یک روانشناس دانشگاه بوفالو در حال پر کردن شکاف دانش با مطالعه‌ای است که شادی را از زاویه‌ای جدید بررسی می‌کند.

یافته‌هایی که در مجله Emotion منتشر شده اند، نشان می‌دهند باور‌های افراد در مورد شادی در شکل دادن به اهداف روزمره و رفاه آن‌ها اهمیت دارد.

افراد می‌توانند شادی را به عنوان یک سرمایه گذاری در نظر بگیرند، شبیه به این که چگونه می‌توان پول را در یک حساب پس انداز گذاشت و رشد آن را در طول زمان مشاهده کرد.

وقتی افراد شادی را به عنوان یک منبع تجمعی می‌بینند، احتمالا به ایده «به تاخیر انداختن شادی» اعتقاد دارند.

لورا پارک، دانشیار روانشناسی گفت: سخت کار کردن و فداکاری برای اهداف مهم بلندمدتشان، آن‌ها را در آینده شادتر می‌کند.

از سوی دیگر، افراد می‌توانند شادی را زودگذر بدانند، شبیه به این که چگونه می‌توان پول را وارد بازار سهام کرد و شاهد نوسانات روز به روز آن بود، بدون این که بدانند چه زمانی بازار بالا یا پایین خواهد شد.

به این ترتیب، آن‌ها به احتمال زیاد به «زندگی در لحظه» اعتقاد دارند و از فرصت‌ها برای احساس خوشبختی در حال حاضر استفاده می‌کنند؛ نه این که شادی را به آینده‌ای نامعلوم موکول کنند.

پارک یک تیم تحقیقاتی را رهبری کرد که مطالعاتی را با نمونه‌هایی انجام دادند که شامل شرکت‌کنندگان در سن دانشگاه و بزرگسالان جامعه بود. آن‌ها ابتدا مقیاس جدیدی را برای سنجش تاخیر شادی در مقابل زندگی در باور‌های لحظه‌ای ایجاد کردند و سپس هزینه‌ها و مزایای تایید این باور‌ها در مورد شادی را بررسی کردند.

به گفته پارک، نتایج نشان می‌دهند به تعویق انداختن شادی برای دنبال کردن اهداف بلندمدت مهم با شادی و غرور پیش بینی شده بیشتر پس از دستیابی به آن هدف همراه است؛ اما یک جنبه منفی نیز وجود دارد. اگرچه به تعویق انداختن شادی فوایدی دارد، اما با احساس گناه، اضطراب و پشیمانی بیشتر هنگام درگیر شدن در فعالیت‌هایی که زمان یا انرژی را از اهداف بلندمدت فرد می‌گیرند، مرتبط است.

جامعه اغلب کسانی را تحسین می‌کند که به بهای خوشبختی فوری اهدافی را دنبال می‌کنند. در حالی که زندگی در لحظه را می‌توان به عنوان مسامحه یا تکانشی تلقی کرد؛ اما ما نباید این نکته را نادیده بگیریم که زندگی در لحظه فوایدی نیز دارد.

پارک گفت: افرادی که به زندگی در لحظه اعتقاد دارند، در فعالیت‌های سرگرم‌کننده و لذت‌بخش‌تر شرکت می‌کنند، حتی اگر با اهداف بلندمدت آن‌ها ارتباطی نداشته باشند. این امر به احساسات مثبت و رفاه کلی بیشتر کمک می‌کند. این تجربیات را به‌عنوان زمان تلف‌شده، چیزی برای پشیمانی یا احساس گناه در نظر نگیرید.

تحقیقات پارک نشان دادند در حالی که باور‌ها در مورد شادی نسبتا پایدار هستند، می‌توانند تغییر کنند و تحت تاثیر پیام‌های اجتماعی قرار گیرند که ارزش متفاوتی برای شادی تجمعی یا زودگذر قائل هستند.

او گفت: خوشبختی اغلب به عنوان چیزی برای لذت بردن در حال حاضر یا بعد در نظر گرفته می‌شود، اما تحقیقات ما نشان می‌دهند هزینه‌ها و مزایایی برای هر دو وجود دارند و این باور‌ها نیز انعطاف‌پذیر هستند. اگر می‌دانید چند هفته دیگر فارغ‌التحصیل می‌شوید، ممکن است به جای به تاخیر انداختن خوشبختی تا زمان دیگری در لحظه زندگی کردن مفید باشد. می‌توانید اکنون به زندگی در لحظه تغییر روش دهید و از کار‌های غیر مرتبط با هدف لذت ببرید. بدون احساس بدی نسبت به آن. 

به گفته پارک، شکی نیست که اهداف بلندمدت اغلب نیاز به پشتکار و تمرکز دارند. افراد در این زمینه خیلی تسلیم می‌شوند؛ اما این پیگیری هزینه‌هایی دارد. مانند از دست دادن فرصت‌ها برای به دست آوردن شادی لحظه‌ای که می‌تواند احساسات مثبت و احساس نزدیکی و ارتباط با دیگران را تقویت کند.

او گفت: در نهایت، یک باور در مورد شادی لزوما بهتر از دیگری نیست. آگاهی از این باور‌های مختلف در مورد شادی و این که فرد می‌تواند در این باور‌ها انعطاف پذیر باشد، چیزی است که باید در به حداکثر رساندن شادی و رفاه در زندگی روزمره در نظر گرفت.

منبع: مدیکال اکسپرس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۵ ۱۶ خرداد ۱۴۰۲
کنسرتهای ارزان که عموم بتوانند استفاده کنند در کجاست در کدام پارک می‌توانید از آلات موسیقی و حرکات موزون استفاده کنید و کسی متعرض شما نشود وگرنه شعار را که همه میدهند
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۱۹:۳۰ ۱۶ خرداد ۱۴۰۲
باورهای فردی خیلی موهومه مثلاایرانیهاهیچ باوری ندارن
یعنی ایرانیهاهیج چیزی باورتدارن کلا
خخخخخخخخخخخخخخخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۷ ۱۶ خرداد ۱۴۰۲
وقتی ۴ ماه هستش تدریس کردیم برای اموزش و پرورش و از بهمن ماه همان حقوق ناچیز را هم دریافت نکردیم چگونه احساس شادی کنیم ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۲ ۱۶ خرداد ۱۴۰۲
متولدین دهه شصت برای رسیدن به شادی موفقیت سختی بلند مدتی را تحمل کردند حالا به موفقیت رسیده اند ولی ارزشش را نداشت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۸ ۱۶ خرداد ۱۴۰۲
مقاله جالبی بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۸ ۱۶ خرداد ۱۴۰۲
چون پول نداریم خونه نداریم کار نداریم زن نداریم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۴ ۱۶ خرداد ۱۴۰۲
چون تو مملکتی هستم که پراز منابع نفت وگاز ولی خیلیها جوان بیکار و درس خونده دارند که نمیتونند ازدواج کنند به خاطر بی پولی و گرونی و بیکاری مسولین خسته نباشن !!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۸ ۱۶ خرداد ۱۴۰۲
از وقتی فهمیدم ماشین ۲۰۶ ام بهتر از لندکروزه خوشبختی رو با تموم وجود حس کردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۵ ۱۶ خرداد ۱۴۰۲
وقتی تو 32 سالگی با مدرک فوق لیسانس برق شغلم مسافرکشی با پرایده،وقتی تمام موهام سفید شده و پول ندارم که ازدواج کنم...چطور احساس خوشبختی کنم؟
آخرین اخبار