بر خلاف تبلیغات و تصاویر فیلتردار در شبکه‌های اجتماعی، اصلاً معلوم نیست نتیجه سپردن چهره‌تان به مراکز زیر زمینی زیبایی چه چیزی از آب دربیاید.

فهرست انواع و اقسام اقدامات و عمل‌های زیبایی آنچنان بلند شده که نمی‌توان برایش حد یقفی تصور کرد؛ اقدامات و عمل‌هایی که پول‌های کلانی را به جیب افرادی که این اعمال و اقدامات را انجام می‌دهند، سرازیر می‌کند، به همین دلیل هم از پزشک عمومی گرفته تا برخی جراحان به انجام عمل‌های زیبایی روی آورده‌اند و در مطب‌های‌شان پوست می‌کشند و بوتاکس می‌کنند. بگذریم از اینکه بازار داغ این حوزه افرادی را که هیچ‌گونه تخصص و سابقه‌ای در حوزه پزشکی ندارند و فقط هنگام مریضی سر وکارشان به دکتر و بیمارستان افتاده را هم بر آن داشته تا ژل و بوتاکس تزریق کنند و با خریدن دستگاه‌های زیبایی که به وفور یافت می‌شوند، برای خودشان مرکز زیبایی راه بیندازند. همه این ماجرا‌ها موجب شده است به گفته معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی بیش از ۲۰‌درصد از شکایت‌هایی که به این سازمان ارجاع شده است، در حوزه اقدامات زیبایی و ترمیمی باشد.

جراحی‌های پلاستیک حوزه‌ای نان و آب‌دار است. درآمد‌های نجومی این حوزه به گونه‌ای است که حتی بر پر شدن گرایش‌های دستیاری تخصص هم تأثیر گذاشته و موجب شده است در برابر رشته‌هایی همچون اطفال، بیهوشی و قلب که به دلایلی همچون سختی یا درآمد کم خالی می‌مانند، ظرفیت رشته‌های پولسازی همچون جراحی زیبایی با سر و دست شکاندن داوطلبان همراه باشد. از افرادی که با تلاش و کسب نمره به این رشته راه می‌یابند که بگذریم، با گروه دیگری مواجه هستیم که به خودشان زحمت تحصیل در رشته فوق‌تخصص جراحی پلاستیک یا لااقل گذراندن دوره‌های مرتبط را نمی‌دهند و با عنایت به استقبال عمومی از این جراحی‌ها و خدمات، گوشه‌ای از مطب‌شان را به خدماتی نظیر بوتاکس و جراحی‌های افتادگی پلک و کشیدن پوست و موضوعاتی از این قبیل اختصاص می‌دهند.


بیشتربخوانید


ماجرا تا جایی شورش درآمده که برخی گزارش‌ها از پزشکانی حکایت دارد که با وجود تخصص در رشته‌هایی همچون جراحی قلب، در مطب‌شان بوتاکس تزریق می‌کنند. در کنار این‌ها ورود افراد غیرمتخصص مثل آرایشگر‌ها و مراکز زیبایی زیرزمینی آسیب‌های واردشده به متقاضیان زیبا و جوان شدن را بیشتر هم کرده است. این آشفته‌بازار کار جراحان و متخصصان پلاستیک را هم سخت‌تر کرده است.

سهم ۲۰‌درصدی زیبایی از کل شکایت‌ها

محمد خردمند، معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی کشور از افزایش۳۰‌درصدی شکایت‌های پزشکی خبر می‌دهد که با رسیدگی به این شکایت‌ها ۳۱پزشک از طبابت محروم شدند. به گفته وی در دوران همه‌گیری کرونا به دلیل محدودیت‌های کرونایی، مراجعه مردم و انجام اعمال زیبایی و جراحی کاهش یافته بود، به همین دلیل موارد شکایت‌ها از این اعمال کمتر بوده، اما در سال گذشته شکایت‌ها روند افزایشی داشته است. خردمند با بیان اینکه در جهت شکایت از اعمال پزشکی و زیبایی، پلمب مطب‌ها و مراکز پزشکی را نداشتیم، می‌افزاید: «۴۶‌درصد پرونده در دادسرا‌ها تشکیل و کیفرخواست برای آن‌ها ثبت شده و بیش از ۱۰هزار پرونده نیز در هیئت‌های انتظامی ثبت شده است. ۵۰‌درصد از محرومیت‌های پزشکی در هیئت‌های بدوی سازمان نظام پزشکی صادر شده و ۳۱مورد محرومیت از طبابت داشتیم که یک مورد آن محرومیت مادام‌العمر بود.»

معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی کشور قصور در اعمال و جراحی زیبایی، مسائل اخلاقی و ... را از عمده شکایت‌ها برمی‌شمرد و می‌گوید: «انجام جراحی‌های زیبایی بیشتر در تهران است و متأسفانه بسیاری از جامعه پزشکی از جمله پزشک و دندانپزشک وارد انجام اعمال زیبایی شده‌اند و ۲۰‌درصد شکایت‌ها مربوط به آن است.»

دلایل رشد شکایات در حوزه پزشکی

آنطور که بابک سلحشور، مدیرکل امور کمیسیون‌های سازمان پزشکی قانونی کشور می‌گوید، آرایشگر‌ها به هیچ وجه اجازه ارائه خدمات پزشکی درحوزه زیبایی را ندارند و چنانچه به فردی آسیبی وارد کنند، علاوه بر لزوم جبران خسارت، مرتکب جرم نیز شده‌اند.

وی با ابراز تأسف از اینکه طی سال‌های اخیر شاهد افزایش ارائه خدمات پزشکی به ویژه در حوزه زیبایی توسط افراد غیرمتخصص و فاقد صلاحیت هستیم، تأکید می‌کند: «همین امر میزان آسیب و در پی آن شکایات مطرح‌شده در کمیسیون‌ها را افزایش داده است.»

وی به آمار موجود، بر اساس پرونده‌های ارجاعی به کمیسیون‌های پزشکی قانونی در کل کشور رجوع می‌کند و اینگونه توضیح می‌دهد: «موضوع جراحی پلاستیک و ترمیمی با هزارو ۲۵ شکایت پس از دندانپزشکی، جراحی عمومی و جراحی زنان و زایمان، در رتبه چهارم میزان قصور و شکایات در هشت ماهه سال جاری قرار گرفته است.»

دخالت در امر پزشکی

سلحشور با اشاره به اینکه از این میزان شکایت ۴۵۹ مورد منجر به محکومیت و ۵۶۷ مورد نیز به تبرئه انجامیده است، می‌افزاید: «اگرچه حجم خدمات مختلف بهداشتی و درمانی که روزانه در کشور ارائه می‌شود، بسیار بالاست و مجموع شکایات در این بخش در مقایسه با کل خدمات ارائه‌شده از نظر آماری قابل توجه نیست، اما باید توجه داشت که هر شکایت در این بخش به معنای درگیر شدن یک بیمار با عوارض و مشکلات ناشی از مداخلات درمانی است و طبعاً یک‌یک این موارد حائز اهمیت و نیازمند توجه جدی هستند.»

به گفته وی گاهی آرایشگران در حیطه وظایف خود و هر آنچه مربوط به حرفه و حوزه کاری خودشان است، آسیبی را به فردی وارد می‌کنند که منجر به شکایت و ارجاع پرونده به واحد معاینات پزشکی قانونی می‌شود، اینگونه پرونده‌ها در همان واحد معاینات بررسی و دیه و ارش آن تعیین می‌شود و ارتباطی به موضوع قصور پزشکی ندارد، اما گاهی شاهد آن هستیم که آرایشگران پا را فراتر می‌گذارند و به ارائه خدماتی روی می‌آورند که در حیطه وظایف خودشان نیست.

سلحشور گفت: تزریق ژل، بوتاکس و لیزر باید توسط پزشک ارائه شود و ارائه آن در آرایشگاه‌ها مجاز نیست. مدیرکل امور کمیسیون‌های سازمان پزشکی قانونی کشور ادامه می‌دهد: در صورتی که آرایشگر حین ارائه خدمات پزشکی در حوزه زیبایی به فردی آسیب وارد کند، مجرم محسوب می‌شود و جرم او دخالت در امور پزشکی است، ضمن آنکه باید خسارت آسیب وارده را که شامل دیه و ارش می‌شود نیز جبران کند.

سلحشور خواستار تعیین حدود صلاحیت حرفه‌ای پزشکان از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می‌شود و می‌افزاید: «در صورتی که وزارت بهداشت به صورت شفاف و دقیق صلاحیت حرفه‌ای پزشکان در رشته‌های مختلف به ویژه رشته‌هایی را که به نوعی خدمات موازی دارند، تعیین و اعلام کند، ضمن آنکه میزان ارائه خدمات توسط افراد غیرمتخصص کاهش می‌یابد، بررسی شکایت و قضاوت در این مورد نیز دقیق‌تر انجام می‌شود.»

منبع: روزنامه جوان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۲ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
عمل زیبایی دیوانه و نادان است عمل زیبایی بسیار زشت و تجاوز کاران است فوری خاموش .عمل زیبایی فایده ندارد ضرر حتما دارد.