سید محمد صاحبکار خراسانی، معاون راهبردی قوه قضاییه در برنامه صف اول شبکه خبر گفت: قوه قضاییه یک سند تحول دارد که به عنوان نقشه راه عمل میکند و در حال طی کردن مسیر هستیم تا بتوانیم خدمت بهتری را به مردم ارائه کنیم.
وی اظهار کرد: در حوزه اجرای احکام، بانکهای اطلاعاتی مختلفی در کشور وجود دارد که در طول چند سال گذشته تلاش شده اموال به صورت بر خط شناسایی شوند تا اجرای احکام به سرعت صورت بگیرد.
صاحبکار گفت: هم اکنون فرآیند اجرای احکام به صورت دستی است، اما در برنامه هفتم پیشنهاد شده که به صورت خودکاربری این کار به صورت آنلاین انجام شود و تقاضا به صورت آنلاین ثبت شود تا بتوانیم به انجام کار سرعت ببخشیم.
وی گفت: برنامه دیگر این است که بازداشت یا توقیف اموال به صورت آنلاین و برخط انجام شود مثلاً بازداشت یا توقیف اموال به صورت آنلاین درخواست و انجام میشود.
معاون راهبردی قوه قضاییه افزود: اگر توقیف به صورت آنی انجام شود و بلافاصله پس از درخواست قاضی صورت بگیرد دیگر مشکلاتی نظیر فروش ملک در فاصله میان صدور حکم تا اجرای آن نخواهیم داشت.
صاحبکار گفت: نکته بسیار مهمی که در برنامه هفتم پیشنهاد شده این است که در صورتی که قاضی وارد بانک اطلاعاتی شود و متوجه این موضوع شود که در حساب محکوم، مالی وجود ندارد، اما در ماههای بعد از آن پولی به حساب بدهکار واریز شود این مبلغ توقیف و به حساب طلبکار واریز میشود و دیگر نیاز به تقاضای مجدد توسط طلبکار نیست.
وی افزود: مثال پول منظور هرگونه مالکیتی است که قابلیت انتقال به طلبکار را داشته باشد.
صاحبکار در خصوص اعلام ممنوع الخروجی گفت: در حال حاضر مراجع متعددی نظیر محاکم، اجرائیههای ثبت و مالیات، افراد را ممنوع الخروج میکنند.
وی افزود: در برنامه هفتم پیشنهاد داده شده که همه دادههای مرتبط با ممنوع الخروجی به نیروی انتظامی منتقل شود و نیروی انتظامی در همان لحظه، ممنوع الخروجی را با ذکر علت آن، از طریق سامانه ابلاغ الکترونیک قوه قضائیه به افراد اعلام کند.
معاون راهبردی قوه قضائیه گفت: به این ترتیب مشکلاتی که الان مردم در حین خروج از کشور دارند پیش نمیآید.
وی گفت: البته الان سامانههایی راه اندازی شده است که وضعیت ممنوع الخروجی را بیان میکند، اما با توجه به تعدد پایگاههای داده در این موضوع، ممکن است این سامانهها صرفا از یکی از این پایگاهها استعلام کرده باشند.