نشست سالانه معاونین تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با رویکردی متفاوت نسبت به دوره‌های گذشته با محوریت پاسخگویی اجتماعی برگزار خواهد شد.

یونس پناهی معاون تحقیقات  و فناوری وزارت بهداشت گفت: در همان ابتدای نشست اهداف و سیاست‌های کلان تحقیقات و فناوری سلامت و انتظاراتی که با برگزاری این رویداد از معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاه‌ها وجود دارد، به صورت مدون اعلام خواهد شد تا نقشه و مسیر سال آینده به روشنی ترسیم شود.

وی در ادامه تولید و توسعه فناوری‌ها و نوآوری‌های سلامت و به‌کارگیری آن را یک هدف استراتژیک دانست و خاطرنشان کرد: در این نشست ضمن اینکه مروری بر اهداف کلان و برنامه‌های راهبردی معاونت تحقیقات و فناوری در حوزه فناوری‌ها و نوآوری‌های سلامت انجام می‌شود در یک پنل تخصصی توسعه نوآوری‌های پزشکی در حوزه سلامت مبنی بر گام دوم انقلاب نیز تشریح خواهد شد و با همراهی معاونین حاضر برنامه‌های راهبردی استخراج شده جهت اعلام رسمی به دانشگاه تدوین می‌شود.

 پناهی همچنین به تولید علم و دانش و به کارگیری آن در سال آتی تاکید کرد و یادآور شد: حضور تمامی معاونین تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت فرصت مغتنمی است تا موانع و راهکار‌های پیشنهادی جهت تقویت برونداد‌های علمی جهت نیل به مرجعیت علمی مورد بررسی همه جانبه قرار گیرد و در پنلی با موضوع توسعه تحقیقات نافع و اثرگذار در گذر زمان در ایران و مقایسه آن با کشور‌های منطقه به یک جمع‌بندی کلی پیرامون برنامه‌های پیش رو جهت تقویت برونداد‌های عملی با کیفیت دست یابیم.

معاون تحقیقات  و فناوری وزارت بهداشت، دیپلماسی علمی سلامت را هدف دیگر این نشست برشمرد و عنوان کرد: ارائه ظرفیت‌های بین‌المللی جهت توسعه تحقیقات حوزه سلامت راهگشای مهمی در پیشبرد برنامه‌های سال آینده عرصه تحقیقات است. مروری بر نظام‌های رتبه بندی G۵ و شانگ‌های تصویر روشنی از شرایط موجود را برای معاونین ترسیم می‌کند تا به دنبال آن برنامه‌های آتی جهت توسعه دیپلماسی سلامت مبتنی بر ظرفیت‌های کلان مناطق آمایشی به دانشگاه‌ها ابلاغ شود.

وی در ادامه به مقوله پاسخگویی اجتماعی در تحقیقات سلامت پرداخت و تصریح کرد: توسعه تحقیقات پاسخگو مبتنی بر مدل P۴ و آینده تحقیقات پاسخگو در دانشگاه‌های نسل پنج موضوعات اصلی است که برای معاونین ارائه می‌شود تا به این باور که باید تحقیقات مسئله محور و مبتنی بر نیاز جامعه باشد، به صورت عملیاتی پرداخته شود و برای هر یک برنامه‌ای مدون برای سال ۱۴۰۲ تهیه شود.

پناهی ادامه داد: توسعه اقتصاد دانش بنیان سلامت، با توجه به اینکه در حدود ۲۵ درصد از شرکت‌های دانش‌بنیان، شرکت‌های حوزه سلامت هستند، باید به صورت جدی و عملیاتی در برنامه کاری وزارت و دانشگاه‌ها قرار گیرد. در این راستا سیاست‌ها و حمایت‌های دولت مردمی از توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در نظام سلامت برای معاونین توضیح داده می‌شود تا آمادگی برای اجرای برنامه‌های کلان جهت توسعه صادرات محصولات دانش بنیان فراهم شود.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه تقسیم بندی تحقیقات و فناوری دانشگاه‌ها مبتنی بر بهره‌وری تحقیقات جهت کاهش تهدید‌های حوزه سلامت هدف دیگر این نشست محسوب می‌شود، عنوان کرد: تمرکز بر تحقیقات ادغام یافته و نوآوری‌های همگرا جهت کاهش تهدید‌های شناسایی شده نظام سلامت از اقلیم تا غذا از جمله موضوعاتی است که انتظار می‌رود در سال آینده اقدامات موثری در این حوزه انجام شود.

 پناهی در پایان اعلام کرد: این دوره از نشست سالانه معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاه‌های علوم پزشکی را متفاوت و مبتنی بر برنامه‌های سال آینده ترتیب داده شده است تا هر یک از معاونین پس از شرکت در اجلاس و بازگشت به دانشگاه متبوع با دیدگاه و نظرات محوری را دریافت کرده و سپس در طول  مشورت با نخبگان و اندیشمندان به ارائه برنامه‌های پیشرو در این حوزه اقدام کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.