سعید یوسفپور اظهار داشت: توزیع علوفه زمستانی در زیستگاههای حیات وحش چهارمحال و بختیاری برای نخستین بار به دلیل سنگین بودن حجم برف در چند سال اخیر، با هدف تغذیه حیات وحش برای جلوگیری از خروج وحوش علفخوار از زیستگاههای اصلی، پیشگیری از پراکنده شدن و پناه آوردن آنها به مناطق مسکونی و با کمک محیطبانان برای کاهش تنش بین محیطبانان و شکارچیان انجام شد.
وی افزود: با توجه به بالا بودن حجم برف، تغذیه دستی حیات وحش به وسیله بالگرد در دو منطقه حفاظت شده شیدا و پارک ملی تنگ صیاد انجام شد که در این طرح در سه قسمت منطقه حفاظت شده شیدا و چهار قسمت پارک ملی تنگ صیاد توزیع آذوقه انجام شد.
بیشتر بخوانید
یوسفپور با اشاره به اینکه برنامه مستمری برای توزیع علوفه در مناطق حفاظت شده در استان وجود ندارد و انجام تغذیه دستی یک روش نادرست است، اضافه کرد: در مناطق حفاظتشده استان به دلیل پوشش گیاهی خوب مناطق نیازی به تغذیه دستی وجود ندارد و با مساعد شدن هوا، امکان استفاده حیات وحش از علوفه در این مناطق فراهم خواهد شد و نیازی به تامین تغذیه دستی نیست.
وی اظهار داشت: به منظور حفاظت از مناطق حفاظتشده و جلوگیری از تخلفات احتمالی و همچنین خارج شدن حیات وحش از مناطق حفاظت شده به دلیل سرما بیسابقه در استان، پایش و کنترل شبانهروزی در این مناطق در دست انجام است و همراهی مردم در اجرای طرح پایش و حفاظت از حیات وحش ضروری است.
یوسف پور با اشاره به کاهش دما و احتمال پناه آوردن حیات وحش برای در امان ماندن از سرما و پیدا کردن غذا به حاشیه روستاها و مناطق مسکونی، گفت: دامداران، گلهداران و جوامع محلی ضمن حفاظت از دامهای خود در صورت مشاهده گوشتخواران وحشی از هر گونه اقدام نسبت به شکار خودداری و ضمن حفظ خونسردی، سعی در ترساندن و فراری دادن آنها داشته باشند و در سریع ترین زمان موضوع را به محیطبانان یا نزدیکترین اداره حفاظت محیطزیست اطلاعرسانی کنند.
به گفته وی، پاسگاههای محیطبانی، ادارات حفاظت محیطزیست، سامانه ۱۵۴۰ و تلفن ۰۳۸۳۲۲۲۳۵۷۲ آماده دریافت گزارشهای مردم طبیعتدوست در استان هستند.