حجت الاسلام محمدرضا حیدری، مدیر ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم در مراسم چهار پایه خوانی نوجوانان مداح کانونهای مساجد قم با بیان اینکه یکی از راهکارهای هویت بخشی به یک نوجوان از نگاه دین مبین اسلام جهت دهی به فطرت انسانی است گفت: یکی از محورهای عملیاتی جهت دهی به فطرت وجودی انسانها مقوله عاشورا و کربلاست که اساسا تجلی اعظم فطرت انسانی در عاشورا به اوج خود رسیده است.
او ادامه داد: عاشورا عجین و قرین فطرت هر انسان بیدار است و انسانهایی که میخواهند در مسیر فطرت خود و در مسیر تقرب الی الله قرار بگیرند باید عاشورا را بخوانند، بچشند و در اوج ببیبنند.
مدیر ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم افزود: نوجوان با توجه به فطرت پاک و هیجان و احساس مسئولیتی که دارد میتواند در قالب عاشورا هم در حوزه بیدارسازی و فعال سازی فطرت انسانی و هم در اشاعه و نشر و ترویج شعائر حسینی (ع) یک نقش آفرین جدی باشد.
او با بیان اینکه یک نوجوان و یک جوان بر اساس فطرت بیدارخود میتواند در اعتلای عاشورا نقش جدی داشته باشد تصریح کرد: یکی از جذابیتهایی که برای یک نوجوان و جوان میتواند هم هویت بخش باشد و هم میتواند نوجوان را به یک تراز حسینی و عاشورایی برساند این است که ما در دستگاه امام حسین (ع) به او نقش دهیم، لذا نقش جدی و اساسی که میتواند بر اساس جنبش و حرکت جمعی باشد همین مساله چهارپایه خوانی است.
حجت الاسلام حیدری ادامه داد: چهارپایه خوانی به یک نوجوان هم هویت میدهد و هم مسئولیت، لذا کانونهای مساجد با توجه به اینکه نوع مخاطبش جوان و نوجوان است برخود وظیفه دانست که بر اساس مساله چهارپایه خوانی که هم هویت بخش است و هم مسئولیت آفرین این مساله را که یک سنت حسنه و یک فوق هنر است را به دست نوجوانان در محلات، میادین، بقاع متبرکه و حرم مطهر حضرت معصومه (س) رقم بزند.
او تصریح کرد: در همین راستا امروز جمعی از نوجوان مداح که متقاضی تشکیل چهارپایه خوانی در محلات خود هستند در اینجا جمع شده اند تا علاوه بر آموزش، یک توسعه و ساماندهی در این حوزه صورت بگیرد که ان شالله بتوانیم به وسیله این سنت چهارپایه خوانی زینت المجالس اهل بیت در محلات و شهر مقدس قم باشیم و هم این حرکت فردا و فرداها تبدیل به یک گفتمان نوجوان و یک جریان فرهنگی شود.
در این مراسم که با حضور حاج عباس حیدرزاده مداح اهل بیت (ع) برگزار شد علاوه بر چهارپایه خوانی تعدادی از نوجوانان مداح، بحث آموزش ابتدایی، فلسفه و محاسن چهارپایه خوانی برای نوجوانان مداح ارائه شد.
حیدر زاده در این مراسم با بیان اینکه سنت چهارپایه خوانی به دوره قاجار برمی گردد گفت: در دوره قاجار به بحث عزاداری و عاشورا بسیار اهمیت داده میشدو مجالس امام حسین (ع) در این دوره بسیار رونق گرفت.
وی یکی از مهمترین ابعاد چهارپایه خوانی را بعد حماسی آن عنوان کرد و گفت: شهدای کربلا وقتی به میدان میآمدند رجز میخواندند و حماسه میآفریدند و یکی از مهمترین و اصلیترین فاکتورهای پیروزی انقلاب اسلامی نیز همین عزاداریها و چهارپایه خوانیها بود.
وی در ادامه به نوجوانان مداح توصیه کرد: بهره گیری از اساتید فن، فراگیری علوم اهل بیت (ع)، اهمیت دادن به نماز، امر به معروف و نهی از منکر و انتقال سیره ظلم ستیزی امام حسین (ع) به مردم از اصول اولیهای است که یک مداح باید در نظر داشته باشد تا بتواند هدایتگر مردم باشد.
لازم به ذکر است این مراسم با حضور یکصد نفر از نوجوانان مداح کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم به همت ستاد هماهنگی مساجد استان قم و با همکاری اداره کل تبلیغات اسلامی استان برگزار شد.