بانک جهانی در تازهترین گزارش خود از وضعیت اقتصادی افغانستان اعلام کرد ارزش پول ملی این کشور افزایش یافته و بهای مواد خوراکی نیز کاهش پیدا کرده است.
بانک جهانی در این گزارش درباره وضعیت اقتصاد افغانستان از جمله روند قیمتها، نرخ ارز، در دسترس بودن اقلام ضروری خانوارهای افغانستان را منتشر کرد.
بر اساس این گزارش، تورم کل سالانه افغانستان تا می 2023 به منفی 2.83 درصد کاهش یافته است که عمدتاً ناشی از کاهش 5.85 درصدی تورم مواد غذایی نسبت به سال گذشته است.
بانک جهانی در این گزارش با اعلام اینکه ارزش پول ملی افغانستان (افغانی) در برابر ارزهای اصلی طی ژانویه تا جولای 2023 افزایش یافته است، افزود این موضوع به کاهش قیمتهای داخلی، بهویژه برای مواد غذایی و سوخت کمک کرده است.
بانک جهانی از دیگر عوامل مؤثر در کاهش بهای مواد غذایی در افغانستان را کاهش تعرفههای وارداتی کالاهای اساسی در افغانستان و شرایط آب و هوایی مساعد عنوان کرده است که تولید مواد غذایی را بهبود بخشیده است.
بررسیهای بانک جهانی همچنین نشان میدهد عرضه کالا در سراسر افغانستان از جمله مواد غذایی و اقلام دیگر کافی بوده است، اما تقاضا در مقایسه با سال گذشته کاهش یافته که سبب کاهش قیمتها شده است.
نتایج اولیه دور سوم بررسی نظارتی بانک جهانی بر رفاه مردم افغانستان همچنین نشان میدهد بیش از نیمی از خانوادههای افغان همچنان در حفظ معیشت خود با چالشهای مهمی روبرو هستند و به طور فزایندهای برای رفع نیازهای خود به کمکهای بینالمللی و حوالهها متکی میباشند.
در این گزارش آمده است از اول ژانویه تا پایان ماه می 2023 با 9 درصد افزایش به 0.73 میلیارد دلار رسید که صادرات زغال سنگ بخش اصلی آن بود.
بانک جهانی میافزاید پاکستان همچنان بزرگترین بازار صادراتی افغانستان است و پس از آن هند در رده دوم قرار دارد.