معاون وزیر علوم گفت: در حال حاضر ۱۰۰ هزار دانشجوی خارجی در دانشگاه‌های ایران تحصیل می‌کنند و هدف ما افزایش این تعداد به ۳۲۰ هزار دانشجو است.

هاشم داداش‌پور، معاون وزیر علوم ديشب در چهارمین المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی که بخش پسران آن از جمعه ۲۰ مردادماه به میزبانی همدان آغاز شد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: چهارمین دوره این المپیاد یادواره دو شهید بزرگوار سردار حاج قاسم سلیمانی و سردار حاج حسین همدانی است.

وی با اشاره به برگزاری ۵ المپیاد در سطح دانشگاهی و مؤسسات آموزش عالی کشور افزود: المپیاد ورزش همگانی، المپیاد ورزش قهرمانی، المپیاد نواحی ساحلی و المپیاد دانشجویان بین‌الملل از جمله المپیاد‌هایی است که در سطح دانشگا‌های کشور برگزار می‌شود.

معاون وزیر علوم گفت: علاوه بر این موارد، به دنبال برگزاری دومین المپیاد دانشجویان همبستگی کشور‌های اسلامی هستیم که نخستین دوره آن سال ۷۳ برگزار شد و در یونیورسیاد دانشجویی نیز که به میزبانی چین برگزار شد حضور داشتیم و ۲۳ مدال از این مسابقات کسب کردیم.

داداش‌پور با اشاره به این که به دنبال لیگی کردن ورزش دانشگاهی هستیم تصریح کرد: سال گذشته لیگ دانشگاهی را در ۳ رشته و امسال در ۷ رشته برگزار کردیم.

وی با اشاره به اينكه اگر ورزش دانشگاهی را به صورت لیگ برگزار کنیم می‌توانیم بگوییم ورزش را در دانشگاه‌ها نهادینه کردیم، اظهار داشت: لیگ‌های دانشجویی در دنیا مورد توجه است، اما علی‌رغم وجود زیرساخت‌های مناسب در دانشگاه‌های کشور از قبل زیاد مورد توجه نبوده است، اما به دنبال گسترش آن هستیم.

رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم با بیان این که ورزش دانشگاهی فقط به وزارت علوم ختم نمی‌شود و جامعه هدف ما گسترده است گفت: در المپیاد فرهنگی، ورزشی دانشجویان شاهد و ایثارگر هدف کسب و عنوان مدال نیست، بلکه جمع کردن تعداد زیادی از دانشجویان هم‌فکر با اهداف امور فرهنگی و ورزشی است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر صد هزار دانشجوی بین‌المللی از کشور‌های اطراف ایران از جمله عراق، پاکستان، سوریه، لبنان و نیز کشور‌هایی مانند هندوستان و نیجریه در ۱۹۷ دانشگاه کشور مشغول به تحصیل هستند گفت: هدف در برنامه هفتم توسعه به دنبال افزایش این تعداد به ۳۲۰ هزار دانشجو هستیم که اگر محقق شود به مرکز ثقل جذب دانشجو در سطح جهان تبدیل می‌شویم.

داداش‌پور با اشاره به این که هدف از جذب دانشجوی بین‌المللی همگرایی دو کشور است گفت: هدف ما جذب حداکثری دانشجوی بین المللی است. دانشجویان بین‌المللی ما بیشتر دانشجویان شهریه‌پرداز هستند و ۳ درصد از آن‌ها دانشجویان بورسیه محسوب می‌شوند که اغلب از نخبگان کشور‌های خود محسوب می‌شوند.

معاون وزير علوم با اشاره به این که هدف از جذب دانشجویان بین‌المللی توسعه اقتصاد آموزشی، اشتراکات فرهنگی، مناسبات آینده و همگرایی علمی است تأکید کرد: دولت و مجلس در بخش توسعه ورزش همکاری لازم را دارند.

گفتنی است مراسم افتتاحیه این المپیاد در بخش پسران ساعت ۲۱ جمعه ۲۰ مرداد در دانشگاه بوعلی سینای همدان با حضور معاون وزیر علوم و جمعی از مسوولان استانی برگزار شد.

این المپیاد در دو بخش دختران و پسران و در ۹ رشته ورزشی فوتسال، والیبال، بسکتبال سه نفر، شنا، تنیس روی میز، دوومیدانی، آمادگی جسمانی و بدمینتون و هفت سنگ برگزار می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۹ ۲۱ مرداد ۱۴۰۲
به امید ارتقا دانش در ایران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۵ ۲۱ مرداد ۱۴۰۲
چرا ملیت این یکصد هزار نفر دقیق و شفاف بیان نمیشود ؟ دقت کنید افغانستانی ها دیگر خارجی محسوب نمیشوند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۲ ۲۱ مرداد ۱۴۰۲
سلام پس چرا بچه های این مملکت که از اوکراین اخراج شدند اجازه تحصیل داده نمیشه /.......