اراضی تل چیتی شهر گناوه قابلیت تبدیل شدن به یک مکان زیبای تفرجگاهی برای اهالی و گردشگرانی که در طول سال به این شهرستان مسافرت می کنند را دارد.

گناوه با داشتن جاذبه‌های گردشگری و تجاری در سال‌های اخیر یکی از پررونق‌ترین بندرها و شهرهای گردشگری جنوب کشور بوده است و مردم کشورمان از هر فرصتی برای سفر به این شهر استفاده می‌کنند اما در کنار این ظرفیت‌ها از زیرساخت‌های مناسب قابل درخور تفرجگاهی و اقامتی برخوردار نیست.

یکی از نقاط مستعد برای گردشگری در بندر گناوه، اراضی و منطقه بکر تل چیتی در نزدیکی ساحل این بندر است که در طول سال پذیرای جمعیت بی‌شماری از گردشگران و هموطنان از گوشه و کنار کشور و اهالی این شهرستان است.

این اراضی بیش از ۵۰ سال پیش، به منظور جلوگیری از ورود شن‌های روان درخت‌کاری شده و به تل چیتی مشهور شده است.

تل چیتی گناوه به وسعت ۳۵ هکتار در نزدیکی ساحل گردشگرپذیر این بندر از نقاط بکر است که بخشی از آن با گونه های مختلفی از درختان نظیر کهور و گز درختکاری و بخش دیگری به نیزار و محلی برای پناهگاه جانورهای موذی تبدیل شده است.

تل چیتی تپه‌هایی ناهمگونی است که با واقع شدن در نزدیکی ساحل گناوه نقطه مناسبی برای ایجاد مراکز گردشگری در شهر گناوه است و قابلیت تبدیل به یک مکان زیبا و گردشگری برای استفاده و بهره‌مندی همه گردشگران و شهروندان را دارد.

اگرچه بر اثر گذر زمان و بی‌مهری روزگار، هم اکنون پوشش درختی این جنگل کم‌تر از گذشته شده، اما با این حال، هم‌آمیزی سبزی درختان در کنار سواحل خلیج نیلگون فارس منظره‌ای زیبا و متفاوت خلق کرده است.

بلاتکلیف ماندن و رها شدن ۳۵ هکتار اراضی تل چیتی به عواملی بستگی داشته است که یکی از آنها وجود افرادی است که ادعای تملک بخشی از زمین های آن را دارند و خواستار حق و حقوق خود هستند.

در چندسال اخیر مسئولان استانی از این مکان بازدید و برای احیا و تبدیل آن به مکانی گردشگر پذیر تلاش‌های فراوانی کرده اند و حتی با مالکان آن رایزنی داشته اند اما تاکنون بلاتکلیف مانده و به سرانجامی نرسیده است..

اراضی تل چیتی شهر گناوه

بخشی از اراضی این منطقه مستعد برای زیرساخت‌های گردشگری متعلق به چند مالک است که درصورت توافق با آنها برای طرح‌های گردشگری، می‌توان آن را به یکی از نقاط مفرح تبدیل کرد.

بلاتکلیف ماندن وضعیت این اراضی، معضلاتی از قبیل پراکندن گرد و خاک در شهر و تجمع سگ‌های ولگرد و موذی حتی آسیب های اجتماعی را برای شهر ایجاد کرده است.

وجود نیزارها و ریختن زباله از دیگر معضلات ایجاد شده در این نقطه بکر است که باعث شده تا هر از چندگاهی طعمه حریق و دود و آلودگی آن، منطقه را فرا بگیرد و مشکلات زیست محیطی را به دنبال داشته باشد.

امام جمعه گناوه بارها در جلسات با مسئولان استانی و کشوری و خطبه‌های نماز جمعه خواستار تعیین و تکلیف اراضی تل چیتی شده است.

حجت الاسلام سید عبدالهادی رکنی حسینی این مکان بکر را مستعد برای یک نقطه گردشگری دانست و افزود: حل مشکل زمین تل چیتی خواسته مردم است که انتظار داریم مسئولان استان بوشهر در این زمینه پیگیری و کمک کنند.

وی ادامه داد: بارها از مسئولان و از جمله سفر پارسال وزیر کشور به این شهرستان خواسته‌ام که تصمیمی مناسب برای برون رفت از وضعیت کنونی تل چیتی که اکنون به مکانی آسیب پذیر و ناهنجار درآمده اتخاذ کنند.

امام جمعه گناوه با اشاره به اینکه در این مکان افراد دارای ملک وجود دارد، اظهار داشت: برای برون رفت از مشکل ایجاد شده باید تصمیمی گرفته شود که هم حق آنان و هم حق دولت و شهروندان محفوظ بماند.

به گفته رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گناوه، تل چیتی یکی از کانون‌های بحران فرسایش بادی در گذشته بوده است که سازمان جنگل‌ها حدود ۵۰ سال پیش به منظور جلوگیری از ورود ماسه بادی به درون شهر طرح تثبیت شن‌های روان را با کشت نهال از گونه های مختلف اجرا کرد.

اراضی تل چیتی شهر گناوه

زبیده دهداری افزود: باتوجه به اینکه بخشی از این منطقه مالک دارد و بصورت پراکنده زمین دارند در صورتی که مسئولان مربوطه با آنان به توافق برسند می‌توان آن را به مکانی تفریحی و گردشگری تبدیل کرد.

شهردار گناوه گفت: منطقه تل چیتی این شهر، طبیعتی بکر و قابلیت‌های بالقوه‌ای دارد که هم اینک رها شده و می‌توان از این ظرفیت برای ایجاد زیرساخت های گردشگری بهره برد.

جواد رستمی اظهار کرد: این منطقه بدلیل مالکیت خصوصی بر بخشی از آن بدون استفاده رها شده و به مکانی نامناسب و به محل جانوران موذی تبدیل شده و انتظار داریم تعیین و تکلیف شود.

وی گفت: با توجه به اینکه مالکان بخشی از این منطقه سند دارند باید با آنان توافق و تفاهم شود تا زمینه برای تبدیل آن به یک منطقه گردشگری که نیاز مبرم این شهر گردشگرپذیر است، فراهم شود.

شهردار گناوه تصریح کرد: باتوجه به اینکه در این نقطه عده‌ای زمین دارند، از آنان انتظار داریم که برای برون رفت از وضعیت کنونی تعامل و همکاری کنند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گناوه می‌گوید: تل چیتی منطقه‌ای بکر در این شهرستان است که می‌توان آن را به یک مجموعه گردشگری مناسب و زیبا تبدیل کرد.

حمزه بهاگیر اظهار کرد: با رفع مشکل کسانی که زمین در این نقطه دارند، این اداره آمادگی همکاری برای تبدیل شدن به یک نقطه گردشگری که نیاز این شهر است را دارد.

شهرستان گناوه از نقاط گردشگر پذیر استان بوشهر است که در طول سال جمعیت زیادی از سراسر نقاط کشور را پذیرا است.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.