محمد مهدی اعلایی استاندار در کارگروه مشترک ستاد تنظیم بازار کالاهای اساسی و قرارگاه گفت: باید برای کاهش هزینههای تولید کالاهای اساسی بخش کشاورزی نظیر مرغ به سمت ارتقای بهره وری حرکت کنیم.
وی در ادامه خواستار حل مشکل تورم در مرغ هستیم باید به سمت مرغهایی با سایزهای مشخص برویم.
این مسئول اظهار داشت: تحقق این موضوع باعث کاهش ۱۵ درصدی در اتلاف گوشت مرغ میشود.
استاندار قزوین همچنین با بیان اینکه با کاهش ۱۰ درصدی در مصرف نهادهها میتوان قیمت نهایی را برای مصرف کننده کاهش داد، اضافه کرد: باید با چاره اندیشی و اتخاذ تدابیر راهگشا مسایل و مشکلات بخش کشاورزی و مسایل تنظیم بازار کالاهای اساسی را برطرف کرد.
اعلایی در پایان اظهار کرد: اثر تورم تولیدکننده خیلی بیشتر از تورم مصرف کننده است و باید ابتکاری که در موضوع مدیریت نان صورت گرفت، در گوشت قرمز و مرغ نیز اجرایی شود تا شاهد تحولات مثبتی در بازار این کالاهای اساسی باشیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان نیز در این نشست از برگزاری ۶۳ نشست در کمیتههای اصلی و فرعی تنظیم بازار استان در سال ۱۴۰۱خبر داد و گفت: از این تعداد ۲۱ جلسه به ریاست استاندار و معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تشکیل شد.
عزیزالله افضلی ادامه داد: این جلسات ۱۳۶ مصوبه به دنبال داشته که از این تعداد ۴۱ مصوبه در بخش تامین، ۲۷مصوبه در بخش توزیع و ۷۲مصوبه در بخش نظارت بوده است.
دبیر ستاد تنظیم بازار استان قزوین با بیان اینکه از ابتدای اجرای طرح بازرسی و نظارت نوروزی (۱۵اسفندماه تاکنون) ۱۱ هزار و ۱۲۲ فقره بازرسی از واحدهای صنفی استان انجام شده است.
وی اضافه کرد: در این زمینه ۸۵۳ فقره پرونده توسط بازرسان در زمینه گران فروشی، عدم نصب نرخنامه و صورتحساب تشکیل و برای صدور رای به اداره کل تعزیرات حکومتی استان ارسال شده است.
سرپرست جهاد کشاورزی استان قزوین هم در این نشست گفت: پارسال سال پر چالشی در زمینه مدیریت تولید کالاهای اساسی بخش کشاورزی از جمله مرغ بود، اما با تمهیدات لازم نهادههای مورد نیاز برای مرغداریها تامین شد.
محمدحسین عطایی با اشاره به توزیع کالاهای اساسی برای تامین نیازهای مردم در نوروز و ماه مبارک رمضان، افزود: میزان توزیع کالاهای اساسی در فروردین ماه امسال، سه هزار و ۸۳ تن بود.
وی همچنین با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون ۶ نشست کشوری در خصوص تنظیم قیمت مرغ از سوی وزارت جهاد کشاورزی برگزار شده است، اضافه کرد: از تجربیات سال گذشته در زمینه مدیریت تولید، بازار و قیمت مرغ باید استفاده کرد.
سرپرست جهادکشاورزی استان قزوین گفت: از اسفند ماه سال گذشته توزیع و پوشش تامین تمامی فروشگاههای موجود در استان قزوین آغاز شده و هم اکنون گوشت گرم گوساله در تمامی فروشگاهها برای مصرف کننده ۲۶۹ هزار تومان موجود است.
عطایی گفت: توزیع گوشت مرغ گرم در حال حاضر در استان قزوین با قیمت ۷۰ هزار تومان انجام میشود و این در حالی است که در استان البرز که مجاور استان قزوین است این قیمت بالاتر از آن میباشد.