وی اظهار داشت: در خصوص این موضوع باید چند استراتژی مد نظر قرار گیرد که مهمترین و اصلی‌ترین آن آگاهی سازی و فرهنگ سازی از طریق مراجع رسمی و علمی کشور است، بر این اساس، آموزش مردم به ویژه کشاورزان درباره مزایا و معایب اقتصادی پائولونیا و آگاهی از پیامد‌های محیط زیستی آن ضروری است و باید در دستور کار قرار گیرد.

وی افزود: ایجاد شفافیت در صدور مجوز‌های کشت این گونه در کشور و شناسنامه دار کردن نهال‌های تولید شده آن برای تفکیک بین گونه‌های مهاجم و غیرمهاجم باید توسط نهاد متولی این امر در وزارت جهاد کشاورزی صورت گیرد.

ظهرابی تاکید کرد: به منظور مدیریت صحیح این گونه در کشور، نیاز به تهیه دستورالعملی مشخص و ضابطه‌مند است که نمایندگان دستگاه‌های متولی بر آن اتفاق نظر دارند و در جلسه مقرر شد تدوین این دستورالعمل با محوریت موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع در دستور کار قرار گیرد.

در این جلسه که با حضور حمید ظهرابی معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی و هادی کیادلیری معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان و نمایندگانی از وزارت جهاد کشاورزی، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع، و برخی از دانشگاه‌های علوم کشاورزی و منابع طبیعی کشور برگزار شد به بررسی جوانب توسعه و کاشت گونه‌های غیربومی پائولونیا طی سال‌های اخیر، اثرات محیط زیستی آن و دیدگاه‌های اقتصادی موجود در مورد پائولونیا در مقایسه با گونه‌های بومی کشور پرداخته شد.

نمایندگان دستگاه‌های متولی و متخصصان دانشگاهی، بر ممنوعیت هر گونه کشت و توسعه تمامی گونه‌های پائولونیا در مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست و مستثنیات داخل این مناطق، عرصه‌های طبیعی تحت نظر سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و همچنین مستثنیات داخل اراضی جنگلی تاکید داشتند.

تصمیم گیری در خصوص کشت و توسعه گونه‌هایی از پائولونیا که مهاجم بودن آنها محرز نیست در سایر مستثنیات به تنظیم دستورالعمل کارگروه بین دستگاهی منوط شد.

همچنین، بر انجام تحقیقات و مطالعات علمی از جنبه‌های مختلف از جمله آمار واقعی از سوددهی پائولونیا در مقایسه با گونه‌های بومی به منظور جلوگیری از سودجویی برخی افراد در سایه عدم آموزش و اطلاع رسانی به جوامع محلی و آفات و بیماری‌های احتمالی این گونه و همچنین تعامل سازنده میان نهاد‌های اجرایی و علمی، به منظور حفظ تنوع زیستی کشور تاکید شد.

درخت پائولونیا با نام علمی (Paulownia sp). شناخته می‌شود، که تعداد ۷ تا ۱۷ گونه از آن در دنیا توصیف شده است، که البته تعداد زیادی از گونه‌های آن هیبرید و مترادف هستند. تاکنون سه گونه از این جنس با نام‌های علمی P.elongate , P.fortunei و P.tomentosa و تعدادی هیبرید به ایران معرفی شده است. درخت پائولونیا به دلیل سریع الرشد بودن مورد توجه قرار گرفته است و به منظور زیبایی منظر و برداشت چوب طی سالیان اخیر در کشور، کشت شده است.

این درخت، بومی شرق آسیا بوده و برخی از گونه‌های این جنس در جهان به عنوان گونه‌های مهاجم شناخته شده‌اند، که بر اساس قوانین موجود در کشور (از جمله قانون حفاظت و بهره برداری از منابع ژنتیکی کشور)، کشت و توسعه بدون مجوز گونه‌های بیگانه جرم محسوب می‌شود و در صورت کشت در عرصه‌های طبیعی و اراضی ملی، از سوی دستگاه‌های متولی مورد پیگیری قرار می‌گیرد.

منبع: روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
احمد حبیبی مقدم
۰۶:۳۸ ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
درخت کاج چراكاشته میشود به نظر شما در ایران من محیط زیستی ندارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۹ ۰۱ بهمن ۱۴۰۳
لطفا تصمیمی هم در مورد آیلانتوس یا همان درخت عرعر بگیرید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۵ ۳۰ دی ۱۴۰۳
سلام
اگه این درخت ممنوعه شهرداری منطقه ما رو در شهرستان کاشمر خ دانش سرتاسر خیابانهارو فقط از همین درخت کاشته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۶ ۲۶ دی ۱۴۰۳
سلام لطفا در مورد درختانی که در بلوارها بعنوان درختان اسرائیلی کاشته میشوند و گفته میشود سمی هستندتحقیق کنین ممنون.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۳۷ ۲۶ دی ۱۴۰۳
براساس نظر کارشناسان معلوم الحال پائولو نیا مهاجم است کاشت پائولو نیا با توجه به رشد سریع آن می تواند نیاز کشور به کاغذ را حل کند ودرنتیجه نون وارد کنندگان کاغذ آجر می‌شود و پائولو نیا مهاجمی خطرناک برای منافع واردکنندگان کاغذ که دلار دولتی دریافت می‌کنند تشخیص داده شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۴ ۲۶ دی ۱۴۰۳
چقدر قشنگ گفتی
Iran (Islamic Republic of)
رهگذر
۲۳:۴۹ ۲۵ دی ۱۴۰۳
به نظر شما با استقامت و قدرت عجیب این درخت در مقابله با کم آبی، بیماری، سم ها و... با اضافه کردن رشد بالا و قدرت عجیب غریب در پخش شدن در محیط، برای مبارزه با صحرا زدایی و بالا بردن پوشش گیاهی مناطق مستعد غبار پراکنی، این گونه درخت در صورت کنترل واقعا جواب و راه حل هست یا نه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۸ ۲۵ دی ۱۴۰۳
با سلام به تمام خوانندگان محترم
متاسفانه این مطالب غیر کارشناسی و اصولی است . سنگ اندازی های زیادی انجام میشه تا مافیای چوب روسی و غیره بتونن یکه تازی کنن . پالونیا بیش از پنجاه ساله از چین وارد ایران شده و گونه هایی با تغییر اصلاح بومی سازی شدن مث رقم سلطان که توسط موسسه تحقیقات کشاورزی گرگان انجام شده و نتایج فوق‌العاده ای داشته .
برای تحقیقات در مورد درخت پالونیا و غیر مهاجم بودن اون میتونید نام شرکت پالونیا پایدار رو جستجو کنین و ببینین چقدر واسه خودکفایی و صنعت چوب دارن تلاش میکنن . من خودم شهرستان رامیان استان گلستان این درخت رو کاشتم و نتایج خوبی کسب کردم . قبل از هر خبر یا شایعه کمی تحقیق بشه خیلی بهتره
Sweden
آریابویراحمدی
۱۷:۵۵ ۲۵ دی ۱۴۰۳
شما منابع ملی روبه ازمابهترون واگذارمیکنین وبعدازچندسال بجاش تالاروباغ وکافه میسازن حالاباجلوگیری ازکشت یه نوع درخت مضرمثلامیخواهین جلوی نابودی طبیعت روبگیرین؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۸ ۲۵ دی ۱۴۰۳
باید از درخت های بومی هر منطقه استفاده بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۴ ۲۵ دی ۱۴۰۳
عزیز در مورد اکالیپتوس نوشته بود درختی که اینقدر کمگ بجلوگیری از بیماری‌های تنفسی میکنه ودربرابر هوای گرم مقاوم هستش سایه زیادی داره رشد سریع
Iran (Islamic Republic of)
کشاورز
۱۱:۱۵ ۲۵ دی ۱۴۰۳
فقط و فقط دلالان و مافیای چوب که متاسفانه از گردن کلفت‌های محیط زیست و منابع ملی و دیگر هستند ، نمیخواهند که این درخت مفید در ایران کشت و به چوب کشور کمک کند.. وگرنه این درخت نه مهاجم هست نه مشکلی برای محیط زیست بوجود میاره ، برعکس بسیار مفید از چوب آن گرفته تا برگ آن که از یونجه برای دامها مفیدتر هست و هم گل آن که بهتر گل برای زنبور و عسلی دهی آن است..
Iran (Islamic Republic of)
سجاد محمدی
۱۲:۴۹ ۲۶ دی ۱۴۰۳
با عرض سلام اوکالیپتوس تمام آبهای زیرزمینی رو میکشه و سفرهای زیر زمینی رو خشک میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۹ ۲۵ دی ۱۴۰۳
سیاست گذاری دقیق اون چند هزار درخت زیتون کاشتین بعد متوجه شدین غیر مثمره سیاست گذاری آدم خندش میگیره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۴ ۲۵ دی ۱۴۰۳
وقتی یک درخت یا موجود با شرایط یک منطقه سازگار هست. بنظرم نمیشه اسمش غیر بومی گذاشت. اکثر گیاهان غیر بومی خود به خود خراب میشن و باید در شرایط گلخانه ای نگه داری بشن تا رشد کنن.
Iran (Islamic Republic of)
ایران
۰۱:۱۸ ۲۵ دی ۱۴۰۳
سلام
خیلی بو گلهاش شدیده ازار دهنده است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۰ ۲۵ دی ۱۴۰۳
نوش داروبعدازمرگ سهراب
خیلی دیرفهمیدیدعین کاچ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۳ ۲۴ دی ۱۴۰۳
اگه میوه داشت یه حرفی آخه چه ارزشی داره که بخایم بکاریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۹ ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
مگه ارزش درخت فقط به میوهٔ اونه؟ یعنی درس علوم دبستان ت هم خوب یادنگرفتی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۵ ۲۴ دی ۱۴۰۳
بهترین درخت برای فضای سبز در پارکها در بیشتر شهرهای گرمسیری ایران درخت کنار است با کمترین مصرف آب وپراز خواص وخدمت به انسانها خصوص جهت دفع خشکسالی و بیابان زدایی ... کنار درخت بهشتی است بنام سدر المنتهی ... نجیب و مهربان وپرخاصیت ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۲ ۲۴ دی ۱۴۰۳
در خوزستان خودمان بهترین درخت مثل کنار زیتون خرما نارنج توت ووو را برای دفع خشکسالی داریم آن وقت شهرداری هادرپارکها هیولای خارجی می‌کارند که بوی بدی تولید میکند ومنجر به مشکلات تنفسی برای مردم میشود...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۸ ۲۴ دی ۱۴۰۳
چند سال هست درختی ازخارج وارد کردند اشتباه نکنم اسمش ککنو... است درخت سرسبز وغول پیکری میشود که بنام درخت هیولا معرف است بطوری که هیچ گونه پرنده وحشره ای نزدیک آن نمیشود ازبس بد است وبوی بد وگازخاصی ازخود بیرون میدهد با اولین بارندگی کلی مشکل تنفسی وریوی برای مردم شهرهای خوزستان درست میکند .در خوزستان برای دفع خشک سالی وسرسبزکر دن مناطق کم آب درختی داریم به نام کنار که آب آنچنانی نمیخواهد وکلی میوه وبرگ وچوب وحتی بهترین عسل را دارد وکل سال سبزاست .حالا درختان خودمان خوب است یا درختان اجنبی که سودجویان آن را برای جیب خود نه سلامت مردم واردو نشروپخش کردند .ایران خودش هروجبش وتمام داشته هایش گنج وطلا هستند آن وقت ویران گر اب وخاک برای کشورمان وارد میکنند ... چون کنترول ودلسوزی نیست...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۴ ۲۴ دی ۱۴۰۳
منافع بعضیها را ب خطر مبندازد که دلال چوب هستن
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۲۲:۲۹ ۲۴ دی ۱۴۰۳
این در خت فقط به کمی رطوبت و نور آفتاب شدید نیاز دارد.ودث در صورت کاشت در محیط سایه و جنگل اصلا" رشد نکرده و بعد از مدتی خشک می‌شود. این موضوع را خودم طی ۶ سال آزمایش و تجربه کرده ام. لذا ادعای تهاجمی بودن پالونیا غیر کارشناسانه و نتیجه لابی مافیای چوب در ایران است. تا چوب در کشور تولید نشود و آنان بتوانند همچنان به تجارت و واردات چوب از خارج اقدام کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۳ ۲۴ دی ۱۴۰۳
درخت میوه هم در بلوار ها و شهر خوب نیست،سم ،رسیدگی میخاد،چون میوه اون سیاه کثیف میشه،پشه میزاره،کسی هم ک نمیخوره بهتره پس درختانی مثل صنوبر،کاج،تبریزی،اقاقیا،بید،چنار،و،،بکارن،آخه کی میوه میکاره تو بلوار،؟ پر پشه،لکه رو استفالت،و،،داره،بعدم این جنگل های تهران خودشون قنات ،چاه ،ول دارن ولی زرد و خشک شدن و میرن معتادان میشکنن میسوزنن،و رسیدگی نمیشه برا آبیاری، زمستان یک سبزی داشت کوهای تهران ولی الان هوا صاف باشه فقط زدی و کچلی رو تپه ها و کوهای معلومه،لویزان، شیان،چیتگر،بابایی،و، باید مسئول بزارن دستگاه آبیاری، حصار،ورسیدگی میخاد،حیوانات بومی هم داره،هرچیزی دلسوزی میخاد،،الان شهر پر سگ،موش، پشه،هست،تازه ایقدر زحمت میکشن از ۴صبح میان پاسبان ها جارو،شستشو سطل آشغال، جوی و، انجام میدن،نشه ببینید چی میشه،واقعا زحمت میکشن دیدم صبح زود بعد نماز میرم ورزش، جای تقدیر دارن این زحمتکشان، و البته ۱۳۷ ک دوبار زنگ زدم اومدن برا باغچه، درخت،تعویض جدول که ماشین زده بود،و درخت شکسته،و پاکسازی جوب که سیمان ریخته بود یک ساختمان سفت شده بود اومدن کندن تمیز کردن رفتن،تشکر داره،کار خوب و دلسوزی
Iran (Islamic Republic of)
نوید سلیمانی صدیق
۱۴:۴۶ ۲۵ دی ۱۴۰۳
سلام درخت بید آب های زیر زمینی رو‌خشک میکنه بد نمیخوره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۰ ۲۴ دی ۱۴۰۳
بنظرم چون واردات چوب درانحصار چند ارگان وشخص وابسته هستش واینها موقعیت خودشون راباتوسعه کشت پالونیادرخطر می‌بینند هرکاری از دستشون بربیاد انجام خواهند دادنشون اش قیمت چوب روسی....
Iran (Islamic Republic of)
قاسمی
۱۷:۰۴ ۲۵ دی ۱۴۰۳
چرا توضیح کاملی در مورد مشکلات زیست محیطی نداده ؟از طرفی این درخت چوب با ارزش دارد ریشه خاک را احیا می‌کند برگهای آن برای خوراک دام خوب است گلی دارد که زنبور عسل به آن علاقه مند است...‌
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۳ ۲۴ دی ۱۴۰۳
لطفاً در مورد آلودگی هوا به صورت عاجل عمل کنید
Iran (Islamic Republic of)
محمد جواد
۲۰:۲۹ ۲۴ دی ۱۴۰۳
خیلی درختا باید ممنوع بشه که نمیشه یکی درخت تاغ درخت اکالیپتوس تمام این درختا تو استان سمنان به وفور پیدا میشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۲ ۲۴ دی ۱۴۰۳
دلیل قانع کننده نبود و باید چنین محصولی را مجوز داد چیزی که واردات کاغذ بی نیاز می‌شوید.
Iran (Islamic Republic of)
عظیم
۲۰:۰۶ ۲۴ دی ۱۴۰۳
اینها چه کارشناسانی هستند که دهها سال هنوز متوجه نشده اند که پالونیا مهاج هست یا نه
واقعا خجالت آور نیست ؟؟؟؟..
این همه هزینه تحقیقات تخصیص داده میشود هنوز بلا تکلیف هستند
به نظر من اینها کاملا به موضوع جاهلاو از. وی جهل و عدم تخصص موضع گیری منفی دارند
چرا این درخت که میتواند مشکل تهیه چوب را در کشور تامین کند دچار بلاتکلیفی می کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۰ ۲۴ دی ۱۴۰۳
متاسفانه همیشه دیر اقدام میکنند حکایت تکراری آزولا و سنبل آبی در شمال کهور در خوزستان و حالا پائولونیا در کل کشور
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۷ ۲۴ دی ۱۴۰۳
اها‌ کاج‌ خوبه‌ کاج‌ بکارید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۷ ۲۴ دی ۱۴۰۳
برای چی ممنوع هست که اشاره ای به آن نشد
Iran (Islamic Republic of)
اویان
۱۰:۴۲ ۲۵ دی ۱۴۰۳
چون بیگانه است البته جا می افته مثل رادیو و تلویزیون گرامافون موزیک پخش می کرد حرام بود
آخرین اخبار