اگر تنها مصرفکننده عسل باشید احتمالا تصور میکنید هر زمان که عسل شکرک زد پس تقلبی است، در حالی که این تفکر کاملا اشتباه است و شکرک زدن عسل دلیل بر نامرغوبی آن نیست. بلکه اتفاقا برعکس است، یعنی عسل طبیعی و خالص بعد از چندماه شکرک میزند و عسلی که شکرک نزند بنابر گفته کارشناسان حتما به آن مواد نگهدارنده اضافه شده است.
هر چه رطوبت عسل بیشتر باشد زودتر شکرک میزند و اگر رطوبت آن نیز کمتر شود این پدیده دیرتر اتفاق میافتد.
بنابر گفته کارشناسان برای مصرفکننده تنها راه شناخت عسل اصل از غیر اصل این است که عسل را از برندهای معتبر خریداری کنند. شرکتهای بزرگ ثبت شده که بسته بندی عسل را انجام میدهند مسئول فنی آزمایشگاه دارند و کیفیت عسل تولید شده را بررسی میکنند. از طرفی سازمانهای مربوطه، چون سازمان استاندارد، سازمان غذا و دارو نیز نظارت مستقیم بر این شرکتها دارند و اگر این شرکتها مرتکب تخلفی شوند توسط تعزیرات جریمه خواهند شد.
بهتر است مردم عسل را از افراد متفرقه و بدون هیچ نام یا لیبلی خریداری نکنند.
لازم به ذکر است که آب و هوا و میزان رطوبت، تنوع گیاهی، نوع منطقه (کوهستانی، دشت و...) و رنگ گل کیفیت عسل را تعیین میکنند و برای شناخت نوع و کیفیت عسل باید با اقلیم مناطق آشنا بود. مواد اولیه عسل گل است و حدود ٢٠٠٠ گونه گل در کشور داریم و همین امر باعث میشود تنوع عسل نیز در کشور بالا رود.
از انواع عسل نیز میتوان به عسل گون، کنار، شبدر، کاکوتی، یونجه، آویشن و.. اشاره کرد.
منبع: ایسنا
عسل واقعی در مغازه وجود ندارد . حتی اگر مستقیم از کندو برایتان عسل آورد باور نکنید . الان هم که فروشگاهایی است که عسل تحت عنوان عسل برای درمان میگرن ، عسل برای درمان ... . ای کاش جلوی اینها گرفته شود .
اگر توانستید عسل را از میان درخت یا کندوی زنبور ساخته پیدا کنید اصل است و گرنه با کیفیتهای مختلف در کارگاه ساخته شده است .
عسلهای برند هم صرفا مواد اولیه ای استفاده میکنند که ضرر چندانی ندارد واینطور است که پروانه بهداشت میگیرند .
ممنون
من تا بتونم از عسلهای بسته بندی خریداری نمی کنم چون تقلبی هستند.
از جای مطمئن عسل باز میگیرم عطر و بو و مزه عالی
ولی مزه شرکتی ها به قول دوستمون مثل مربا میمونه
ذر پناه حق باشید.
یه قاشق عسل رو تو بشقاب پلو خوری بریزید و آب ولرم اندازهای بریزید که از عسل بالاتر بزنه روی دست آرام عقب جلو کنید و هر سی ثانیه یه زره بشقاب رو بچرخانید بعد به عسل نگاه کنید اگر شکل کندو شش گوش تو عسل خط افتاد درسته ما بقیی همش چرته بعدشم عسلهای شرکتی همش گلوکز و اسانسه ممنون
عجب راه شناخت گفتید!
خود شرکنها از همه متفلب تر هستند
پس تقریبا هیچ عسلی طبیعی نیست
اون عسلی رو هم که کلا با شکر میسازند که دیگه هیچی کاملا مصنوعی و مضر هست
لطفا مطالب غیر تخصصی منتشر نکنید !!!
همچنین اگر عسل طبیعی باشه موقع خالی کردن در ظرف دیگه حتی یه قطره هم از اون باقی نمیمونه برای اثبات این موضوع ظرف حاوی عسل رو سرازیر روی ظرف دیگر باقی می گذاریم بعد از یه مدت مثلا ی ساعت ظرف کاملا خالی و تمیز میشه در واقع .
شیره را خورد و گفت شیرین است
خیلی فنی راه تشخیص عسل اصل از فرع را آموزش دادی
حیف از حقوقی که میگیری
بعد از سالها عسل خریدن و خوردن و پرسیدن و . . . نتیجه اینکه تنها مرجع اصالت عسل همانا خود زنبور تولید کننده است! یعنی فقط باید از زنبور پرسید!!!!
صحیح آن « رس کردن » است
ضمنا اگر عسل رس نکرد دلیل بر تقلبی بودن آن نیست
رس کردن عسل بیشتر مربوط به نوع گلی است که زنبور عسل از آن تغذیه می کند و.....!!!!!
یکی از راهکارهای تشخیص طبیعی بودن عسل ، بررسی میزان گرده گل در عسل است ، که این کار معمولا"در آزمایشگاه انجام میشود و...
اول با یک قاشق چایخوری مقدازی از داخل ظرف عسل برداشته ودرحالت چرخاندن ارام قاشق تا فاصله یک متر بالا میکشیم .درصورت بریدن رشته عسل ، دارای ناخالصی هست .
ودوم بو ومزه عسل نباید شبیه مربا جات باشد ویا مزه دارو بدهد.
پس از اون مدل نخریم؟
( هر چه رطوبت عسل بیشتر باشد زودتر شکرک میزند و اگر رطوبت آن نیز کمتر شود این پدیده دیرتر اتفاق میافتد)،
ظاهرا اشتباهی در تایپ آن اتفاق افتاده و از نظر علمی و تخصصی این متن صحیح نمی باشد.
گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه تهران
دکتر محسن لبافی
مانند عسل خانسار