رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز گفت: شهر شیراز در ارزیابیهای پنج سال گذشته به عنوان پاکترین کلان شهر کشور انتخاب شده که دلیل اصلی آن اجرای طرحهای جامع و تفصیلی مدیریت پسماند است.
خوشبخت با بیان این که طرح جامع سال ۱۳۸۸ در شیراز تدوین شد و سال ۱۳۹۱ به تصویب وزارت کشور رسید، گفت: از همان سال ۱۳۸۸ طرح جامع در شیراز اجرا شد که تفکیک در مبدا، استفاده از ماشینهای سربسته، جداسازی زبالههای خشک از تر، انتقال درست، سایت جداسازی و خط جداسازی مکانیزه از اهداف این طرح بود.
او گفت: با رسیدن به اهداف طرح، زمینه تدوین طرح تفصیلی ایجاد و این طرح از سال ۱۳۹۸ در کلان شهر شیراز اجرا شد.
خوشبخت گفت: روزانه هزار تن زباله در شهر شیراز جمع آوری میشود که ۳۰ درصد زبالهها شامل مواد خشک و قابل بازیافت و بقیه زبالهتر است.
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز گفت: استفاده از ابزار هوشمند برای جمع آوری، جداسازی و بازیافت زباله هایتر و خشک در طرح تفصیلی مورد توجه قرار گرفته است تا هزینهها کاهش و سرعت جمع آوری و تبدیل افزایش یابد.
خوشبخت افزود: اجرای این طرحها و همکاری مردم در تفکیک زباله در مبدا، سبب شده است که شهر شیراز در پنج سال گذشته عنوان پاکترین کلان شهر ایران را به خود اختصاص دهد.
شهردار شیراز نیز با اشاره به جایگاه شیراز در زمینه بازیافت زباله در کشور گفت: یک نرم افزار هوشمند در مرکز پسماند شیراز فعال است که شهروندان میتوانند با استفاده از آن برنامه، از زمان جمع آوری زبالهها و مواد بازیافتی مطلع شوند.
اسدی با بیان این که زباله گردها، امروز به یک معضل تبدیل شده اند افزود: به زودی برای تفکیک زباله در مبدا تشویقهایی در نظر گرفته میشود تا هم مردم به این کار مشتاق شوند و هم چهره شهر زیبا بماند.
او تاکید کرد که علاوه بر ساماندهی زباله گردها، در طرح تفصیلی برای خرید پسماندهای قابل بازیافت از مردم، اعتبار در نظر گرفته شده است.
سایت برمشور در شهر شیراز برای دفن زباله هایتر در نظر گرفته شده که به گفته مسئولان، یک درصد از زبالههای منتقل شده به این سایت قابل بازیافت است و بقیه زبالهها در مبدا تفکیک میشود.