محمد حسین سرمست یکشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت در تالار اجتماعات دانشگاه در اهواز با بیان اینکه حدود یک هزار میلیارد ریال تجهیزات پزشکی در یک سال اخیر از محل اعتبار استانی و وزارت بهداشت و درمان برای خوزستان خریداری شد، گفت: مهمترین دستگاهها شامل سه دستگاه سی تی اسکن، پت اسکن از نیازهای بیماران سرطانی، گاما اسکن و سونوگرافی و دیگر تجهیزات مهم و به روز بوده است.
او افزود: در ۱۶ ماه اخیر ۷۷ پروژه عمرانی بهداشتی و درمانی تکمیل، تجهیز و به بهره برداری رسید که از جمله آنها میتوان به ۳۵ مجموعه بهداشتی، ۶ پایگاه فوریتهای پزشکی، بهره برداری از اورژانس بیمارستانهای سینا کارون، نظام مافی شوش، مادر رامهرمز و توسعه و تجهیز اورژانس بیمارستانهای رامشیر و ۲۲ بهمن مسجدسلیمان اشاره کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: سیاست دانشگاه در حوزه بیمارستانی طی ۱۵ سال اخیر از سال ۸۴ همزمان با سفرهای استانی با تصویب پروژههای عمرانی، بازسازی و نوسازی بیمارستانی تعیین شد.
آقای سرمست گفت: از جمله پروژههای ناتمام احداث ساختمان جایگزین گلستان اهواز، ماهشهر و شادگان است که عملیات اجرایی ساخت آنها آغاز و برای بیمارستان گلستان در سفر دوم ریاست جمهوری اعتبار دیده شد.
او با اشاره به کمبود نیرو در حوزه بهداشت و درمان ادامه داد: در حوزه پرستار، بیهوشی و اتاق عمل با کمبود نیرو مواجه هستیم، برای بیمارستانهای امام خمینی (ره)، گلستان، رازی، ابوذر و بقایی ۲ اهواز در این خصوص اقداماتی انجام شده، اما همچنان مشکل پابرجاست.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از کمبود یک هزار نفری نیروی انسانی مورد نیاز خبر داد و گفت: قرار شده مجوزهایی برای جذب پرستار و دیگر حوزههای نیروی انسانی صادر شود.
آقای سرمست میگوید: در کشور نسبت پرستار به تخت بیمارستانی ۰.۹ و در کل استان ۰.۸ است و این نسبت در بیمارستانهای امام خمینی (ره) و گلستان اهواز به ۰.۷ تا ۰.۵ نیز میرسد که مناسب نیست.
مسعود مهدوی نیا معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز در این نشست گفت: پارسال در خوزستان کمبودهای دارویی حس شد، اما وارد فازهای بحرانی نشدیم البته چالشهای سال گذشته ذخیره دارویی را به حداقل رساند.
او ادامه داد: اتاق عملها با کمبود دارو روبرو نشدند و داروهای بیماران خاص تامین شد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: مراجعات مکرر مردم به داروخانهها برای خرید دارو به صورت خودسرانه و بدون نسخه نیز در کمبود دارو نقش دارد.
۹ تا ۱۵ اردیبهشت ماه هفته سلامت نامگذاری شده است.