معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی گفت: به جهت صادرات قلمداد شدن گردشگری ورودی تمام خدمات صندوق ضمانت صادرات ایران به حوزه گردشگری تسری پیدا کرد.

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حاشیه شانزدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و سی و ششمین نمایشگاه ملی صنایع دستی گفت: این روز‌ها علاوه بر برپایی نمایشگاه صنایع دستی و گردشگری، نمایشگاه تجهیزات هتل داری و رستوران هم با همت وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی در حال برگزاری است. خوشبختانه نمایشگاه امسال همزمان با دهه مبارک فجر برنامه ریزی شد و با استقبال خوب شرکت‌های گردشگری و هنرمندان صنایع دستی مواجه شده است.

او افزود: فضای نمایشگاهی بالغ بر ۶۷ هزار متر مربع است و این نمایشگاه از ۱۸ تا ۲۱ بهمن ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران در حال برگزاری است. شرکت‌ها و بازدیدکنندگان خارجی در نمایشگاه حضور دارند برخی به صورت غرفه‌های مشخص در سالن شرکت کنندگان خارجی هستند و برخی با توجه به اینکه فضایی برای غرفه نگرفتند، فضایی برای ملاقات‌های تجاری شان در نظر گرفته شده است و این یکی از ویژگی‌های متمایز امسال است که استقبال زیادی هم از آن شده است.

شالبافیان افزود: شرکت‌ها و بازدید کنندگان خارجی و عموم مردم ایران این امکان را دارند که با ظرفیت‌های گردشگری سراسر کشور آشنا شوند و همچنین با شرکا و طرف‌های تجاری خودشان امکان گفتگو و توسعه کسب و کارهایشان را داشته باشند. همچنین به واسطه اینکه این نمایشگاه، نمایشی از برنامه‌ها و ظرفیت‌های این حوزه برای مردم و مسئولان است، ما در نمایشگاه انواع مختلف گردشگری را از گردشگری سلامت داریم که بخش قابل توجهی از نمایشگاه با همکاری وزارت بهداشت، به حضور شرکت‌های تسهیل گر و مراکز درمانی دارای مجوز در حوزه گردشگری سلامت اختصاص پیدا کرده است. گردشگری کشاورزی نیز با همکاری با وزارت جهاد کشاورزی، گردشگری روستایی، گردشگری دریایی، گردشگری هوایی با همکاری سازمان هواپیمایی کشور نیز در این‌نمایشگاه برای خود جایگاهی دارند.

او ادامه داد: بخش مهمی از این نمایشگاه به برگزاری نشست‌های تشریح جزییات و موضوعاتی که مبتلا به صنعت گردشگری هستند، اختصاص پیدا کرده است و کارگاه‌های آموزشی در زمینه توسعه محصول و توسعه بازار برپا می‌شود. برخی از این نشست‌ها در ساعت برپایی نمایشگاه و برخی در ساعت بعد از پایان نمایشگاه در هتل‌ها برگزار می‌شوند.

شالبافیان افزود: ما در حوزه سرمایه گذاری اولین رویکردمان این بوده تا از سرمایه گذاری‌هایی حمایت کنیم که محقق شده یا تکمیل طرح‌های نیمه تمام باشد. به همین جهت در سال ۱۴۰۱ در سه نوبت افتتاح پروژه‌های نیمه تمام را داشتیم. در روز دوشنبه به مناسبت آغاز دهه مبارک فجر، ۳۳۳ طرح در حوزه‌های میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی با حجم سرمایه گذاری بالغ بر ۷۲۰۰ میلیارد تومان و ظرفیت اشتغال آفرینی بیش از ۴ هزار نفر را به صورت مستقیم داشتیم. همچنین در هفته گردشگری و هفته دولت هم پروژه‌هایی افتتاح کردیم.

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: نکته‌ای که برای حمایت از کسب و کار‌های گردشگری صورت گرفت کمک برای بازسازی و نوسازی تاسیسات گردشگری است و دولت در این زمینه حمایت‌های خوبی انجام داد. زمانی که دولت جدید تشکیل شد بسیاری از کسب و کار‌های گردشگری به جهت آسیب‌های ناشی از کرونا دچار تعطیلی و وقفه در فعالیت شده بودند و یکی از اقدامات موثر صدور مجدد روادید گردشگری بود که در کوتاه مدت توانست منجر به بازگشایی تاسیسات گردشگری شود.

او در ادامه بیان داشت: یکی دیگر از اقداماتی که در حوزه سرمایه گذاری انجام دادیم و در نمایشگاه امسال ظهور و حضور ویژه‌ای هم دارد فرصت‌ها و بسته‌های سرمایه گذاری است که در همه استان‌ها تدوین شده و بالغ بر ۱۲۰۰ فرصت سرمایه گذاری در ۳۱ استان و مناطق آزاد را داشتیم و این‌ها فرصت‌هایی است که امکان فرصت سرمایه گذاری جدید را در آن‌ها داشتیم.

شالبافیان افزود: خوشبختانه هزینه‌ها و معرفی تبلیغات شرکت‌های گردشگری و غیر گردشگری برای معرفی ایران، هزینه قابل قبول مالیاتی با مصوبه دولت قلمداد می‌شود. همچنین به جهت صادرات قلمداد شدن گردشگری ورودی تمام خدمات صندوق ضمانت صادرات ایران به حوزه گردشگری تسری پیدا کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.