با وقوع زلزله‌های اخیر شایعه‌هایی مبنی بر وجود عوامل غیر طبیعی در وقوع این رخداد‌ها مطرح شد، اما محققان ژئو‌فیزیک نظرات مستند دیگری دارند.

 زلزله "بم" ایران در سال ۲۰۰۲ با بزرگای ۶.۲ با تعداد تلفات ۴۰ هزار نفر، زلزله "اندونزی" در سال ۲۰۰۴ با بزرگای ۹ با تلفات ۲۱۶ هزار نفر، زلزله "کشمیر" در سال ۲۰۰۵ با بزرگای ۷.۶ با تعداد تلفات ۸۶ هزار نفر، زلزله استان سیجوان چین در سال ۲۰۰۸ با بزرگای ۸ و تعداد تلفات ۸۰ هزار نفر و بالاخره زلزله "هائیتی" در سال ۲۰۱۰ با بزرگای ۷ با تعداد تلفات ۲۳۰ هزار نفر به عنوان ۵ رخداد لرزه‌ای مهم جهان در ۲۰ سال اخیر به شمار می‌روند.


بیشتربخوانید


در همه این رخداد‌ها ادعایی در زمینه مشاهده ردپای هارپ در این رخداد‌های لرزه‌ای ارائه شده و این در حالی است که به اعتقاد محققان، "هارپ" یک پروژه تحقیقاتی امریکا است و هیچ اثری بر روی رخداد‌های لرزه‌ای ندارد.

به اعتقاد دکتر قدس، محقق حوزه ژئوفیزیک و دانشیار دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان، یک زلزله با بزرگای ۷ دارای انرژی معادل هزار بمب اتمی ناکازاکی است که شهر ناکازاکی ژاپن را به تلی از خاک تبدیل کرد و در مقابل کل انرژی که هارپ به آسمان می‌فرستد، تنها ۳.۶ مگاوات است که در مقابل انرژی یک بمب اتم، عدد قابل مقایسه‌ای نیست! از این رو نمی‌توان با کوباندن تمام انرژی هارپ بر روی زمین، یک زلزله ایجاد کرد.

به گفته وی، ایجاد زلزله مهیبی همانند زمینلرزه هائیتی با امواج هارپ به همان اندازه بعید است که با یک انگشت بخواهیم برج میلاد را از جا بکَنیم و به جای دیگری منتقل کنیم.

وی همچنین در پاسخ به ادعای برخی افراد که معتقدند با هدایت امواج بر روی گسل‌ها، می‌توان آن‌ها را تحریک کرد و زلزله بوجود آورد، چنین پاسخ می‌دهد: هارپ تنها بر روی قسمت‌های پایینی لایه یونوسفر یعنی کمتر از ۱۰۰ کیلومتری اثرگذار است؛ از این رو انعکاس امواج هارپ محدود به مناطق اطراف آن است و بُرد بسیار کمتری از آنچه مدعیان هارپ می‌گویند، دارد.

علاوه بر آن دامنه امواج هارپ همانند هر نوع موج دیگری، با دور شدن از منبع تولید، بسیار کم می‌شود و از آنجایی که امواج هارپ در یک فضای سه بعدی پخش می‌شود، با دو برابر شدن فاصله از چشمه، دامنه‌شان به نیم تقلیل می‌یابد، به گونه‌ای که دانشمندان نشان دادند که در فاصله ۲۰۰ کیلومتری از فرستنده، تنها ۲ وات از ۳۰ میلیون وات انرژی فرستاده شده به آسمان به سطح زمین می‌رسد.

هارپ و آنچه دانشمندان در هارپ انجام می‌دهند

عبدالرضا قدس، دانشیار ژئوفیزیک دانشکده علوم زمین دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان در گفتگو با ایسنا، واژه هارپ (HAARP) را مخفف ۵ واژه High Frequency Active Auroral Reserch Program یا "برنامه پژوهشی شفق قطبی فعال با فرکانس بالا" دانست و گفت: هارپ یک آزمایشی است که دانشمندان امریکایی اجرایی کردند و هر چند که اعتبارات آن از بخش نظامی تامین می‌شود، ولی دانشمندان این کشور در آن درگیر هستند و طی آن محققان اقدام به مطالعه دقیق نحوه انتشار امواج رادیویی در یونسفر و مگنتوسفر می‌کنند.

وی لایه یونسفر را لایه‌های پلاسمایی دانست که در بالای لایه اتمسفر قرار دارد. اتمسفر لایه‌های هوای بالای سرِ ما است که تا ۵۰ تا ۶۰ کیلومتری ادامه دارد و در این ارتفاع هوا به اندازه‌ای رقیق می‌شود که ذرات هوا، یونیزه و باردار می‌شوند.

این محقق حوزه ژئوفیزیک، اضافه کرد: اگر در لایه یونوسفر طوفانی ایجاد شود، در ارتباطات رادیویی و به ویژه ارتباطات ماهواره‌ای، اخلال ایجاد خواهد شد؛ از این رو دانشمندان علاقه‌مند هستند بدانند این لایه از چه خصوصیاتی برخوردار است. برای این منظور دانشمندان در مناطقی، چون آلاسکا و یا هر منطقه‌ای در نزدیکی قطب، امواج الکترومغناطیسی را با تواتر بالا به لایه یونوسفر به منظور تحریک کردن این لایه، ارسال می‌کنند.

قدس، با تاکید بر اینکه تنها جایی که می‌توان این مطالعات را اجرایی کرد، در قطب جنوب و شمال زمین است، یادآور شد: اجرای این مطالعات کاملا اهداف علمی دارد، هر چند که نتیجه آن برای بهبود ارتباطات مخابرات ماهواره‌ای کاربرد دارد و پروژه تحقیقاتی هارپ از این جهت که بتواند زلزله‌ای ایجاد کند، اثری ندارد.

وی در پاسخ به این سوال که چرا محققان آزمایش علمی هارپ توسط آمریکا را در مدار‌های نزدیک به قطب زمین اجرایی می‌کنند، گفت: دلیل این امر آن است که مناطق قطبی یکی از معدود مناطقی هستند که در آن‌ها می‌توان امواج رادیویی VLF تولید شده را به راحتی وارد مگنتوسفر کرد و به مطالعه انتشار آن در مگنتوسفر پرداخت. علاوه بر آن برای اینکه بتوان انتشار امواج VLF را در مگنتوسفر مطالعه کرد، باید در نزدیکی قطبین باشیم؛ یعنی جایی که خطوط میدان مغناطیسی به زمین برخورد می‌کند.

فرآیند لرزش زمین

این دانشیار دانشگاه علوم پایه تحصیلات تکمیلی زنجان به بیان روند ایجاد زلزله بر روی زمین پرداخت و با تاکید بر اینکه زلزله یک رخداد طبیعی است، در این باره توضیح داد: زلزله در مناطقی که صفحات به هم برخورد می‌کنند، رخ می‌دهد، به همین دلیل است که در مرکز عربستان و یا مسکو هیچ‌گاه زلزله‌ای رخ نخواهد داد.

این محقق حوزه ژئوفیزیک ادامه داد: ایجاد زلزله‌های مصنوعی، از طریق انفجار امکان‌پذیر است و برای ایجاد زلزله‌ای به بزرگای زمینلرزه "خوی"، نیاز به ایجاد انفجارات اتمی است.

به گفته وی، ایجاد زمینلرزه‌ای به بزرگای زلزله خوی نیازمند انفجار ۳۳ بمب اتمی است که در هیروشیما به کار برده شد و حتی اگر این انفجار با استفاده از بمب اتمی رخ دهد، زلزله‌شناسان به راحتی قادر به شناسایی این زلزله با منشا غیر طبیعی و انفجار خواهند شد.

قدس، با اشاره به برخی از ادعا‌ها در خصوص رخداد‌های لرزه‌ای در کشور به دلیل انفجار با تاکید بر اینکه لرزه‌های ناشی از انفجار از لرزه‌های ناشی از زمینلرزه طبیعی از طریق امواج تولیدشده، قابل شناسایی هستند، اظهار کرد: نوع فرکانس‌های ناشی از انفجار با نوع فرکانس‌های ناشی از زمینلرزه متفاوت است.

این محقق دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان در خصوص ارتباط زلزله با مطالعات پروژه هارپ، گفت: در صورتی که زمینلرزه‌ای ناشی از هارپ باشد، لازم است تا امواج الکترومغناطیسی آن تا عمق ۱۰ تا ۱۵ کیلومتری (عمق زمینلرزه‌های ایران) برسد، ولی باید متوجه باشیم که امواج الکترومغناطیسی مانند امواج موبایل، هر چه از سطح زمین به زیر کشیده شود، ضعیف می‌شود و امواج هارپ هرگز به ۱۰ تا ۱۵ کیلومتری زیر زمین نخواهد رسید، ضمن آنکه امواج الکترومغناطیس هارپ دارای دامنه زیادی نیست و به هیچ عنوان امواج هارپ قادر به ایجاد زلزله نخواهد بود.

طبیعی بودن رخداد‌های لرزه‌ای در ایران و ترکیه

وی دو کشور ایران و ترکیه را با ریسک لرزه‌زایی بالا توصیف کرد و با بیان اینکه اگر در این دو کشور زلزله‌ای رخ ندهد، عجیب خواهد بود، یادآور شد: در ایران گسل‌های لرزه‌زای زیادی کشیده شده است که از آن جمله می‌توان به گسل "تبریز"، "شمال زنجان"، "مشا" در تهران، "درونه" و یا گسل "گوک" در بم اشاره کرد که دائما مسبب زلزله‌های مختلف هستند.

وی رخداد‌های لرزه‌ای را همانند رخداد‌های سیل دانست که هر از گاهی رودخانه‌ها شاهد آن هستند و گفت: زمین در ایران به دلیل آنکه صفحه عربی در حال حرکت به سمت شمال است و در بالای ایران نیز صفحه دیگری وجود دارد که حرکتی ندارد، در حال فشرده شدن است. این حرکت فشردگی هر چند که به آرامی صورت می‌گیرد، ولی تجمع استرس‌های وارد شده، از طریق گسل‌ها رها می‌شوند و ما این رها شدن انرژی را در قالب زلزله می‌بینیم.

قدس با اشاره به برخی از گفته‌ها درباره اینکه از زمان اجرای هارپ، تعداد زلزله‌های ایجاد شده، بیشتر شده است، گفت: واقعیت آن است که تعداد زلزله‌های بزرگ که اخیرا به ثبت رسیده، با تعداد رخداد زمینلرزه‌هایی که در حدود ۱۰۰ سال قبل به ثبت رسیده است، تغییر ندارد و اینکه هم اکنون ما احساس می‌کنیم که تعداد این رخداد‌ها زیاد است، به دلیل آن است که توجه جوامع به این رخداد طبیعی بیشتر شده؛ چون رسانه‌های اجتماعی، اخبار این رخداد‌ها را گزارش می‌کنند، ضمن آنکه تعداد دستگاه‌های لرزه نگاری کنونی نصب شده افزایش یافته است.

وی تاکید کرد: داده‌های ما نشان می‌دهد که رخداد زلزله‌های بزرگ بیشتر نشده است.

ارتباط زلزله‌های بزرگ با یکدیگر

دانشیار ژئوفیزیک دانشکده علوم زمین دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان، همچنین در خصوص ارتباط زلزله‌های خوی و ترکیه، گفت: طبیعی است که یک زلزله زمانی که رخ می‌دهد، اطراف خود را بلرزاند و همچنین این امکان وجود دارد که در زلزله‌های بزرگ، بعد از رخداد اصلی، زلزله دومی با همان بزرگا بر روی گسل دیگری که در نزدیگی گسل اول است، رخ دهد که نمونه آن زلزله اهر است که یک زلزله با بزرگای ۶.۴ رخ داد و بعد از آن زلزله دیگری با بزرگای ۶.۲ به ثبت رسید و همانند زلزله ترکیه، یک زلزله دوقلو رخ داد.

قدس، ادامه داد: زلزله خوی اگر بخواهد زمینلرزه دیگری در گسل دیگری را تحریک کند، دور از ذهن است؛ چرا که بزرگای زلزله خوی در حدی نبوده که بتواند در ایجاد زلزله‌ای در فواصل دور، اثرگذار باشد.

وی اضافه کرد: در این زمینه نیز ادعا‌هایی مطرح شده که اگر زلزله‌ای با بزرگای ۸ رخ دهد، می‌تواند در فواصل دور زلزله دیگری را ایجاد کند که این گفته نیز به اثبات نرسیده است. برخی‌ها گفته‌اند که زلزله ترکیه می‌تواند بر روی گسل تبریز اثرگذار باشد.

این محقق حوزه ژئوفیزیک، افزود: سابقه گسل تبریز نشان می‌دهد که این گسل در دو قرن پیش دو بار حرکت شدیدی داشته، به گونه‌ای که منجر به تخریب این شهر شده است و ایجاد این زلزله بر اساس دوره بازگشت این رخداد‌های بزرگ است و از آخرین زلزله بزرگ تبریز تنها ۲۰۰ سال گذشته و زمین، فرصت تجمع آن انرژی را نداشته است تا بتواند زلزله بزرگی را ایجاد کند.

وی با بیان اینکه مهمترین موضوع در مواجهه با زلزله آن است که گسل‌های موجود در کشور شناسایی شوند، خاطر نشان کرد: این امر تاکنون انجام شده است، ولی نیازمند ساخت سازه‌های مناسب هستیم. جای تاسف برای ترکیه هست که با وجود آنکه دانش زلزله‌شناسی آن‌ها بالا است، سازه‌های ساخته شده، در زلزله اخیر ریزش داشته است و نشان از بد اجرا شدن سازه‌ها است.

قدس، اضافه کرد: در زلزله کرمانشاه، کلیه ساختمان‌های مسکن مهر آسیب دیدند، ولی فرو نریختند و اسکلت بنا آسیب ندید، اما سازه‌های بتنی در ترکیه، از پایه شکسته شدند.

منبع: ایسنا

برچسب ها: زمین لرزه ، هارپ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس ۲
۱۸:۲۸ ۲۷ اسفند ۱۴۰۱
با سلام و احترام. یک توصیه علمی به کشور ترکیه در خصوص متوقف کردن پروژه داپ و آبگیری نکردن سدهای روی رودخانه ارس، احتمال زیاد دلیل زلزله های اخیر همین پروژه می‌باشد
Iran (Islamic Republic of)
محمودزاده
۱۰:۰۹ ۲۶ بهمن ۱۴۰۱
زلزله های اخیر بر اثر دخالت بشر در طبیعت بوده است خدا رحمت کند مرحوم علامه جعفری را در بحث انسان و طبیعت و بلایی که انسان مدرن بر سر طبیعت بنام پیشرفت اورد اذعان می کرد که حال نباید بشر مدرن این کاریهای خود را بر گردن طبیعت و خدا بگذارد و در پایان بر پشت دستش می زد و میگفت خدا هم می گوید بشر بفرما خودت درستش کند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۸ ۲۴ بهمن ۱۴۰۱
صحنه هایی که اززلزله ترکیه میبینم شبیه به رقص کوردیه این کجاش طبیعیه ...زمین بالا پایین میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۵ ۲۵ بهمن ۱۴۰۱
به خودت رفته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۸ ۲۳ بهمن ۱۴۰۱
اگر صد سال پیش به یکی از همین کارشناسان محترم میگفتی امکان گوشی هوشمند و اینرنت هست همین حرفها را به خورد مخاطبش میداد . اینها فراموش میکنند از امریکایی حرف می زنیم که پیشرو علم است اول کشفیات را در نظامی گری بکار می بندد بعد که چیز جدیدی کشف کردند آنرا همگانی میکنند و ثروت عظیمی بدست می آورند دقیقا مانند بلوتوث برای انتقال اطلاعات جاسوسی . داریم از صد و هشتاد دکل حرف میزنیم که یونیسفر را ملتهب میکند سپس اموام ماکرو آنرا در کشور هدف متمرکز میکند که جبه را میتواند داغتر کند و بخارات حاصل از آن گسل ها را به حرکت در می آورد . نگاهی به لیستی که دادید بیندازید همه کشورهایی هستند که از نظر امریکا یا یاغی هستند یا از نظر تکنولوژی و اقتصاد به جایی رسیده اند که برای منافع شیطان بزرگ خطر به حساب می آیند
Iran (Islamic Republic of)
بیرانوند
۲۱:۲۲ ۲۳ بهمن ۱۴۰۱
اقایون و فیلسوفهای عزیز چرا خنگ تشریف دارین این زلزله ها طبیعی نیست و کار دست انسان وقدرتهای جهانیه و با پدیده هارپ و ... صورت میگیره و این زلزله از طرف روسیه ایجاد شده برای فلج کردن ترکیه که یکی از طرف حسابهای اصلی روسیه هست اقایون عقل کل در حال حاضر در جنگ جهانی سوم هستیم واین جنگ به صورت جنگ بیولوژیکی ،جنگ ویروسی،جنگ روانی وپدیده هارپ و... هستش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۲ ۲۴ بهمن ۱۴۰۱
دیگه لطفا تو کار خدا هم دخالت نکنید
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۲۰:۵۵ ۲۳ بهمن ۱۴۰۱
اولا که ممکنه یه کشوری داره بمب اتم توی عمق زمین آزمایش می‌کنه. دوما این رعدوبرق توی اکثر زلزله‌ها به وجود میاد و دلیلش ایجاد انرژی بسیار زیاد و خروجش از یه قسمت از زمینه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۴ ۲۳ بهمن ۱۴۰۱
این زلزله کمی شک برانگیزه چرا کمی آن سو تر نیامد؟ چرا سمت و سوی رژیم سالوس صفت صهیونیستی نیامده ؟ آیا کسی به این فکر کرده که این زلزله ها بلایای طبیعی نیست؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۹ ۲۴ بهمن ۱۴۰۱
آره واقعا خیلی شک برانگیز بود ، موهای تنم ریخت واقعا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۲ ۲۳ بهمن ۱۴۰۱
به خدا قصم که خداوند زیان نمیرساند خداوند در قران فرمود این یهود یعنی همان امریکای امروزی که دنیا را نابود خواهد کرد یهود قوم بسیار قوی و گناه کاری هستند وبسیار دانشمند هر کاری انجام میدهند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۵ ۲۳ بهمن ۱۴۰۱
با با چرته
Iran (Islamic Republic of)
پرسنال
۱۷:۵۷ ۲۳ بهمن ۱۴۰۱
به اعتقاد محققان، "هارپ" یک پروژه تحقیقاتی امریکا است و هیچ اثری بر روی رخداد‌های لرزه‌ای ندارد!

نه پس انتظار دارین محققان آمریکایی بیان بگن آره زلزله ها کار ما هست.
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۷:۲۰ ۲۳ بهمن ۱۴۰۱
سد سازی های گسترده ترکیه در این مناطق برای منع ورود آب به ایران و سوریه!!!خدا خیلی خوب قدرت خودشو بهشون نشون داد
Iran (Islamic Republic of)
U-238
۱۷:۰۲ ۲۳ بهمن ۱۴۰۱
یاد اون کاپیتان افتادم که میگفت با تجربه 30 سال پرواز میگم همچین چیزی غیر ممکنه . این مسئله هم بعد ها روشن میشود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۸ ۲۳ بهمن ۱۴۰۱
ان شاءا..دیگه هیچ وقت نتونه سد شو بازسازی کنه تا آب به عراق وایران برسه ملعون مثل لشکر عمر سعد عمل میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۲ ۲۳ بهمن ۱۴۰۱
کار خودشونه خخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۵ ۲۳ بهمن ۱۴۰۱
اینکه امریکاه همه جنایتی انجام میدهد درسته ولی این کار باید روش خیلی تحقیق کرد وبعد راجب صحت بودنش صحبت کرد که بعید مینماید که این کار انسان باشه
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۱۳:۰۲ ۲۳ بهمن ۱۴۰۱
باز زلزله اومد،حرف در مورد هارپ شروع شد،اولا یک نگاه به کتاب تاریخ بندازی میبینی،که قبل از این که اصلا هارپی و بمب اتم وجود داشته باشه،هزاران زلزله شهرها رو نابود کرده،بعد ده ها پایگاه قویتر از هارپ امریکا در جاهای دیگه جهان وجود داره،مثلا در نروژ یا روسیه که بسیار هم قویتر از هارپ هستند،هدف هارپ ایجاد پدافند در مقابل موشک های شوروی بوده،نه چیز دیگه
Iran (Islamic Republic of)
سارا
۱۴:۳۶ ۲۳ بهمن ۱۴۰۱
از آمریکای خون آشام همه چی بر میاد
Iran (Islamic Republic of)
سام
۱۲:۴۵ ۲۳ بهمن ۱۴۰۱
ایجاد کردن زمین لرزه مخصوصأ در ترکیه، کاری بسی اسان وابتدایی است، چرا؟
چون کشور ترکیه سوریه ایران لبنان عراق ووووووو روی کمر بند گسل فراردارند، فاصله این گسل ها در مناطق مختلف متفاوت است حتی در بعضی از مناطق در ترکیه گسل تا سطح زمین امتداد دارد و دوباره باشیب ملایم به سمت پایین ادامه دار می شود، فقط کافیست در چند نقطه روی گسل ماده منفجره از نوع قوی کار گذاشت کار تمام است ، از روی نقشه زمین شناسی گسل ها به راحتی میشه پیدا کرد که کدام نقطه از گسل سست وناپایدار است وبا کوچکترین تحریک، گسل ها جابجا میشوند، در ترکیه از 12نقطه برای انفجار وتحریک گسل ها استفاده شده است، حتی نور های بعد از انفجار هم در دوربین های مدار بسته قابل رویت است، چون همه کشورهای اروپایی از این موضوع واقف بودند فوری سفرای خود را به همراه خانواده شان از این کشور خارج کردند، از دید غرب زمان ان فرا رسیده بود تا ترکیه کمی ادب بشه، در چند سال اخیر این کشور لگام گسیسته شده بود،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۵ ۲۳ بهمن ۱۴۰۱
هم لگام گسیخته شده وهم در جنگ اوکراین وروسیه
طرف اروپاییها رانگرفته بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۸ ۲۳ بهمن ۱۴۰۱
سلام باعرض ادب آیا قدرت وپس لرزه های زلزله ترکیه رو میشه با زلزله کرمانشاه قیاس کرد؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۰ ۲۳ بهمن ۱۴۰۱
علت اصلیش چاه های فاضلابی هست که در زیر ساختمانها حفر شده و بتون ریزی نادرست یا بعبارتی سازه های نادرست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۷ ۲۳ بهمن ۱۴۰۱
آمریکا در چند سال گذشته آنقدر از این پدیده استفاده کرده که همه فهمیده اند ومثل تحریم ها علیه مخالفانش استفاده می کند
Iran (Islamic Republic of)
امین
۰۳:۵۳ ۲۵ بهمن ۱۴۰۱
آخه ترکیه مخالف آمریکا نیس .سوریه بگی با ایران یه چیزی ولی ترکیه پسر خودشونه
Iran (Islamic Republic of)
س-ط
۱۱:۳۶ ۲۳ بهمن ۱۴۰۱
جهت اطلاع کسانی که نه وجدان دارند و نه تابع اصول انسانی هستند و نه دینی دارند ما که فقط یک جون به خدا بدهکاریم.خدا بفریاد آیندگان برسد. یاعلی.
Iran (Islamic Republic of)
م.ن
۱۵:۲۹ ۲۳ بهمن ۱۴۰۱
سلام علیکم ،خدایا ما یک بار بیشتر نمیخواهیم جان را تسلیم شما کنیم ولی بیا به جان ما ارزش و شرافت بده که جانمان را تقدیم راه ولی بر حقت امام زمان کنیم تا جاودانه شویم و خدایا مپسند که این جان با ارزش را در جاهای پستی مثل زلزله ببازیم ،خدایا فقط شهادت در راه خودت در رکاب امام زمان علیه السلام را طلب میکنیم .
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۱۱:۳۳ ۲۳ بهمن ۱۴۰۱
"دانشمندان علاقه‌مند هستند بدانند این لایه از چه خصوصیاتی برخوردار است. برای این منظور دانشمندان در مناطقی، چون آلاسکا و یا هر منطقه‌ای در نزدیکی قطب، امواج الکترو مغناطیسی را با توات بالا به لایه یونوسفر به منظور تحریک کردن این لایه، ارسال می‌کنند." دانشمندان آمریکائی با بودجه ارتش آمریکا فقط برای کنجکاوی لایه یونوسفر را تحریک می کنند؟؟؟!!! بهتر نیست هوشیارانه تر بنگریم و مراقب باشیم؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۷ ۲۳ بهمن ۱۴۰۱
الآن بجای اینکه کارشناس ایران زلزله ترکیه را بگردن‌ آبگیری سدهای ترکیه بیندازند راحت همه چیز را رد میکنند!!! اگر حتی وزن زیاد آب پشت سدهای ترکیه روی زلزله تأثیر نگذارد قطعاً به دلیل مانع شدن ورود آب به کشور عراق و بوجود آمدن ریز گردهای کشور خودمان تأثیر گذار خواهند بود
Germany
ناشناس
۱۱:۲۵ ۲۳ بهمن ۱۴۰۱
ترکیه بلای آسمانی آمده چون کشوری که عامل اصلی در ظلم و ستم و بی رحمی باشه و مردمانش هم پر از فساد و دروغ باشه چوب خدا صدا نداره اگر زد میزنه ترکیه نقش اصلی را در خون ریزی ها و جنگ ها بازی کرده آن خون انسانهای که بیگناه بر زمین ریخته شده مظلوم های که به ناحق ریخته شده آخر عاقبت خدا هم از ظالم بی رحم انتقام میگیره و به سزای اعمالش میرسانه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۰ ۲۳ بهمن ۱۴۰۱
۲۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۱ ۲۴ بهمن ۱۴۰۱
آهاااا
خوب پس سوریه هم زلزله اومده چون گناه کار بودن،
مردم سوریه خیلی گناهکارن خیلی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۸ ۲۳ بهمن ۱۴۰۱
یه عاملی باعث این اتفاق شده ...زلزله همزمان با نور ویا شئ پرنور در آسمان هیچ زمان دیده
نشده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۱ ۲۳ بهمن ۱۴۰۱
شک نکنید چوب خداست .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۴ ۲۳ بهمن ۱۴۰۱
نه فکر میکنن ّطبیعی نیست حتی بیسوادها هم حرف میزنن میگن که زمین های باغ زیتون ترکیه را آدم میبینه که به اندازه یک دره باز شده دیگه زلزله این طوری نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۱ ۲۳ بهمن ۱۴۰۱
این هایی که در ایران اتفاق می افتاد ، زلزله های کم قدرت هستن
زلزله های بالاتر از نه ریشتر، زمین را زیر و رو میکند
آخرین اخبار