مدیر کشاورزی خنج از خسارت ۸۰۰ میلیارد تومانی طوفان و سیل به کشاورزان این شهرستان خبر داد.

علی علی پور مدیر کشاورزی خنج اظهار کرد: بر اثر طوفان و سیلاب در شهرستان خنج ۸۰۰ میلیارد تومان خسارت به ثمر درختان خرما و مرکبات وارد شده است.

او اضافه کرد: همچنین طوفان و سیلاب به تاسیسات کشاورزی، دامداری، مرغداری و کانال‌های آبیاری و چاه‌های کشاورزی این شهرستان خسارت وارد کرده است.

در پی تغییر ناگهانی هوا، عصر روز شنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۲ بارندگی شدید، طوفان و رعد و برق خنج را در برگرفت.

یعقوب میری کارشناس اداره هواشناسی شهرستان خنج، سرعت طوفان را ۸۵ کیلومتر در ساعت و میزان بارش در ایستگاه سینوبتیک مرکزی خنج ۱۰ میلی متر را اعلام کرد.

آغاز برداشت ذرت علوفه‌ای بهاره در سیدان مرودشت 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت از برداشت بیش از ۲۲ هزار تن ذرت علوفه‌ای در بخش سیدان خبر داد.

منصور امیریان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت اظهار کرد: امسال بالغ بر ۳۰۰ هکتار از اراضی زراعی بخش سیدان به کشت ذرت علوفه‌ای بهاره اختصاص یافته که کار برداشت آن آغاز شده است.

او ادامه داد: پیش بینی می‌شود از این سطح بیش از ۲۲ هزار تن علوفه مرغوب به صورت مکانیزه برداشت شود.

 امیریان افزود: این میزان علوفه علاوه بر تامین نیاز دامداری‌های شهرستان، جهت سیلو و تعلیف دام به سایر شهرستان‌ها و استان‌های همجوار بارگیری می‌شود.

ذرت علوفه ای

او بیان کرد: ذرت علوفه‌ای به عنوان یکی از ۸ محصول استراتژیک و راهبردی محسوب می‌شود و به منظور تامین نیاز علوفه‌ای واحد‌های دامی نقش بسیار مهمی دارد و در این رابطه سیاست‌های حمایتی وزارت متبوع نیز بر این است که ضمن افزایش ضریب خود اتکایی علوفه ای، کیفیت محصولات تولیدی نیز افزایش یابد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت تصریح کرد: با توجه به شرایط منطقه از لحاظ منابع آبی و نیاز به تأمین علوفه مورد نیاز دامداران، افزایش عملکرد در واحد سطح بسیار حائز اهمیت است و در همین زمینه بیش از ۹۰ درصد این مزارع به روش نواری، آبیاری می‌شوند.

 امیریان با اشاره به اینکه ذرت در شهرستان مرودشت به ۲ صورت بهاره و تابستانه کشت می‌شود، گفت: برداشت ذرت علوفه‌ای بهاره در مرداد و برداشت ذرت علوفه‌ای تابستانه نیز از اواخر مهرماه آغاز می‌شود.

ذرت علوفه‌ای به دلیل داشتن پروتئین، سلولز، نشاسته و فیبر یکی از بهترین نباتات برای تغذیه دام به حساب می‌آید.

توزیع بیش از ۳۰ تن اقلام اساسی ویژه ماه محرم در نی‌ریز

مدیر جهادکشاورزی نی‌ریز گفت: بیش از ۳۰ تن اقلام اساسی شامل شکر، برنج و گوشت قرمز منجمد در ماه محرم توزیع شد.

 علیرضا بصیری مدیر جهادکشاورزی نی‌ریز اظهار کرد: بیش از ۳۰ تن اقلام اساسی شامل شکر، برنج و گوشت قرمز منجمد به این شهرستان برای برپایی آئین‌های مذهبی در ایام عزاداری ماه محرم توزیع شد.

او تصریح کرد: این کالا‌ها از محل اداره غله و پشتیبانی امور دام استان فارس تامین و در بین بیش از ۸۰ هیئت مذهبی، مساجد و ایستگاه‌های صلواتی در سطح کل شهرستان با نرخ مصوب توزیع شد.

 بصیری گفت: این طرح به منظور تامین بخشی از نیاز هیئت‌های مذهبی برای دهه اول ماه محرم اجرا شده است.

 مدیر جهادکشاورزی شهرستان نی ریز بیان کرد: قیمت هر کیلوگرم برنج هندی ۳۵۰ هزار ریال، شکر ۲۸۰ هزار ریال و گوشت قرمز منجمد یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال است.

برنج و شکر

اعطای تسهیلات و افزایش کشت پنبه در جهرم

مدیر جهاد کشاورزی جهرم از اعطای ۳۹ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال‌زا به واجدین طرح‌های کشاورزی و افزایش ۲۵ درصدی کشت پنبه در این شهرستان خبر داد.

حسن زمانی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جهرم با اشاره به اعطای ۳۹ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال‌زا به واجدین طرح‌های کشاورزی این شهرستان در امسال، اظهار کرد: این تسهیلات از محل اعتبارات بند ب تبصره ۱۶ تا کنون به ۲۴ طرح تخصیص یافته است. 

او بیان کرد: از طرح‌های مشمول دریافت تسهیلات یک مورد طرح کارفرمایی در حوزه صنایع تبدیلی و غذایی و مابقی در حوزه گیاهان دارویی، واحد‌های دامداری، زنبورداری، مکانیزاسیون زراعی و باغی بوده است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه اعطای تسهیلات نقش بسزایی در توسعه بخش کشاورزی و اشتغال‌زایی این بخش دارد، اضافه کرد: طی یک سال گذشته سهمیه اشتغال بخش کشاورزی شهرستان جهرم با ثبت ۳۹۳ فرصت شغلی در حوزه‌های مختلف در سامانه رصد اشتغال به‌طور کامل محقق شده است.

پنبه

افزایش ۲۵ درصدی کشت پنبه

زمانی با اشاره به افزایش ۲۵ درصدی کشت پنبه در شهرستان جهرم نسبت به پارسال، تصریح کرد: امسال ۱۲۵ هکتار از اراضی این شهرستان به کشت پنبه اختصاص یافته است.
او افزود: ارقام کشت شده در سطح مزارع شهرستان جهرم به طور عمده رقم‌های ساجدی، گلستان، ارمغان و رقم خارجی کاریزما است.

پیش بینی کشت ۳۵۰ هکتار ذرت در مزارع جهرم

مدیر جهاد کشاورزی جهرم گفت: پیش‌بینی می‌شود ۳۵۰ هکتار ذرت در اراضی این شهرستان کشت شود.

حسن زمانی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جهرم به پیش‌بینی کشت ۳۵۰ هکتار ذرت در اراضی شهرستان جهرم نیز پرداخت و اظهار کرد: این سطح نسبت به پارسال ۴۰ درصد کاهش دارد چرا که در پارسال قیمت ذرت دچار نوسانات زیادی شد و از ثبات خوبی برخوردار نبود.

زمانی ادامه داد: کار کشت ذرت تا اواخر مردادماه ادامه خواهد داشت که کاملا به‌صورت مکانیزه و با دستگاه پنوماتیک انجام می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جهرم با بیان اینکه در کشت ذرت روش‌های کم خاک ورزی و نیمه حفاظتی انجام می‌شود، اضافه کرد: تا کنون حدود ۲۵۰ هکتار به زیر کشت رفته است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.