سید محمد قافله باشی معاون فروش و خدمات مشترکین شرکت توزیع نیروی برق استان در همایش نقش بسیج در مدیریت مصرف گفت: ۴۵ درصد مشترکان استان قزوین را مشترکان صنعت، ۲۳ درصد را کشاورزی، ۲۰ درصد را خانگی و شش درصد را ادارات و سایر بخشها تشکیل میدهند.
وی بیان کرد: بخش اعظم انرژی مصرفی در استان قزوین در بخش صنعت و کشاورزی مصرف میشود لذا بایستی با برنامه از قبل تعیین شده نسبت به مدیریت مصرف این بخش اقدام کنیم تا به تولید هم آسیب نرسد.
قافله باشی تصریح کرد: از مدیران واحدهای صنعتی انتظار داریم در پیک تابستان هفتهای یک روز در ساعات ۱۱ تا ۲۳ مصرف خود را مدیریت کنند تا بتوانیم از پیک عبور کنیم.
وی گفت: کاهش ۳۰ درصدی مصرف ادارات در دستور کار قرار دارد و بر این کار نظارت جدی خواهد شد.
در ادامه لیلا شیرخانلو مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین اظهارداشت: در سال گذشته با اقداماتی که انجام شدتوانستیم ۲۰۶ مگاوات کاهش مصرف داشته باشیم وامسال هم برنامههای متعددی برای مدیریت مصرف دردست اجراست.
وی بیان کرد: امضای تفاهم نامه با ۸۵۹۳ مشترک، کاهش ۱۳ درصدی مشترکان پر مصرف، کاهش یک درصدی مشترکان خانگی، کسب رتبه اول در شرکتهای توزیع گروه سوم، پرداخت ۱۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان پاداش به مشترکان خانگی کم مصرف، از کارهای مهم انجام شده است.
شیرخانلو تصریح کرد: دستورالعمل اجرای حفظ و پایداری شبکه به استانها ابلاغ شده و در این راستا لزوم کاهش مصرف برق در ادارات، شرکتها و نیروهای مسلح تا ۳۰ درصد در ساعات اداری و ۶۰ درصد در ساعات بعدازظهر و غیر کاری هدف گذاری شده است.
مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین گفت: کنترل و مدیریت مصرف برق در ادارات از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۳ بایستی اجرا شود و در این راستا نصب تجهیزات هوشمند و کاهش روشنایی در ادارات با جدیت پیگیری میشود.
وی اظهارداشت: تغییر ساعات اداری، انتصاب مسئول مدیریت انرژی در ادارات، اختصاص نرم افزار پایش انرژی در ادارات، توسع هوشمندسازی با استفاده از اینترنت اشیا و مراجعه حضوری به مشترکان پر مصرف در برنامههای امسال پیش بینی شده است.
شیرخانلو اضافه کرد: آمارها نشان میدهد حدود ۹ درصد برق کشور در ساعات اوج مصرف مربوط به سیستمهای سرمایشی است که این میزان در استان حدود ۶ درصد را شامل میشود.
وی گفت: با کنترل سیستمهای سرمایش در ادارات میتوان سالانه معادل ساخت یک نیروگاه هزار مگاواتی صرفه جویی و از ورود ۹۵۰ گرم آلایندهها به محیط زیست پیشگیری کرد.
این کارشناس مدیریت مصرف یادآورشد: رشد فزاینده مصرف از ابتدای خرداد آغاز شده و اگر وضعیت را مدیریت نکنیم با چالش جدی در تابستان مواجه خواهیم شد.
شیرخانلو با ارائه برخی توصیههای کارشناسی برای رعایت الگوی مصرف اظهارداشت: استفاده از دور کند در کولرهای آبی، تنظیم درجه ۲۴ در کولرهای گازی، استفاده از نور طبیعی، تعویض لامپهای رشته ای، هوشمند سازی نور راه پله ها، کاهش تعداد لامپهای روشنایی و خارج کردن وسایل برقی از حالت آماده به کار به کاهش مصرف کمک میکند.
وی بیان کرد: در استان قزوین ۳۹۳ مگاوات بار کنترل پذیر داریم که میتوانیم با نظارت و کنترل و مدیریت از راه دور آن را انجام دهیم.
شیرخانلو یادآورشد: مشترکان کم مصرف میتوانند به ازای استفاده از دور کند و متوسط کولرهای آبی مبلغ ۱۵۰ هزار تومان پاداش دریافت کنند.
وی گفت: در صورت کاهش ۱۰ درصدی میزان مصرف بیش از ۵۸۳ هزار مشترک خانگی در استان مشمول پاداش میشوند.
مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین در ادامه اظهارداشت: ۴۳ درصد بار خانگی کشور مربوط به لوازم سرمایشی و حدود ۲۰ درصد مربوط به وسایل پر مصرف مانند یخچال، ماشین لباسشویی و ظرفشویی است.