شاید این سوال شما هم باشد که آیا عسلی که شکرک می‌زند تقلبی است یا خیر و اینکه چگونه باید عسل اصل را از غیر اصل تشخیص داد.

اگر تنها مصرف‌کننده عسل باشید احتمالا تصور می‌کنید هر زمان که عسل شکرک زد پس تقلبی است، در حالی که این تفکر کاملا اشتباه است و شکرک زدن عسل دلیل بر نامرغوبی آن نیست. بلکه اتفاقا برعکس است، یعنی عسل طبیعی و خالص بعد از چندماه شکرک می‌زند و عسلی که شکرک نزند بنابر گفته کارشناسان حتما به آن مواد نگهدارنده اضافه شده است.

هر چه رطوبت عسل بیشتر باشد زودتر شکرک می‌زند و اگر رطوبت آن نیز کمتر شود این پدیده دیرتر اتفاق می‌افتد.

بنابر گفته کارشناسان برای مصرف‌کننده تنها راه شناخت عسل اصل از غیر اصل این است که عسل را از برند‌های معتبر خریداری کنند. شرکت‌های بزرگ ثبت شده که بسته بندی عسل را انجام می‌دهند مسئول فنی آزمایشگاه دارند و کیفیت عسل تولید شده را بررسی می‌کنند. از طرفی سازمان‌های مربوطه، چون سازمان استاندارد، سازمان غذا و دارو نیز نظارت مستقیم بر این شرکت‌ها دارند و اگر این شرکت‌ها مرتکب تخلفی شوند توسط تعزیرات جریمه خواهند شد.

بهتر است مردم عسل را از افراد متفرقه و بدون هیچ نام یا لیبلی خریداری نکنند.

لازم به ذکر است که آب و هوا و میزان رطوبت، تنوع گیاهی، نوع منطقه (کوهستانی، دشت و...) و رنگ گل کیفیت عسل را تعیین می‌کنند و برای شناخت نوع و کیفیت عسل باید با اقلیم مناطق آشنا بود. مواد اولیه عسل گل است و حدود ٢٠٠٠ گونه گل در کشور داریم و همین امر باعث می‌شود تنوع عسل نیز در کشور بالا رود.

از انواع عسل نیز می‌توان به عسل گون، کنار، شبدر، کاکوتی، یونجه، آویشن و.. اشاره کرد.

منبع: ایسنا

برچسب ها: عسل ، شکرک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۳ ۰۵ فروردين ۱۴۰۲
با زبان روزه میگویم
عسل واقعی در مغازه وجود ندارد . حتی اگر مستقیم از کندو برایتان عسل آورد باور نکنید . الان هم که فروشگاهایی است که عسل تحت عنوان عسل برای درمان میگرن ، عسل برای درمان ... . ای کاش جلوی اینها گرفته شود .
اگر توانستید عسل را از میان درخت یا کندوی زنبور ساخته پیدا کنید اصل است و گرنه با کیفیتهای مختلف در کارگاه ساخته شده است .
عسلهای برند هم صرفا مواد اولیه ای استفاده میکنند که ضرر چندانی ندارد واینطور است که پروانه بهداشت میگیرند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۳۲ ۰۵ فروردين ۱۴۰۲
از بی‌حجاب نخرید تا سرتون کلاه نره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۳۵ ۰۵ فروردين ۱۴۰۲
زحمت کشیدید
ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۳۲ ۰۵ فروردين ۱۴۰۲
عسل زاگرس بهتر عسل دنیا هست عسل شکری هست مثل مرغ ماشینی و مرغ اهلی کدام خوبه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۷ ۰۴ فروردين ۱۴۰۲
آی مردم من تقریبا همه نظرات رو خوندم تقریبا متاسفانه همه اشتباه نظر دادن . من خودم زنبوردارم کار تخصصیم هم تولید ژل رویال هست من خودم نمیتونم عسل اصل رو از تقلبی تشخیص بدم فقط باید از زنبوردار بخری با کیفیتهای مختلف ۳نمونه عسل وجود داره ۱ـ طبیعی ۲ـ تغضیه ای ۳ـ تقلبی که دو مورد اول رو زنبور درست میکنه و مورد آخر رو حرومی های انسان نما چون سرطانزا و مُضر است مخصوصا واسه بچه ها . اگر عسل میخواهی بخری یا مستقیم از زنبوردار بخر یا یه واسطه مطمئن پیدا کن
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۷:۴۷ ۰۴ فروردين ۱۴۰۲
عسل خوب فقط کسی که زنبور دار هست می تواند عسل تولید شده خود را تضمین کند وهیچ شخصی یا ازمایشگاهی نمی تواند عسل خوب وناخالص را تشخیص دهد
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۱:۳۹ ۰۴ فروردين ۱۴۰۲
باسلام...حتی شرکتی هاش هم تقلبی اند واکثرشون خراب..به گفته کسی .ک گفته بروی جایی که زنبورعسل پرورش می دهند نظارت کنی تا آخر دوره اش و..وشاید طان عسل اصل باشد عسل اصل درهیچگاه فاسد نمی شود درهرجایی که باشد ودر یخچال نه سفت می شود ونه یخ می بندد...وعسل اصل در جاهایی که انسان پانگذاشته ودر لابلای کوهستانهای مخوف پیدا می شود اگر باحمله ی حیوانی وحشی روبرو نشویم.. وگران است وعسل اصل فشارخون وچند خون را بالا نمی برد والخ...یاحق..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۸ ۰۴ فروردين ۱۴۰۲
عسلی خوبه که چند ساعت بعد جواب بده، تمام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۱ ۰۴ فروردين ۱۴۰۲
غذا و دارو ؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۰۸:۰۲ ۰۴ فروردين ۱۴۰۲
اینکه هنرنیست برای تشهیص اصل بودن عسل ازطریق هریدازبرندهای معنبرمن خودم ازبرندمعتبری خریدم ولی شمرخالص بود
United States of America
ناشناس
۰۷:۳۴ ۰۴ فروردين ۱۴۰۲
مُشک آن است که خودب بوید نه آنکه عطٌار بگوید . .عسل طبیعیکه غذای زمستانه زنبور از عسل خودباشد عطر بوی مختصٌ خود عسل را دارد. ولا غیر .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۳۳ ۰۴ فروردين ۱۴۰۲
شنیدم برگه های آزمایش هم این روزا دیگه نمیتونن عسل مرغوب رو مشخص کنن اخه تولید کننده ها با شربت فروکتوز ذرت زنبورها رو تغذیه میکنن اینجوری ساکارز عسل پایین میاد میگن آی بیاین بخرین عسل ما طبیعیه!! کجاش طبیعیه زنبور باید گرده گل مصرف کنه! تقلب زیاد شده واقعا تنها راه خرید عسل مرغوب اینه که از تولید کننده و فروشنده با انصاف و مومن عسل تهیه کنیم..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۲۲ ۰۴ فروردين ۱۴۰۲
هیچ توضیحی در مورد تشخیص عسل اصل ندادین ذر واقع تبلیغ عسل های شرکتی و کردین
من تا بتونم از عسلهای بسته بندی خریداری نمی کنم چون تقلبی هستند.
از جای مطمئن عسل باز میگیرم عطر و بو و مزه عالی
ولی مزه شرکتی ها به قول دوستمون مثل مربا میمونه
ذر پناه حق باشید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۴۲ ۰۴ فروردين ۱۴۰۲
عسل های شرکتی و در بازار ۹۹ درصد تقلب است و کمتر کسی می تواند تشخیص دهد اکثر زنبور داران هم به زنبورها شکر وهمان آب شکر می دهند تا این که زنبورها شهد گل و گیاه جمع کنند فقط اگر خودت با چشم و دست خودت در کوه ها و دشت عسل پیدا کردی بدان درست است والا ...
Iran (Islamic Republic of)
حکیم
۰۲:۳۶ ۰۴ فروردين ۱۴۰۲
عسل طبیعی رنگ چای رو تغییر می ده ولی عسل تقلبی فقط چای رو شیرین می کنه ورنگش و تغییر نمی ده
France
ناشناس
۰۲:۲۹ ۰۴ فروردين ۱۴۰۲
واین راه آزمایش که هزینه بره و دومی که حوصله و تمرین میخاد
یه قاشق عسل رو تو بشقاب پلو خوری بریزید و آب ولرم اندازه‌ای بریزید که از عسل بالاتر بزنه روی دست آرام عقب جلو کنید و هر سی ثانیه یه زره بشقاب رو بچرخانید بعد به عسل نگاه کنید اگر شکل کندو شش گوش تو عسل خط افتاد درسته ما بقیی همش چرته بعدشم عسل‌های شرکتی همش گلوکز و اسانسه ممنون
Iran (Islamic Republic of)
Takkgu
۰۲:۲۵ ۰۴ فروردين ۱۴۰۲
سلام
عجب راه شناخت گفتید!
خود شرکنها از همه متفلب تر هستند
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۱:۲۹ ۰۴ فروردين ۱۴۰۲
آزمایشگاه میتونه مشخص کنه عسل طبیعی هست یانه این روشها که شکرک زدن و نمیدونم یخ زدن و غیره خرافات هست یکی اعتماد دوم آزمایشگاه
Iran (Islamic Republic of)
چباری
۰۱:۱۴ ۰۴ فروردين ۱۴۰۲
می خواهی عسل بخری اول عسل فروش را بشناس !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۶ ۰۵ فروردين ۱۴۰۲
تمام عسل فروش ها بدون استثنا به زنبورها شکر میدن
پس تقریبا هیچ عسلی طبیعی نیست
اون عسلی رو هم که کلا با شکر می‌سازند که دیگه هیچی کاملا مصنوعی و مضر هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۵ ۰۴ فروردين ۱۴۰۲
این گزارش اشتباه زیاد دارد !!
لطفا مطالب غیر تخصصی منتشر نکنید !!!
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۰۶:۳۱ ۰۴ فروردين ۱۴۰۲
مگه رو چی نظارت دارین که رو عسل داشته باشین ، اونم با وجود دستگاهای تولید مصنوعی عسل از قند و شکر یا همون دادن شکر به خورد زنبور که باز کمی منصفانه تر از اون بدل درست کردنه .شما تو انواع سیگار حتی مور هم کارتون میریزین .بسه تو رو خدا
Iran (Islamic Republic of)
Sjk
۰۰:۰۵ ۰۴ فروردين ۱۴۰۲
برای تشخیص کیفیت عسل اندازه نصف یک قاشق مرباخوری در یک بشقاب پیش دستی گذاشته و مقدار۵ قاشق غذاخوری آب ولرم بر روی آن ریخته ودرجهت عقربه های ساعت بصورت دایره بچرخانید به مرو که عسل در آب حل میشود ته مانده عسل بصورت شش ضلعی همانند شش ضلعی روی موم ظاهر میشود،هرقدر این شش ضلغی ها منظم تر بود، عسل خالصتر است.
Iraq
ناشناس
۱۵:۲۳ ۰۴ فروردين ۱۴۰۲
با این آزمایش آب و شکر غلیظ هم همین جوری میشه و به صورت شش ضلعی کندو در میاد!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۳ ۰۴ فروردين ۱۴۰۲
یه نکته تجربی در مورد عسل طبیعی . همه دیده ایم که هرقت یه خوردنی شیرین مثل شکر ، مربا و کیک وامثالهم می افته روی زمین مثل کف آشپزخونه و ... مورچه ها جمع میشن اونجا . اما اگر مقداری عسل بریزه یا درب ظرفی که عسل توش هست باز بمونه مورچه ها هیچوقت نزدیکش نمیشن . این هم یکی از خواص عسل طبیعی هست. اگر بخواهیم عسل طبیعی رو از یه ظرف به ظرف دیگری انتقال بدیم موقعی که ظرف رو کج می گیریم تا خالی بشه مایع عسل به صورت پیوسته خالی میشه یعنی بریده نمیشه
همچنین اگر عسل طبیعی باشه موقع خالی کردن در ظرف دیگه حتی یه قطره هم از اون باقی نمیمونه برای اثبات این موضوع ظرف حاوی عسل رو سرازیر روی ظرف دیگر باقی می گذاریم بعد از یه مدت مثلا ی ساعت ظرف کاملا خالی و تمیز میشه در واقع .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۸ ۰۵ فروردين ۱۴۰۲
این چیزها به هیچ عنوان علمی نیست و طبیعی بودن عسل رو ثابت نمیکنه
Iran (Islamic Republic of)
مرتضی
۲۲:۱۰ ۰۳ فروردين ۱۴۰۲
خوب یاد ندادی چطور تشخیص بدیم که عسل طبیعی چهچوریه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۹ ۰۳ فروردين ۱۴۰۲
بی فایده بود پست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۸ ۰۳ فروردين ۱۴۰۲
از کرامات شیخ ما این است
شیره را خورد و گفت شیرین است
خیلی فنی راه تشخیص عسل اصل از فرع را آموزش دادی
حیف از حقوقی که میگیری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۳ ۰۳ فروردين ۱۴۰۲
دوستان سلام چند راه برای تشخیص عسل طبیعی وجود داره ک بر خود لازم دانستم خدمتتون عرض کنم اول یک قاشق پر از عسل برمیداریم روی نان بربری میریزیم یکم هم خامه یا کره میزنیم میل میکنید درصورتی ک گفتید به به پس اصله اگه گفتید ب قبر پرش با این عسلش پس تقلبیه.ارادتمند شما مویدی از شیراز
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۸ ۰۳ فروردين ۱۴۰۲
اتفاقا برندهای شرکتی فقط مربا جای شکر قالب میکنن چو بلد هستن چگونه مربا رو شبیه عسل درست کنند یعنی تجربه دارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۵ ۰۳ فروردين ۱۴۰۲
عسل فقط عسل کوه سبلان عروس کوههای ایران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۲ ۰۳ فروردين ۱۴۰۲
عسل طبیعی موقع ریختن به ظرف مثل آب میمونه قطع نمیشه ولی بهترین راه اینه که از داروخانه گیاهی که زیر نظر طب سنتی اداره میشه عسل بخرید چون عسل را برای درمان میدن الزاما باید طبیعی باشه.
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۰۰:۱۳ ۰۴ فروردين ۱۴۰۲
یک بار از یه کندودار عسل خریدیم و یکی از دوستان ادعا میکرد که میتواند عسل طبیعی را از تقلبی تشخیص دهد و عسل را بین انگشتانش میمالید ودر همین حین کندودار متوجه شد و علت اینکار را جویا شد وقتی متوجه شد ماجرا از چه قرار است توضیح داد که تنها راه تشخیص عسل اینست که نوک یک چوب کبریت را آغش به عسل کنید و آتش بزنید اگر با شعله با رنگ آبی سوخت عسل اصل و اگر با شعله قرمز رنگ و ایجاد دود سوخت ناخالص است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۴ ۰۳ فروردين ۱۴۰۲
سلام
بعد از سالها عسل خریدن و خوردن و پرسیدن و . . . نتیجه اینکه تنها مرجع اصالت عسل همانا خود زنبور تولید کننده است! یعنی فقط باید از زنبور پرسید!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۴ ۰۴ فروردين ۱۴۰۲
اییک
Iran (Islamic Republic of)
کیوان ازگرگان.
۱۹:۳۸ ۰۳ فروردين ۱۴۰۲
باسلام.ممنونم که درموردعسل توضیح دادین.اما عسلی که درکارخانه هاتولیدمیشودواقعاعسل اصل است؟اگرهست پس چراقیمتش یک چهارم قیمت عسل تولیدی زنبوردارانه؟عسل اصل هیچوقت احتیاج به موادنگهدارنده نداره .
Iran (Islamic Republic of)
عوضعلی عمادپور
۱۸:۰۱ ۰۳ فروردين ۱۴۰۲
با سلام راجع به عسل مرغوب لازم دانستم مطلبی به سمع و نظر شما برسانم عسلی مرغوب است که چند ساعت در یخچال نگهدارید اگر عسل شما یخ نزد و شکرک نبندد عسل مرغوب است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۱ ۰۵ فروردين ۱۴۰۲
هیچ کدوم از این راه ها اصل بودن عسل رو ثابت نمیکنه
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا قربانزاده
۱۷:۱۴ ۰۳ فروردين ۱۴۰۲
یونجه!!؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۵ ۰۳ فروردين ۱۴۰۲
بکار بردن واژه شکرک اشتباه است
صحیح آن « رس کردن » است
ضمنا اگر عسل رس نکرد دلیل بر تقلبی بودن آن نیست
رس کردن عسل بیشتر مربوط به نوع گلی است که زنبور عسل از آن تغذیه می کند و.....!!!!!
یکی از راهکارهای تشخیص طبیعی بودن عسل ، بررسی میزان گرده گل در عسل است ، که این کار معمولا"در آزمایشگاه انجام میشود و...
Iran (Islamic Republic of)
خاصی نژاد
۱۶:۱۶ ۰۳ فروردين ۱۴۰۲
روش تشخیص عسل خوب از عسل نا مرغوب دو راه برای عموم مصرف کنندگان
اول با یک قاشق چایخوری مقدازی از داخل ظرف عسل برداشته ودرحالت چرخاندن ارام قاشق تا فاصله یک متر بالا میکشیم .درصورت بریدن رشته عسل ، دارای ناخالصی هست .
ودوم بو ومزه عسل نباید شبیه مربا جات باشد ویا مزه دارو بدهد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۵ ۰۳ فروردين ۱۴۰۲
عسلهای شرکتی همشون تقلبی هستند تنهاراه شناخت عسل یکی اعتماددوآزمایش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۹ ۰۳ فروردين ۱۴۰۲
مطلب کاملا مزخرف.
Iran (Islamic Republic of)
Mfg
۱۵:۱۱ ۰۳ فروردين ۱۴۰۲
عسلی که من امروز خوردم تقلبی بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۳۴ ۰۵ فروردين ۱۴۰۲
با تشکر
پس از اون مدل نخریم؟
Iran (Islamic Republic of)
محسن لبافی
۱۴:۵۷ ۰۳ فروردين ۱۴۰۲
با تشکراز تهیه و تدوین کننده خبر مربوط به چگونه عسل اصل را از غیر عسل تشخیص دهیم به اطلاع می رسانم این قسمت از خبر :
( هر چه رطوبت عسل بیشتر باشد زودتر شکرک می‌زند و اگر رطوبت آن نیز کمتر شود این پدیده دیرتر اتفاق می‌افتد)،
ظاهرا اشتباهی در تایپ آن اتفاق افتاده و از نظر علمی و تخصصی این متن صحیح نمی باشد.
گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه تهران
دکتر محسن لبافی
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا قربانزاده
۲۱:۲۷ ۰۳ فروردين ۱۴۰۲
زارت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۹ ۰۳ فروردين ۱۴۰۲
مربا هم بعد از یه مدتی شکرک میزنه. شربت پرومتازین هم شکرک میزنه. برا نمونه عرض کردم. در واقع شکرک زدن نه نشونه مرغوب بودنه و نه نشونه غیرمرغوب بودن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۲ ۰۳ فروردين ۱۴۰۲
خیلی تاثیر گذار بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۱ ۰۳ فروردين ۱۴۰۲
الان مثلاً خیلی اطلاعات ب دیگران دادی.چیزی نگفتی .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۹ ۰۳ فروردين ۱۴۰۲
دراستان کرمان عسل خوب از منطقه کوهستانی رابر زادگاه سردار دلها مصرفی استان کرمان است
مانند عسل خانسار
Iran (Islamic Republic of)
M
۰۱:۵۲ ۰۵ فروردين ۱۴۰۲
مزه اصل هم غیر از ازمایش کردن تو اب و و ب هم زدن هم متم هست