کاستاس ماوریدس، عضو قبرسی پارلمان اروپا میگوید محاصره «خودسرانه» کریدور لاچین از دسامبر گذشته نقض آشکار قوانین بین المللی توسط جمهوری آذربایجان است و سبب ایجاد «وضعیت اضطراری بشردوستانه» شده است. به گفته او ۱۲۰ هزار ارمنی بومی در قرهباغ کوهستانی بدون غذا و دارو توسط نیروهای جمهوری آذربایجان محاصره شدهاند که از این تعداد، ۳۰ هزار نفر آنان کودک هستند.
به گزارش خبرگزاری ارمنستانی نیوز ایام، این عضو پارلمان اروپا افزود باکو از تحویل محمولههای بشردوستانه برای رفع نیازهای اساسی مردم تحت محاصره ممانعت میکند و این کار طبق قوانین بین المللی یک جنایت جنگی محسوب میشود.
ماوریدس که خواستار اقدامات جدیتری مثل اعمال تحریم است میگوید: «با توجه به وخامت اوضاع میدانی و اینکه (جمهوری) آذربایجان به سیاست ایجاد گرسنگی خود در قره باغ کوهستانی ادامه میدهد و به تصمیمات سازمانهای بینالمللی بیاحترامی میکند، زمان آن فرا رسیده که جامعه بین المللی و اتحادیه اروپا اقدامات شدیدتری از جمله اعمال تحریم را علیه آذربایجان اتخاذ کنند».
در همین حال، رسانههای ارمنستانی از نقض دوباره آتشبس توسط نیروهای جمهوری آذربایجان خبر دادند. وزارت دفاع ارمنستان امروز (دوشنبه) اعلام کرد شب گذشته نیروهای مسلح آذربایجان با سلاحهای سبک و یک خمپاره برای شلیک به مواضع ارامنه در خارج از روستاهای «کوتاکان» و «ترتوک» در استان «گغارکونیک» (باشکند) استفاده کردند.
نخست وزیر ارمنستان اخیرا از جامعه بینالملل خواسته در موضوع محاصره قره باغ کوهستانی وارد عمل شوند. او میگوید صلح پایدار در منطقه قفقاز جنوبی امکانپذیر است، اما این مسئله تنها با «حمایت فعال جهان متمدن» شدنی است.
گفتنی است، با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱، این اتحاد به ۱۵ کشور مختلف تقسیم شد. منطقه قفقاز درپی این فروپاشی به ۳ کشور جمهوری آذربایجان، ارمنستان و گرجستان تقسیم شد. منطقه قره باغ که در داخل سرزمین جمهوری آذربایجان بوده، ولی ساکنان آن را ارامنه تشکیل میدهند از همان ابتدا محل مناقشه میان دو طرف بود که باعث بروز دو جنگ خونین شد.