معاون دادستان کل در امور نظارت بر دادسرا‌ها و ضابطین سراسر کشور طی یادداشتی از صدور بخشنامه‌ای از سوی دادستانی کل کشور به پلیس برای برخورد قاطعانه با جرم کشف حجاب خبر داد.

عبدالصمد خرم‌آبادی، معاون دادستان کل در امور نظارت بر دادسرا‌ها و ضابطین سراسر کشور طی یادداشتی به بررسی وظایف ضابطان دادگستری و قوه قضائیه در برخورد با جرم کشف حجاب پرداخت و نوشت: جرم «کشف حجاب» یکی از جرایم مشهود است و مأموران انتظامی مکلفند در اجرای تبصره ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی ۱۳۷۵ و قسمت اخیر ماده ۴۴ قانون آئین دادرسی کیفری مرتکبان جرایم مشهود را دستگیر و جهت اعمال مجازات به مراجع ذیصلاح قضائی معرفی نمایند. اخیراً طی بخشنامه‌ای از سوی دادستانی کل کشور به پلیس دستور داده شده است در سراسر کشور با قاطعیت با جرم کشف حجاب برخورد کند.

در اجرای دستور ریاست محترم قوه قضائیه و دادستان محترم کل کشور به دادستان‌های عمومی و انقلاب سراسر کشور نیز اعلام شده است که در اجرای ماده ۳۲ قانون آئین دادرسی بر اقدامات ضابطان در زمینه برخورد با جرم کشف حجاب نظارت کرده و در اجرای ماده ۱۱ و بند (پ) ماده ۲۳۵ قانون مذکور از رؤسای دادگاه‌ها بخواهند علاوه بر جزای نقدی مرتکبان جرم کشف حجاب را به مجازات‌های تکمیلی و تبعی نیز محکوم کنند و به رؤسای کل دادگستری سراسر کشور نیز اعلام شده است به قید فوریت برنامه ریزی لازم را برای برخورد جدی و بازدارنده با جرم کشف حجاب به عمل آورند.

مجازات اصلی جرم کشف حجاب به موجب تبصره ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵، ده روز تا دو ماه حبس است. اما از آنجا که در اجرای سایر مقررات مجازات حبس کمتر از سه ماه الزاماً باید تبدیل به مجازات جایگزین حبس شود، با در نظر گرفتن مواد ۲۳، ۲۶، ۶۵ و ۸۷ قانون مجازات اسلامی دادگاه‌ها می‌توانند کسانی را که مرتکب جرم کشف حجاب می‌شوند علاوه بر پرداخت جزای نقدی به تحمل یک یا چند مورد از مجازات‌های تبعی و تکمیلی مانند تبعید، منع از اشتغال به حرفه یا کار معین، انفصال از خدمات دولتی و عمومی، منع از خروج از کشور، الزام به انجام خدمات عمومی رایگان، منع از عضویت در احزاب، گروه‌ها و دستجات سیاسی یا اجتماعی، توقیف وسایل دخیل در ارتکاب جرم (مانند بستن محل کسب و توقیف وسیله نقلیه، توقیف رسانه)، الزام به یادگیری حرفه، شغل یا کار معین و… به مدت ۶ ماه محکوم کند.

مجازات جرم کشف حجاب از جمله مجازات‌های درجه ۸ است، بنابراین به موجب مواد ۳۴۰ و ۴۲۷ قانون آئین دادرسی کیفری به این جرم مستقیماً در دادگاه کیفری دو رسیدگی می‌شود و رأی دادگاه قطعی و غیر قابل تجدید نظر است.

مجازات جرم تشویق و ترغیب دیگران به کشف حجاب بسیار سنگین‌تر از جرم کشف حجاب است، چرا که تشویق و ترغیب به کشف حجاب یکی از مصادیق بارز تشویق به فساد محسوب می‌شود و مجازات تشویق به فساد به موجب بند (ب) ماده ۶۳۹ قانون مجازات اسلامی یک تا ده سال حبس است بنابراین دادگاه‌ها مکلفند کسانی را به هر طریق دیگران را ترغیب به کشف حجاب می‌نمایند به مجازات فوق الذکر محکوم کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۰ ۲۴ دی ۱۴۰۱
به نام خالق حکیم
خداوند در قران کتاب مسلمانان حجاب را بر غیر مسلمانان واجب نکرده اجباری کردن حجاب خلاف کلام خداوند عزیز و گناه است . امروز هوا سرد است و جنگ بر سر حجاب است فصل گرم جنگ بر سر بی حیایی میشود و چیزهایی که در کشورهای بی مذهب هم رایج نیست رایج میشود هر افراطی یک تفریطی دارد اگر قانون حدود پوشش مشخص شود تعداد مخالفان محدود میشود و امکان اجرا پیدا میکند اما افسوس که چه زود دیر میشود و همیشه چنین کرده اند.
امر به معروف با چوب مثل همیشه تخریب دین است اختیار در دین جرم نیست کار فرهنگی فرهنگ سازی میخواهد خداوند متعال چه قشنگ فرموده اجباری در دین نیست و راه را نشان داده.
اگر اطاعت خداوند با نام الله ملاک کار باشد خودپرستی ها کنار خواهد رفت.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۲ ۲۰ دی ۱۴۰۱
مطمئنین مشکلتون با مردم فقط حجابه ؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۲ ۲۰ دی ۱۴۰۱
خوبه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۶ ۲۰ دی ۱۴۰۱
احسنت من خودم دیدم مردانی بی غیرتی که زنان ودخترانشان کشف حجاب کردن من به عنوان یک خانم از دولت محترم برخوردی جدی خواستارم با این افراد
آخرین اخبار