علیرضا عنایتی دستیار وزیر امور خارجه و مدیرکل خلیج فارس وزارت امور خارجه امروز (یکشنبه) ۲۰ فروردین ماه در گفتوگویی درباره توافق اخیر ایران و عربستان و تبادل هیأتهای فنی بین دو کشور برای بازگشایی سفارتخانهها و سرکنسولگریها، اعلام کرد: همانطور که در خبرها آمده است، هیأت عربستان سعودی دیروز (شنبه) قبل از ظهر وارد تهران شد و از سوی وزارت خارجه مورد استقبال قرار گرفت و یک ملاقات کاری با مدیرکل تشریفات وزارت خارجه انجام دادند و طرف ایرانی اعلام کرد که همه امکانات و تسهیلات را برای موفقیت سفر در اختیار هیأت قرار خواه داد.
وی با ذکر این نکته که هیأت مذکور چند روزی در تهران خواهد بود و چند روزی هم به مشهد عزیمت میکند، ادامه داد: هماهنگیهای لازم با دفتر وزارت امور خارجه در مشهد صورت گرفته است و انشاءالله این هیأت بتواند مقدمات بازگشایی سفارتخانه در تهران و سرکنسولگری در مشهد را فراهم کند.
عنایتی درباره هیأت ایرانی که قرار است به عربستان عزیمت کند نیز گفت: هیأت طرف ایرانی در وزارت خارجه مراحل نهایی خود را میگذراند. کارهای اداری انجام شده و پیش بینی ما این است که تا اواخر هفته به عربستان سعودی عزیمت کند.
وی که با خبرگزاری ایران پرس گفتگو میکرد، افزود: رایزنیهای اولیه را با عربستان انجام دادیم و این هیأت در قالب دو هیأت جداگانه برای ترمیم وضعیت، یکی در جده و دیگری در ریاض مستقر خواهد شد و انشاءالله آمادگی برای بازگشایی سفارتخانه و سرکنسولگری ایران در ریاض و جده.
به گزارش فارس، وزارت امور خارجه عربستان سعودی نیز شامگاه شنبه ۱۹ فروردین ماه از اعزام یک هیأت از این کشور به جمهوری اسلامی ایران خبر داد و اعلام کرد: این هیأت فنی برای بررسی مکانیسمهای بازگشایی سفارت این کشور در تهران و سرکنسولگری در مشهد، عازم ایران شده است.
عنایتی در این گفتگو به مذاکرات روز پنجشنبه ۱۷ فروردین ماه در پکن بین حسین امیرعبداللهیان و فیصل بن فرحان وزرای خارجه ایران و عربستان سعودی اشاره کرد و افزود: یک دور گفتوگوی خصوصی و یک دور گفتوگوی عمومی بین وزرای خارجه در پکن برگزار شد و براساس توافق صورت گرفته، اقدامات لازم در راستای بازگشایی سفارتخانهها، تبادل سفرا و روسای نمایندگیها در حال انجام است.
وی همچنین به موافقتنامههای قبلی بین دو کشور اشاره کرد و افزود: تأکید براجرای موافقتنامههایی که در سالهای گذشته بین دو کشور حاصل شده از جمله موافقتنامههای امنیتی، اقتصادی، فرهنگی و ورزشی از دیگر موارد ذکر شده در این توافق است.
عنایتی همچنین در این گفتگو به موافقتنامه حمل و نقل هوایی اشاره کرد و افزود: براساس این موافقتنامه مقرر شد پروازهای دو کشور به یکدیگر از سر گرفته شود که میتوان آن را یک ارتباط مردمی در باب مناسبات ایران و عربستان سعودی تفسیر و تبیین کرد.
دستیار وزیر خارجه همچنین در بخش دیگری از این گفتگو اظهار داشت: ایران، پل ترانزیتی از جنوب خلیج فارس به شمال آن میتواند به عنوان مسیری کاملا مطمئن به رشد و شکوفایی منطقه کمک کند. کالاهایی که در بنادر عربستان سعودی ترخیص میشود یا امکان صادات مجدد پیدا میکند میتواند از طریق ایران به شمال ارسال شود.
صبح پنجشنبه ۱۷ فروردین، وزرای خارجه ایران و عربستان سعودی بعد از حدود ۷ سال و ۳ ماه قطع روابط، در پکن رسما دیدار و بیانیهای مشترک را امضا کرده و بر آمادگی برای از بین بردن موانع پیش روی گسترش همکاریها تأکید کردند. وزرای خارجه ایران و عربستان در این بیانیه بر آمادگی خود برای از بین بردن موانع پیش روی گسترش همکاریها تأکید کردند. دو وزیر خارجه همچنین در خصوص فعال سازی موافقتنامههای مشترک و تبادل هیأتهای دو کشور به منظور توسعه روابط در زمینههای مختلف از جمله در زمینههای اقتصادی، تجاری و سرمایه گذاری، انجام مذاکرات هیأتهای تخصصی به منظور از سرگیری پروازهای مستقیم، تسهیل صدور روادید برای شهروندان دو کشور از جمله روادید عمره و نیز تقویت همکاریهای مشترک در مجامع بینالمللی توافق کردند. امیرعبداللهیان و فیصل بن فرحان همچنین از دعوتهای متقابل به عمل آمده از یکدیگر برای سفر رسمی دوجانبه به پایتختها تشکر و استقبال کردند.
درخت اینا نه ریشه و بته داره نه سایه