مدیرکل راه و شهرسازی قم گفت: بعد از بررسی‌های لازم در سطح ملی و استانی و پس از جمع بندی نهایی، مصوب شد واحد‌های مسکونی طرح نهضت ملی مسکن در شهر قم به صورت آپارتمانی ساخته شود.

محمد صادقی عنوان کرد: یکی از سیاست‌های مهم در حوزه ساخت مسکن توجه ویژه به بافت ناکارآمد و فرسوده شهر است که این امر از توسعه نامتوازن و بدقواره شهر و آسیب‌های اجتماعی بعد از آن جلوگیری خواهد کرد.

مدیرکل راه و شهرسازی قم در خصوص مبنای این نوع تصمیم گیری بیان کرد: اصولا نوع ساخت واحد‌ها به صورت ویلایی و آپارتمانی در هزینه کرد تا حدودی با هم برابر است، اما در بحث آماده سازی و تامین زیرساخت‌های ویلایی سازی، با افزایش دو و نیم تا سه برابری مواجه هستیم که این امر به لحاظ ارزش ریالی و زمانی در شهر قم برای ساخت ۷۰ هزار واحد مسکونی مقرون به صرفه نیست.

به گفته مدیر کل راه و شهرسازی استان قم ساخت ۷۰ هزار واحد مسکونی به صورت ویلایی ایجاد یک شهر به تمام معناست که ظرف مدت کوتاه و با اعتبارات موجود، یک امر نشدنی تلقی می‌شود.

مدیرکل راه و شهرسازی قم با اشاره به ساخت ۳۲ هزار واحد مسکونی در اراضی ۵۶۰ هکتاری پردیسان قم به صورت آپارتمانی گفت: در طراحی این واحد‌ها و بلوک‌ها به حفظ کرامت انسانی و تسهیل در زیست اجتماعی توجه ویژه شده است

صادقی به مصوبه الحاق شورای عالی شهرسازی و معماری کشور اشاره کرد و گفت: بنا به دستورالعمل و مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری کشور که یک نهاد حقوقی، قانون گذار و تصمیم گیر است ساخت واحد‌های ۵۶۰ هکتاری همانند پردیسان موجود به صورت آپارتمان انجام می‌شود.

مدیرکل راه و شهرسازی قم در این خصوص گفت: در اراضی ۵۶۰ هکتاری بلوک‌ها به صورت ۵ طبقه روی پیلوت و هر طبقه ۴ واحد در نظر گرفته شده است. همچنین در این طراحی دیوار مشترک و درب‌های روبرو وجود نخواهد داشت و بین بلوک‌ها فضای مناسب و جادار وجود دارد و حداقل عرض شوارع ۱۶ متر خواهد بود.

صادقی عنوان کرد: متراژ واحد‌های پروژه ۵۶۰ هکتاری بین ۷۰ تا ۱۱۵ متر خواهد بود که در قالب واحد‌های یک، دو و سه خواب طراحی شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی قم گفت: در محدوده داخل پردیسان تاکنون ساخت ۵ و ۶۰۰ واحد مسکونی آغاز شده است و در اراضی ۵۶۰ هکتاری نیز که چندی پیش عملیات آن آغاز شده بود در روز‌های آتی عملیات ساخت آن از سر گرفته خواهد شد.

به گفته صادقی تعداد حدود ۲۵ هزار متقاضی نیز با وجود تایید نهایی شدن تاکنون پیامک واریز آورده دریافت نکرده اند که کار سازی برای تامین زمین این دسته از متقاضیان نیز در دستور کار است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان قم در پایان یادآورشد: ملاک آورده متقاضیان در تمامی پروژه‌ها قیمت تمام شده ساخت است که ممکن است با افزایش قیمت‌ها و نوسانات و تورم با افزایش آورده متقاضیان مواجه شویم که البته برنامه ریزی برای افزایش سقف وام توسط دولت در حال انجام است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۵ ۰۹ دی ۱۴۰۱
آب اینارو از کجا میارین؟فکر آب و گاز رسانیش هم هستین یا مثل مسکن مهر قبلی فقط یونولیت سر هم میکنین؟
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری
۱۳:۴۹ ۰۹ دی ۱۴۰۱
قم میتواند به چهار گوشه اطراف رشد و توسعه یابد شهرهای جدید به صورت ویلایی و در مسیر قم جمکران هم میتوانند ساخته شوند توسعه عمودی شهر و ساخت و سازها اصلا هنر نیست رشد قم به صورت افقی و ویلاسازی باید باشد
Iran (Islamic Republic of)
زاگرسی
۱۳:۴۷ ۰۹ دی ۱۴۰۱
با اینهمه زمین چرا به صورت ویلایی و حیاط دارایرانی و اسلامی ساخته نمیشود معاون شهرسازی قم که دیدش ضد توسعه قم است را برکنار کنید. ساخت خانه های ایرانی و اسلامی و ویلایی نیاز یک استان مذهبی است نه خانه های کندویی و لانه زنبوری
آخرین اخبار