معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در ارومیه گفت: توسعه روابط با کشورهای همسایه از اولویت های دولت سیزدهم است.

صفری  معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در نخستین نشست استانداران هم مرز جمهوری اسلامی اظهار کرد: توسعه روابط با کشورهای همسایه از اولویت های اول دولت سیزدهم است. سال ۱۴۰۱ حجم مبادلات ایران با اقلیم کردستان عراق ۱۵ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش داشت، اما ما دنبال افزایش ۱۰۰ درصدی در سال جاری هستیم.

معاون وزیر امورخارجه می گوید: ارتقای گردشگری سلامت و‌ افزایش صادرات تجهیزات پزشکی و دارو به اقلیم کردستان عراق با توجه به قدرتمندی ایران در این زمینه از اهداف مهم این نشست است.

صفری اضافه کرد: سال گذشته یک  میلیون و ۲۰۰ هزار گردشگر سلامت از اقلیم کردستان عراق داشتیم امسال تلاش میکنیم به ۲ میلیون افزایش پیدا کند.

ایران سال گذشته میزبان ۱.۲ میلیون گردشگر سلامت بود

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: جمهوری اسلامی ایران در یک سال گذشته میزبان یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در حوزه گردشگری سلامت بود که نشان دهنده ظرفیت بالای گردشگرپذیری این حوزه است.

صفری افزود: در بخش دانشگاهی هم ۱۲ هزار دانشجوی خارجی در حال حاضر در ایران تحصیل می‌کنند که فقط هفت هزار نفر از آنان از هند است و بیشتر در حوزه پزشکی تحصیل می‌کنند.

معاون دیپلماسی خارجی وزارت امور خارجه با تاکید بر رفع برخی مشکلات در مرز تمرچین شهرستان پیرانشهر ادامه داد: ارتباطات اقتصادی ایران با اقلیم سال گذشته ۱۵ درصد افزایش داشت که امیدواریم با حل مشکلات، این رقم به ۱۰۰ درصد افزایش برسد.

صفری اضافه کرد: ایران در بخش پزشکی و تجهیزات پزشکی و دارو‌ها در سطح بسیار بالایی است و در این راستا در سفر رییس جمهور به اندونزی، دستگاه عمل جراحی از راه دور ساخت ایران به این کشور اختصاص یافت.

وی با اشاره به اینکه مراودات تجاری ایران با اقلیم کردستان عراق روند رو به رشد داشته است، یادآور شد: امیدواریم با رفع مشکلات، این روند رو به رشد به صورت جهشی افزایش یابد.

نخستین نشست استانداران مرزی جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق با حضور احمد وحیدی وزیر کشور در ارومیه آغاز شد.

در این آیین علاوه بر وزیر کشور، نصرالله رشنودی سرکنسول ایران در اربیل، محمد رضوانی فر رییس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران، برخی از نمایندگان آذربایجان‌غربی در مجلس شورای اسلامی و استانداران آذربایجان‌غربی، کردستان و کرمانشاه از کشورمان و استانداران اربیل، دهوک و سلیمانیه عراق هم حضور دارند.

همچنین در این اجلاس که تا فردا (جمعه) ادامه خواهد داشت، هیات‌های بلند پایه‌ای از کشورمان، اقلیم کردستان عراق، فرماندار ویژه سوران عراق و فرمانداران شهرستان‌های مرزی آذربایجان غربی حضور دارند.

گسترش روابط تجاری و تسهیل در واردات و صادرات کالا و همچنین افزایش مبادلات تجاری، گسترش بازارچه‌های مرزی و تعمیق روابط مختلف از جمله اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و ورزشی از اهداف برگزاری این اجلاس است.

آذربایجان غربی ۲۵۰ کیلومتر با اقلیم کردستان عراق مرز مشترک دارد و شهرستان‌های اشنویه، پیرانشهر و سردشت، مناطق مرزی این استان با این اقلیم را تشکیل می‌دهند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.