حسین رنجبر اقدم در جریان بازدید از مزارع سیبزمینی در اردبیل اظهار کرد: در قالب این مدل پیشآگاهی که با همکاری هواشناسی و دادههای این سازمان انجام شده، تلاش ما بر این است تا آفات و بیماریها را به موقع رصد کرده و اطلاعات مورد نظر را در اختیار کشاورزان اعم از زارعین و باغداران قرار دهیم.
او تصریح کرد: با توجه به اینکه خسارتهای عمدهای از محل حوادث غیرمترقبه و بروز بیماریها به کشاورزان تحمیل میشود، انتظار میرود با مدل پیشآگاهی و هشدارهای به موقع بتوانیم از لحاظ کمی و کیفی به تولیدات بخش کشاورزی کمک کنیم.
رئیس سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی از تشکیل ستاد ملی مقابله با آفات و بیماریهای سیبزمینی به عنوان محصول استراتژیک خبر داد و گفت: با محوریت استانهای همدان، اردبیل و گلستان این ستاد تشکیل شده تا به صورت دقیق برنامهریزیها و هدفگذاریها در تولید سیبزمینی و کاهش آسیبها در این حوزه انجام شود.
رنجبر به کشاورزان توصیه کرد در کنار جمعآوری بقایای اراضی سیبزمینی آلوده به بیماری «سفیدک دروغی» نسبت به تهیه بذر سالم برای سال زراعی آینده اقدام کنند.
او در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: قرار است خسارت وارده به اراضی سیبزمینی دشت اردبیل احصا و از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی جبران خسارت انجام شود.
رنجبر اضافه کرد: بخش عمدهای از اراضی سیبزمینی بر اثر بیماری قارچی «سفیدک دروغی» آسیب دیده که سمپاشی در این اراضی فایدهای ندارد.
او بیان کرد: تنها برای اراضی دیر کشت سیبزمینی امکان علاج بخشی وجود دارد که ما نسبت به تأمین سموم مورد نیاز نیز اقدام لازم را انجام دادیم.
رنجبر ضرورت اعتمادآفرینی بین مسئولان و زارعین را در ارائه راهکارهای کارشناسی و کاهش آسیبها یادآور شد و اظهار کرد: قرار است بعد از «ایران شهر در سیستان و بلوچستان» که اولین قرارگاه مقابله با تهدیدات زیستی در آنجا راهاندازی شده، در اردبیل قرارگاه دوم با محوریت استانهای شمالغرب کشور راهاندازی میشود.
او در ادامه سخنان خود تصریح کرد: تلاش ما بر این است تا در قالب این قرارگاه تجهیزات و امکانات مورد نیاز برای مقابله با تهدیدات زیستی تهیه و ناوگان سمپاشی استانها نیز تجهیز و راهاندازی شود.
رئیس سازمان حفظ نباتات وزارت جهاد کشاورزی گفت: هنوز آمار دقیقی از میزان خسارت به اراضی سیبزمینی احصا نشده، ولی سعی بر این است در این زمینه برآوردهای دقیق انجام شود.