سید احسان خاندوزی در آیین معارفه سید عباس حسینی به عنوان مدیر عامل جدید بانک مسکن گفت: با توجه به تکمیل سقف تعهدات در نظر گرفته شده برای این بانک در خصوص اجرای طرح نهضت ملی مسکن، بنظر میرسد ادامه کار با مشکلاتی مواجه شود؛ به همین لحاظ من در شورای پول و اعتبار یک موضوعی را مطرح کردم مبنی بر اینکه میشود راهی اتخاذ کرد که با حفظ سیاست کنترل نقدینگی بانک مرکزی، یک مسیر ویژه برای تأمین مالی پروژههای مسکن در نظر گرفت.
وزیر اقتصاد افزود: خوشبختانه نظر اجمالی رئیس جمهور در خصوص این موضوع مثبت است و ملاحظه ایشان فقط بر این است که تسهیلات باید اصابت واقعی به بخش تولید مسکن داشته باشد، به این معنا که شما بتوانید اطمینان حاصل کنید وقتی دارید تسهیلاتی میدهید، آن پول نمیرود چند ماه در یک حساب واسطه بنشیند و با آن کارهای دیگر صورت بگیرد تا بعدها بخواهد مثلا به پیمانکار پرداخت شود.
خاندوزی تصریح کرد: اگر بانک مسکن بتواند با هر روشی، اعم از تأمین زنجیره ای یا هر روش دیگری، کاری کند که تسهیلات اعطایی، مستقیم به ذینفع نهایی برسد و اطمینان خاطر آقای رئیس جمهور را از این بابت جلب کنیم، من بسیار خوش بین هستم که بتوانیم امسال مجوز ویژهای برای این بانک در حوزه پروژههای نهضت ملی مسکن بگیریم.
وزیر اقتصاد خطاب به مدیر عامل جدید بانک مسکن تأکید کرد: این موضوع فارغ از مسایل درونی بانک و سایر ملاحظات، در سطح سیاست کلان تأمین مالی مسکن، باید بعنوان اولویت شماره یک پیگیریهای شما قرار گیرد و خوشحالم به اطلاع شما برسانم که شخص وزیر راه و شهرسازی به شدت علاقهمند است در این زمینه به ما کمک کند.
وی عنوان کرد: البته فعلا پیشنهادات وزارت راه و شهر سازی در شورای پول و اعتبار، متمرکز بر کاهش نرخ تسهیلات از ۲۳ به ۱۸ درصد است، اما تحلیل کارشناسی ما در وزارت اقتصاد این است که فارغ از مساله نرخ سود، در مورد سقف اعتبار، نیازمند یک خط ویژه و مسیر مجزایی در حوزه مسکن هستیم.
خاندوزی یادآور شد: البته نباید فراموش شود، برای رفع دغدغه جدی آقای رئیس جمهور، باید دقت کنید که هر تسهیلات دقیقا به خود هدف که مثلا میتواند شرکت فولاد یا سیمان یا هر جای دیگری باشد اصابت کند تا بهانهای برای سفته بازی عده ای، ایجاد نشود.
وزیر اقتصاد خطاب به حسینی و دیگر اعضای هیأت مدیره بانک مسکن، از آنها خواست، تمهیداتی بیاندیشند که بتوان ظرف چند هفته اول کار دوره جدید مدیریت، پیشنهاد مشخصی در این ارتباط به شورای پول و اعتبار برد.
خاندوزی همچنین با تأکید بر ضرورت بکار گیری شیوههایی در قالب انواع تضامین که بتواند به فعال شدن تولید کنندگان بخش مسکن در کوتاه مدت کمک کند؛ تسریع در واگذاری داراییهای مازاد بانک مسکن را فرصت جدیدی عنوان کرد که میتواند باعث مولد سازی منابع آن در جهت پروژههای مد نظر این بانک، چه در قالب مدلهای تسهیلاتی و چه مشارکتی، شود.
وزیر اقتصاد از هیات مدیره بانک مسکن خواست، فهرستی از مجموع داراییهای قابل واگذاری آن را تهیه کنند تا وی بتواند با استفاده از ظرفیت هیئت مولد سازی و کمکهای معاون اول رئیس جمهور، مصوبات لازم را جهت واگذاری، اخذ کند.