استاندار آذربایجان غربی چهارشنبه شب در نشست مشترک وزیر علوم، تحقیقات و فنآوری با نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی که با هدف بررسی مشکلات دانشگاههای استان برگزار شد با بیان اینکه از ۲۰ شهرستان استان فقط چهار شهرستان دارای آموزشکده فنی و حرفهای است گفت: در این بخش نیازمند توسعه این مراکز هستیم.
محمدصادق معتمدیان افزود: داشتن نقشه راه و تدوین سند آمایش آموزش عالی مطابق با مزیتهای منطقه از مطالبات و برای مدیریت و راهبری استان در آینده ضروری است.
و ی با بیان اینکه استان آمادگی توسعه دانشکدههای فنی را دارد، گفت: امیداریم حداقل خروجی این سفر احداث ۶ آموزشکده باشد چرا که ۳۰ درصد هدفگذاری دولت در بخش آموزشهای مهارتی در آموزش عالی محقق نشده است.
وی با اشاره به اینکه شهرستان تکاب به عنوان یک منطقه محروم با دارا بودن معدن طلا و تولید ۳۸ درصد طلای کشور نیازمند مراکز آموزش عالی مهارتی مرتبط با این ظرفیتهای خدادادی است، گفت: انتظار میرود براساس ظرفیت مناطق مطالعاتی دقیق انجام و مراکز آموزش عالی توسعه یابد.
معتمدیان با اشاره به فعالیت دانشگاههای جامع علمی کاربردی در استان اضافه کرد: به نظر میرسد یک بازنگری در زمینه فعالیتهای این دانشگاه نیز باید انجام شود و نیازمند توسعه آن در استان هستیم.
استاندار آذربایجان غربی با تاکید بر ارتقای دانشگاه ارومیه به عنوان دانشگاه بین المللی ادامه داد: این استان دارای مرزهای مشترک با کشورهای همسایه بوده که با در اختیار داشتن هیات علمی فعال نیازمند تدوین برنامهای میان مدت برای توسعه فعالیتهای این دانشگاه با توجه به ظرفیتهای موجود در اقلیم کردستان، کشور آذربایجان و سایر کشورهای همسایه است.
وی با اشاره به اینکه این استان رنگین کمانی از اقوام و ادیان است، اظهار کرد: خواستار تاسیس دانشکده اقوام و ادیان در این منطقه هستیم.
معتمدیان با بیان اینکه ۸۳ هزار دانشجو در استان پیک ظرفیتی استان نیست، گفت: ظرفیت جذب دانشجو در استان بالاتر از این میزان است.
به گفته معتمدیان، دانشگاه باید بتواند عملیاتیتر حرکت کند و در جهت تقویت سیاستهای اجرایی دولت برای توسعه استان حرکت کند.
وی راهکار کاهش هزینههای دانشجویی و دانشگاهها را بومی گزینی بیان کرد و یادآور شد: تفویض اختیارات به رییس دانشگاه از مطالبات بخش دانشگاهی آذربایجان غربی است.