مهدی فیضی گفت:در راستای پیشگیری و کنترل بیماری از ابتدای سالجاری ۳۸۷ هزارو ۵۰۰ متر مربع جایگاه دام و ۴۵ هزارو ۸۱۴ راس بدن دام در استان اردبیل سمپاشی شده است.
او با بیان اینکه در پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو نیازمند همکاری و همراهی شهروندان هستیم بر لزوم دقت و حساسیت بیشتر شهروندان در رعایت موارد بهداشتی دامپزشکی تاکید کرد.
سرپرست اداره کل دامپزشکی استان اردبیل افزود:بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام است که در دام علائم کلینیکی خاصی ندارد، ولی در انسان بسیار خطرناک بوده و در صورت ابتلای انسانی اگر به موقع تشخیص و اقدامات درمانی انجام نگیرد میتواند جان فرد مبتلا را به شدت در معرض تهدید جدی قرار دهد.
فیضی تصریح کرد:مهمترین راه انتقال بیماری از طریق تماس با دام و ترشحات دام بیمار و نیز لاشه و آلایش خوراکی دام بیمار است بنابراین لازم است شهروندان به توصیه همیشگی دامپزشکی توجه نموده و از خرید گوشت و آلایش خوراکی ناشی از کشتار غیر مجاز دام که بدون مهر بهداشتی و لیبل دامپزشکی میباشند اکیدا خودداری نمایند.
او از دامداران خواست با استفاده از سموم مناسب که در تمامی داروخانههای دامپزشکی استان موجود است بدن دامها و اماکن و جایگاههای نگهداری دامی را به صورت مستمر و مداوم سمپاشی کنند و از جدا سازی و له کردن کنهها بر روی دام که به عنوان ناقلین این بیماری هستند به جد پرهیز کننند.
سرپرست اداره کل دامپزشکی استان اردبیل در پایان سخنانش با اعلام اینکه این بیماری در استان وجود داشته و ویروس بیماری در حال چرخش و مترصد بیماریزایی است افزود:ضمن هماهنگی شبانه روزی با دانشگاه علوم پزشکی به محض اعلام کانون بیماری دامپزشکی سریعا وارد عمل شده و نسبت به سمپاشی اماکن و جایگاههای نگهداری دام در مناطق آلوده اقدام مینماید.