رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی قم گفت: از ابتدای امسال تا پایان آذرماه، ۶۷ نفر بر اثر استنشاق گاز مونوکسید کربن در این استان مصدوم شدند که از این بین یک نفر جان خود را از دست داد.

جلیل گودرزی فرگفت: از این تعداد، ۴۱ نفر برای دریافت خدمات درمانی تکمیلی به بیمارستان منتقل و ۲۵ نفر در محل حادثه درمان شدند.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی قم عنوان کرد: در مدت مشابه سال ۱۴۰۰ نیز مسمومیت ۴۳ نفر با گاز مونوکسید کربن ثبت شد که ۲۹ نفر به بیمارستان منتقل و ۱۴ نفر در محل حادثه درمان شدند؛ هیچ مورد فوتی در صحنه حادثه به این مرکز گزارش نشد.

گودرزی فر با اشاره به این‌که بیشترین موارد مسمومیت با گاز مونوکسید کربن مربوط به وسایل گرمایش خانگی است، بیان کرد: استفاده نامتعارف از وسایل گرمازا از جمله گاز پیک‌نیک، گاز خوراک‌پزی، زغال چوب و آبگرمکن به‌ویژه در فضا‌های بسته و نیز عدم کنترل لوله‌ها و اتصالات بخاری در داخل منزل و بالای پشت‌بام از عوامل بروز مسمومیت با گاز مونوکسید کربن است.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی قم افزود: مونوکسید کربن گازی بدون رنگ و بو است و فردی که دچار مسمومیت می‌شود در ابتدا علایمی ندارد، ولی با گذشت زمان و افزایش استنشاق گاز، علایم در فرد ظاهر می‌شود.

او ادامه داد: علائم این مسمومیت ابتدا سردرد، تهوع و استفراغ است که به‌تدریج افزایش می‌یابد و حالت خواب‌آلودگی، اختلال هوشیاری و در موارد شدید با کما، تشنج و مرگ همراه خواهد بود.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی قم تاکید کرد: نخستین و مهم‌ترین اقدام در صورت مشاهده موارد گازگرفتگی، رساندن اکسیژن (هوای تازه) به مصدوم و تماس با اورژانس ۱۱۵ است که باز کردن پنجره اتاق یا خارج کردن فرد از آن محیط موثرترین اقدام برای بهبود حال فرد مسموم است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.