رئیس خانه صمت استان خراسان‌رضوی گفت: در حوزه های مختلف صنعت، اگر مردم و دولت همکاری نکنند تعدیل نیرو می‌کنیم.

رئیس خانه صمت استان خراسان‌رضوی گفت: خمیر مایه علم اقتصاد ریاضی است، و نیاز به تخصص دارد، به عنوان مثال تمام اجزای اقتصادی ما در حال کار است، همزمان جنگی در آنسوی دنیا اتفاق می‌افتد و اقتصاد ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ در ستاد تسهیل همین استان ما، نفرات متعددی گوگرد خریده بودند و در تعامل با چین محصولی تولید و صادر می‌کردند که آن کالا در نهایت به اوکراین فروخته می‌شد و با شروع جنگ، صادرات متوقف شده بود و در این زنجیره این افراد هم زیان مالی دیده بودند‎.

فیروز ابراهیمی با گلایه از برنامه ریزی‌های نادرست دولت در سال‌های گذشته در حوزه صنعت، یادآور شد: در اقتصاد، بیماری، جنگ، فعل و انفعالات جهانی تاثیرگذار است و معادلات پیچیده‌ای دارد، اما در کشور ما بدون آینده‌نگری اقتصادی، برای روستایی با ۷ خانوار جمعیت نیز، شبکه گاز راه‌اندازی می‌شود‏‎!

وی افزود: افزایش ۱۵ درصدی جمعیت در ۱۰ سال گذشته به افزایش مصرف انجامیده است، اما از آن‌طرف زیرساخت‌های کشور فرسوده شده است و سرمایه گذاری هم نکرده‌ایم، از طرفی دولت را بزرگ کرده‌ایم و در یک نمونه از اقتصاد دولتی، سازمان تامین اجتماعی را برای آتیه کارگران ایجاد کردیم که خودش وبال گردن کارفرمایان و کارگران شده است. ‏

رئیس خانه صنعت معدن و تجارت خراسان رضوی تاکید کرد: حوزه انرژی که علم باید برآن مسلط باشد و مدیران آن باید اقتصاد بدانند به دست افراد غیرمتخصص سپرده شده است‎.

به گفته او، باید با مردم صادقانه باید مسائل را مطرح کرد و بخشی از بار مسئولیت در حوزه انرژی را بر دوش آنها گذاشت؛ ما برای اروپایی‌ها کری خوانی کردیم که زمستان سختی دارند، اما آنها به مردمشان اعلام کردند که لباس بیشتر بخرند و حتی سوپرمارکت‌ها هیزم برای فروش داشتند و بار کمبود انرژی را به عهده مردم گذاشتند، این همان اتفاقی است که مدیران و رسانه‌های ما شهامت آن را، به دلیل ترس از دست دادن پایگاه اجتماعی شان ندارند‏‎.

رئیس خانه صمت تاکید کرد: تابستان آینده قطعی آب هم خواهیم داشت و قطعا روش‌های مصرف آن باید اصلاح شود، اما رفتار صنعت در صورت عدم همکاری مردم برای مدیریت انرژی و مصرف چه می‌تواند باشد؟‏

وی گفت: سال ۱۴۰۱ برای اهالی صنعت سال سختی بود و در این یک‌سال سخت، کنار دولتمردان ایستادیم، اما برای سال آینده اگر دولت تدبیر نکند تصمیم دیگری از سوی صنعتگران گرفته می‌شود‏‎.

وی ادامه داد: اگر دولت توان شیفت دادن به مردم و اتخاذ تدابیر برای مصرف صحیح و کاهش مصرف انرژی را ندارند، سال ۱۴۰۲ کارخانه‌‌ها ۲۰ درصد تعدیل نیرو می‌کنند، تا مردم بدانند که اگر درست مصرف نکنند، باید بیکاری فرزندان‌شان را ببینند‎.

وی به عنوان مثال، گفت: خانه‌ای مهمان شدم که در آنجا ۱۶۰ لامپ روشن بود! متاسفانه وضعیت مصرف گرایی مردم این‌گونه است؛ بنابراین رسانه‌ها نقش محوری و نتیجه گرا باید داشته باشند، باید مطالبه کنند و پیام‌های تهدید را به مردم برسانند. ‏

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.