دانشمندان دانشگاه پنسیلوانیا، در تازه‌ترین تحقیقات خود به بررسی تاثیر وقت آزاد بیشتر بر میزان احساس رضایتمندی و خوشبختی افراد پرداختند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از دیلی میل، در یک سری مطالعات، محققان دریافتند که داشتن وقت آزاد بسیار کم یا بیش از حد میزان احساس خوشبختی افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. 

شگفت آور نیست که احساس فشار مداوم برای زمان و استرسی که ایجاد می‌کند، می‌تواند بر سلامتی تاثیر بگذارد. این نتایج مستند مطالعات بسیاری در این زمینه است. 

به گفته محقق ماریسا شریف، استادیار بازاریابی در دانشگاه پنسیلوانیا در فیلادلفیا، یافته‌های جدید بعد دیگری را برجسته می‌کند. 

تیم او دریافت که وقت آزاد بیش از حد، ممکن است بهزیستی را کاهش دهد، زیرا مردم احساس می‌کنند که مولد نیستند.

شریف گفت: «مولد» به معنای فراتر از مشغله زیاد است و مشغله کاری در جامعه امروز به یک «نماد موفقیت و اهمیت فرد» تبدیل شده است. احساس مولد بودن متفاوت است؛ این به هدف ما در زندگی مربوط می‌شود و البته ممکن است فرد زمان زیادی در اختیار  داشته باشد اما لزوما موفق نباشد. 

این مطالعه جدید که در ۹ سپتامبر در مجله شخصیت و روانشناسی اجتماعی منتشر شد، شامل چند مجموعه داده بود.

ابتدا، محققان از دو نظرسنجی ملی استفاده کردند که از شرکت کنندگان در مورد استفاده از زمان و رفاه ذهنی آن‌ها سوال شد. در یکی از این نظرسنجی‌ها بیش از ۱۳۶۰۰ بزرگسال شاغل (کسانی که کمترین زمان آزاد یعنی یک ساعت یا بیشتر در روز داشتند)، رضایت کمتری از زمان خود داشتند. 

در نظرسنجی دوم نیز چنین بود، با این تفاوت که افراد چندان تمایلی به داشتن ساعت آزاد زیاد نداشتند. این نظرسنجی شامل بیش از ۲۱۷۰۰ آمریکایی، شاغل و غیر شاغل بود که نشان داد کمبود وقت آزاد با رفاه و رضایت کمتر مرتبط بود، از سوی دیگر داشتن وقت اضافی زیاد چیزی بیش از 7 ساعت نیز با نارضایتی افراد همراه بود. به نظر می‌رسید داشتن وقت آزاد زیاد باعث خوشحالی بیشتر آن‌ها نمی‌شود؛ و هنگامی که افراد بیش از پنج ساعت وقت آزاد داشتند،احساس رصایتمندی و خوشبختی کمتری داشتند. 

البته ممکن است افراد به دلایل مختلف وقت آزاد کم یا زیادی داشته باشند. تیم شریف دریافتند که احساس خوشبختی و رضایت کمتری در افرادی که وقت آزاد زیادی دارند مانند افراد بیکار یا بازنشسته، مجرد یا بدون فرزند مشاهده می‌شود؛ با این حال، این موضوع نیز وجود دارد که افراد اوقات فراغت خود را چگونه می‌گذرانند؛ بنابراین تیم شریف می‌خواست ببیند که آیا اوقات فراغت موثر با بیکاری متفاوت است؟

محققان آزمایشی را انجام دادند که در آن شرکت کنندگان تصور می‌کردند که در روز به میزان متوسط (۳.۵ ساعت) یا مقدار زیادی از آن (۷ ساعت)  وقت آزاد دارند که از نظر آن‌ها بهره کافی از اینز مان نداشته و به اصطلاح غیر مولد هستند. به طور کلی، شرکت کنندگان احساس می‌کردند که اگر وقت آزاد زیادی داشته باشند چندان هم خوشبخت نیستند، اما تنها در صورتی که زمان غیرمولد باشد.

جیمز مدوکس، محققی که در این مطالعه شرکت نکرده است، می‌گوید ترجمه چنین تمرین شبیه سازی شده به زندگی واقعی دشوار است.

مدوکس، محقق دانشگاه جورج میسون، توضیح داد که تحقیقات گذشته به یک حقیقت تلخ دست یافته‌اند: مردم در پیش بینی آنچه پیش می‌آید خوشحال نیستند. به گفته مدوکس، منطقی است که اوقات فراغت مفید با زمان غیر هدفمند متفاوت باشد. البته انسان‌ها متنوع هستند. برخی از افراد در محل کار پیشرفت می‌کنند و آن را با وقت آزاد اضافی مبادله نمی‌کنند. سایر افراد ممکن است  کار  و درآمد کمتری داشته باشند اما به ازای آن زمان بیشتری برای خود و خانواده‌شان اختصاص دهند. 

مدوکس گفت، همچنین هیچ تعریف جهانی از «مولد» وجود ندارد. خواندن یک کتاب خوب ممکن است برای برخی بیهوده به نظر برسد، در حالی که دیگران از تحریک ذهنی قدردانی می‌کنند. یافته‌ها نمی‌توانند نسخه‌ای را برای زمان آزاد افراد ارائه دهند.


بیشتر بخوانید 


انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار