مشاور وزیر اقتصاد گفت: در مرحله دوم طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان، افزایش قیمت نان نخواهیم داشت و محدودیت هم در تعداد خرید نان ایجاد نمی‌شود.

در میز اقتصاد امروز موضوع مرحله دوم طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان مورد بررسی قرار گرفت و محمد جلال مشاور وزیر اقتصاد و کوروش نجم آبادی مدیر اجرایی طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان به سوالاتی پاسخ دادند.

سوال:طرح در مرحله اول به اهداف از پیش تعیین شده خود رسید؟

جلال: بله. این طرح از اردیبهشت آغاز شد و با همکاری دستگاه‌های کشور و نانوایان در کمتر از ۱۰۰ روز در کلیه نانوایی‌های کشور به مرحله تکمیل نزدیک شد. وقتی عملیات فروش نان را بررسی می‌کنیم واقف به این امر هستیم که تراکنش‌ها به بلوغ خود رسیده اند و تقریبا به یک ثبات عملکرد رسیدیم و آمادگی کافی برای ورود به مرحله دوم را داریم.

سوال: دستاورد مرحله اول طرح چه بود؟

جلال: در مرحله اول هدف اصلی طرح این بود که زیرساختی شکل بگیرد که عملکرد نانوایان در نظام تبدیل آرد به نان قابلیت مشاهده و برنامه ریزی پیدا کند. استقرار کارت خوان‌های هوشمند این امکان را فراهم کرد و تراکنش‌هایی را که امروز در حال مشاهده آن هستیم در مقایسه با قبل از شروع طرح حدود ۵۰ درصد به دلیل کاهش نقش اسکناس در فرایند فروش نان، افزایش پیدا کرده است. این عملیات فروش و داده‌ها به ما کمک می‌کند فاز دوم طرح که هدف اصلی آن جلوگیری از هدررفت منابع آرد و نان است را پیگیری می‌کند .

سوال: چند نانوایی داریم و در چند نانوایی کارتخوان‌های هوشمند نصب شده اند؟

نجم آبادی: تاکنون ۷۶ هزار و ۶۴۰ دستگاه هوشمند پروژه نان در نانوایی‌ها نصب شده و یک تعدادی هم دستگاه‌های پشتیبان هستند که از طریق خط تلفن ارتباط برقرار می‌کنند. ۲۶ درصد دستگاه جایگزین با همکاری مخابرات وصل شده، تقریبا ۹۸ درصد طرح کامل شده است. بخشی از نانوایی‌هایی که هنوز از این دستگاه استفاده نمی‌کنند بیشتر مواردی است که صاحب نانوایی فوت کرده و تعیین تکلیف وراث هنوز صورت نگرفته و یا هنوز کد مالیاتی ندارند. در حدود ۳ هزار نانوایی هنوز به این کارتخوان‌ها مجهز نیستند. در حال پیگیری از مراجع ذی صلاح هستیم که این نانوایی‌ها هم مجهز شوند.

سوال:تعداد تراکنش‌هایی که از ابتدای طرح ثبت شده چه میزان است؟

نجم آبادی: یک میلیارد و ۴۰۰ تراکنش با دستگاه‌های هوشمند از ابتدای طرح تاکنون به ثبت رسیده است.

سوال: برخی از نانوایی‌ها این دستگاه را استفاده نمی‌کنند. علت چیست؟

جلال: در فاز اول ساختار تامین آرد را به صورت مستقل برای نانوا نگه داشتیم و سامانه فروش نان هم به صورت مستقل کار خود را انجام می دهد. به این دلیل که استقرار کارتخوان‌های هوشمند به افزایش سواد عمومی نانوایان برای بهره برداری از آن‌ها نیاز دارد. در فاز دوم تمام نکات و تخلفات و رفتار‌های غیرمتعارفی که در بهره برداری از کارتخوان‌ها رخ می‌دهد بررسی می‌شود.

سوال: برخی نانوایان نرخ مصوب را رعایت نمی‌کنند. این موارد هم در فاز دوم بررسی می‌شود؟

جلال: در مرحله دوم مفهومی به نام پردازش تراکنش‌ها داریم. در واقع این پردازش در میزان آردی که قرار است به نانوا اختصاص پیدا کند تاثیرگذار است.

سوال: این کارتخوان‌ها باید در اختیار مردم باشد یا نانوا‌ها از آن استفاده کنند؟

جلال: برای ایجاد سهولت هیچگونه محدودیتی برای نانوایان قرار ندادیم. ممکن است خود نانوا به نیابت از خود مشتری، خودش تراکنش را انجام دهند، اما بسیاری از مردم هم خودشان از آن استفاده می‌کنند و هدف راحتی استفاده و عدم محدودیت در این بهره برداری است.

سوال:سرفصل‌های طرح دوم چیست؟

جلال: مرحله دوم سه نکته اصلی دارد. در بخش مردمی هیچ اتفاقی نخواهد افتاد و افزایش قیمت و آزادسازی قیمت نان نخواهیم داشت و نه محدودیت در تعداد خرید نان ایجاد می‌شود. تنها خریدار‌های صنعتی، واحد‌های بزرگ و کسانی که در حجم‌های بالا خرید می‌کنند باید از قسمت کسب و کار‌ها استفاده کنند.

سوال: در نحوه تخصیص آرد به نانوایان چه تغییری ایجاد می‌شود؟

جلال: دو اتفاق مهم داریم. نانوا برای فروش نان بیشتر با محدودیتی تحت عنوان سهمیه مواجه نیست. در گذشته بین نانوایان یک سهمیه معین آرد تعیین می‌شد که با اجرای این طرح محدودیت سهمیه برای نانوا برداشته خواهد شد. البته مشروط بر اینکه فروش صحیحی را در کارتخوان به ثبت برساند. حجم آرد حاصل از فروش به صورت سیستمی محاسبه می‌شود، تا ده درصد به آن اضافه می‌شود و در دوره بعدی امکان خرید آن برای آن فراهم خواهد شد. دوره‌های یک ماهه، مدت پیش‌فرض ما برای بررسی عملکرد است، اما دوره‌های خرید آرد متفاوت است.

سوال:تراکنش‌های غیر واقعی چگونه شناسایی خواهد شد؟

جلال: در موضوع تراکنش‌های غیر واقعی ۱۴ الگو را شناسایی کردیم. مفهومی را در این طرح به نام «الگوی متعارف» طراحی کردیم. در عملیات فروش نانوایان، فواصل تراکنش‌ها، حجم خرید به ازای هر تراکنش، تنوع کارت‌های بانکی که خرید می‌کنند، حجم کارت‌های هدیه به نسبت کارت‌های بانکی، میزان استفاده از کارت نانوا برای فروش نقدی نسبت به کلیه تراکنش‌ها و داده‌هایی از این مدل به صورت هوشمند و مستمر تحلیل می‌شود و در دوره‌های آتی تخصیص آرد و تخصیص کمک هزینه تاثیرگذار است.

سوال: در حوزه‌های کم فروشی و گران فروشی چه؟

جلال: در این حوزه‌ها ساختار‌های نظارتی مردم و بازرسان کمک می‌کند که داده‌ها دقیق‌تر شوند.

سوال: در مناطقی که دسترسی به اینترنت وجود ندارد این کارتخوان‌ها فعالیت می‌کنند؟

جلال: برای این دستگاه‌ها سیم‌کارت‌هایی از دو اپراتور تهیه شده که هردو سیم‌کارت‌های اختصاصی به ما داده اند که در زمانی که مشکلات قطعی اینترنت رخ می‌دهد به شکل برخط کار می‌کند و هیچ ارتباطی به اینترنت یا اینترانت ندارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۸ ۱۸ بهمن ۱۴۰۱
فساددر آرد یارانه ای بیداد میکند نانوایی محله ما بخدا یک کیسه هم پخت ندارد مابقی سهمیه خود را در بازار آزاد میفروشد و تراکتشهای تکراری و سوری با کارتهای هدیه انجام میدهد تو این کمبودگازبی جهت برای فریب بازرسین تنور خود را داغ نگه میدارد درصورتی که هیچ نانی پخت نمیکند چرا دولت رسیدگی نمیکند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۷ ۱۸ بهمن ۱۴۰۱
آزادسازی قیمت نان وپرداخت یارانه نان به مردم تنها راه حل مشکل
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۸ ۲۳ دی ۱۴۰۱
سرمایه داران کشور وکشورها..... جلو جلو لیست اسامی خود رو لیست کنند..... باید نون برسونند.... حالیم نیست....
Iran (Islamic Republic of)
سید محمد جاسمی
۱۸:۴۵ ۲۳ دی ۱۴۰۱
نانوایی درمحله ما میباشد چندین بار نان که خریدم هربار مبلغ ده هزارتومان وجه دستی وهمراه هزینه نان ازکارتم کسر نمود یعنی پانزده عدد نان لواش خریدم با ده هزارتومان دستی شانزده هزار تومان از کارتم کسر نمود
بایستی یارانه نان نقدی به ملت داده شود وقیمت ان ازاد گردد اکنون فساد جامعه دها برابر از فاسدین دولتی بیشتر میباشد بایستی دولت خیلی اگاهانه حرکت نماید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۲ ۲۳ دی ۱۴۰۱
نه تورا خدا بازم افزایش بدید. عجب رویی دارید شما.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۵ ۲۳ دی ۱۴۰۱
بعضی از نونوایی ها با سواد اندک همه این هوشمندسازی رو دور می زنن. مثلا
یکی نون خشک می کنه می فروشه
یکی نون رو دو برابر قیمت میده و تعداد نون رو دوبرابر می زنه.
اینها چطور معلوم میشه؟
نمونه اش نونوایی رحیمی (23762376) 2 دوتا نون بهت میده ولی تعداد رو چهارتا وارد میکنه و میگه قیمت این نون در سامانه نیست!!! یا با قیمت پلاستیک این قیمت رو بالانس می کنه. بعضی وقتها هم ترکیبی از نون کنجدی و نون ساده وارد می کنن تا قیمت مد نظرشون بدست بیاد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۵ ۲۳ دی ۱۴۰۱
بیشترین تخلفات در حوزه آرد و نان توسط اتحادیه ها و ستادهای آرد و نان صورت میگیرید.
چطور میشود که یک کارمند و یا معاون این نهاد در مدت کوتاهی برای خود و فرزندان و همسرش چندین مجوز نانوایی و سهمیه فراوان آرد میگیرد ؟(حتی خانوادگی تا 10 واحد نانوایی مجوز گرفتند)
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۷ ۲۳ دی ۱۴۰۱
هدفمند سازی و هوشمند سازی اسم رمز های نظام فاسد برای دزدی از جیب مردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۰۷ ۲۳ دی ۱۴۰۱
خبری در راه استاحتمالا گرانی ویرانی وگرانی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۲۳ ۲۳ دی ۱۴۰۱
کارت نان جدا باشه بهتر است که پول یارانه آرد ندهید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۱۹ ۲۳ دی ۱۴۰۱
درشهر پرند در استان تهران محدوده رباط کریم، متاسفانه اکثر نانواها چه سنگگی چه لواشی چه بربری وزن و چانه نان را کم کردند و نان ها نحیف و ضعیف و کوتاه و کم ضخامت هست و به رستوران ها نان ها را می فروشند و کیفیت نان بسیار نازل و پایین هست و انصاف و وجدان کاری را رعایت نمی کنند.متاسفانه بهداشت دست و محیط و شست و شوی وسایل نانوایی و پخت نان راهم رعایت نمی کنند.وزن خمیر که باید نان از آن حاصل شود را بسیار پایین آورده اند تا سود بیشتر کسب کنند دستگاهها ناظر هم نیستم و صنف و اتحادیه هم وجود نداد یا غافل هست.
Germany
ناشناس
۲۳:۵۶ ۲۲ دی ۱۴۰۱
وقتی میگین ی کاسه ای زیر نیم کاسه هس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۶ ۲۲ دی ۱۴۰۱
امشب رفتم نون بگیرم دو نفر تو صف بودیم . نیم ساعت اقای نون وای به ما نون نداد چون میخواست نون کنجدی و سفارشی بزنه با قیمت ۱۵ هزارتومن بفروشه
Iran (Islamic Republic of)
نانوایی محل
۲۳:۲۲ ۲۲ دی ۱۴۰۱
این طرح شکست خواهد خورد تا آرد آزاد نشود نه نان کیفیت پیدا کرده نه جلو قاچاقش گرفته خواهد شد اون پانزده درصد هم دارد می‌ره تو جیب صاحب مغازه هم از توبره میخورد هم از آخر البته دست مسولین وزارت صنعت نیست اینها ایشان به مافیای آرد که همشون بیست تا سی تا نانوایی دارند نمیبرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۶ ۲۲ دی ۱۴۰۱
ده مرحله ای هم بشه یک ریال هم نمیشه نان رو گران کرد ایستگاه اول و آخر فقر نان هستش .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۲ ۲۲ دی ۱۴۰۱
واردات میلیونی خودرو بدون تعرفه گمرکی برای همه مردم ایران را ازاد کنید و به این دلالی و گرانفروشی چند برابری حلبی سازی داخلی پایان دهید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۵ ۲۲ دی ۱۴۰۱
پس چرا اجرا نمیکنید روزانه ۵۰۰۰تن آرد ازشبکه توزیع خارج میشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۳ ۲۲ دی ۱۴۰۱
قرار بود تعداد نان را به کیلوئ به مردم بدن این طرح چه شد ...مثلا بنده ده تا نان می خواهم و هرنان لواش الان ۵۰۰ و وزن نان مثلا باید هر عدد ۸۰ گرم باشد ولی بعضی نان واها چانه را کوچک می گیرند ونان ۷۰ گرمی به مردم می دهند ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۷ ۲۲ دی ۱۴۰۱
وقتی نان به قیمت چند برابر فروخته می شود و بجای قیمت واقعی خود نانوا تعداد نان را بیشتر وارد می کند چگونه نظارت می شود؟
چرا باید نانوا قیمت یا تعداد را خودش وارد کند؟
Iran (Islamic Republic of)
رحمتی
۲۱:۲۳ ۲۲ دی ۱۴۰۱
هر نانوایی که میری اصلا از کارتخوان جدید استفاده نمیکنن .بعد چطور میگن قراره که با توجه به میزان فروش به نانوایی آرد تحویل بدن .اگر این قانون جدی بود اول از همه خود نانوا به فکر درست استفاده کردن از کرتخوانهای جدید بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۱ ۲۲ دی ۱۴۰۱
گرسنمه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۵ ۲۲ دی ۱۴۰۱
این طرح پس کی اجرامیشه با این کارتخوانهای کذایی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۹ ۲۲ دی ۱۴۰۱
توی شهرستان خوی تو این سرما از ۶ صبح باید برم نوبت بگیرم. وگرنه لواش ده هزار تومنیو ۳۵باید بخرم.


شبکه استانی اذربایجان غربی هم با استاندار مصاحبه میکنه ایشونم میگه همه چی گلو بلبله هیچ صفی تو استان نیست . گزارشگرم کلی چاپلوسی ....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۲ ۲۲ دی ۱۴۰۱
کسانی که از نانوایی نان نمی خرند و تو خونه نان روزانه خودشون رو می پزند چکار کنند ؟ دولت چطوری به اینا یارانه میده؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۱ ۲۲ دی ۱۴۰۱
سلام ،

مرگ بر اجنبی ،


پیمان اشراقی.
آخرین اخبار