کوروش زارعی دبیر چهل و یکمین جشنواره تئاتر فجر با بیان اینکه یکی از دلایل مهم نبود شور و هیجان جشنوارهای در ادوار گذشته تئاتر فجر به نوع اجرایی بخش مرور آن مربوط میشد، گفت: اجرای نمایشهایی که در یکسال گذشته جشنواره روی صحنه رفته و بسیاری از علاقهمندان تئاتر آنها را دیده بودند یکی از عوامل بازدارنده شور و هیجان تئاتر فجر بود چرا که دیگر تازگی نداشت.
وی افزود: با نیم نگاهی به جشنواره فیلم فجر میبینیم که مردم برای تماشای فیلمهایی پا به جشنواره میگذارند که تا کنون رونمایی نشده و برای اولین بار به نمایش گذاشته میشوند. حال چرا جشنواره تئاتر فجر از این موقعیت و ویژگی بینصیب بماند و فضاهای ممکن خود را با برپایی بخش مجزایی برای اجرای آثار دیده شده اشغال کند.
زارعی در ادامه گفت: جشنواره تئاتر فجر هم باید برای هرچه جذابتر شدن این رویداد اقدامی مشابه کند تا از زیر سایه شیوه مرسوم بخش مرور جشنواره که سالها پیش از سوی مدیران آن وقت راهاندازی شد خارج شود و به این سنت غلط پایان دهد و کمکی به نشاط بیشتر جشنواره کمک کند.
دبیر چهل و یکمین جشنواره تئاتر فجر در تکمیل موارد ذکر شده خود گفت: شوق تماشای آثار تازه تئاتر ایران آن هم در جشنواره تئاتر فجر باید میان مردم علاقهمند به این هنر ایجاد شود. به این ترتیب تصمیم گرفتیم تا آثاری در بخش اصلی جشنواره اجرا شود که تا کنون دیده نشده است و عموم علاقهمندان و هنرمندان تئاتر چشم انتظار تماشای آنها برای نخستین بار باشند. به این ترتیب شیوه اجرایی پیشین بخش مرور تئاتر را حذف کردیم، اما ایده جایگزین آن را به منظور بهبود وضعیت جشنواره به کار گرفتیم تا در بودجهبندی زمانی خودش از آن رونمایی کنیم.
وی افزود: در حقیقت بخش مرور جشنواره تئاتر فجر نه تنها حذف نشده است بلکه نسبت به ادوار گذشته ارتقا یافته و آثار آن در یک بخش رقابتی شرکت داده میشوند.
زارعی در مورد ایده جایگزین بخش مرور تئاتر ایران در چهل و یکمین جشنواره تئاتر فجر گفت: با توجه به اینکه بخش بینالملل جشنواره در قالب مسابقه، چند سالی حذف شده بود و بار دیگر در این دوره زنده میشود تصمیم گرفتیم تا آثاری که معمولا بخش مرور جشنواره میزبان آنها بوده امکان حضور را داشته باشد. به این ترتیب آثاری که در یکسال پیش از جشنواره اجرای عمومی داشتهاند در کنار آثار تولیدی تازه نیز میتوانند برای رقابت با آثار خارجی بخش مسابقه بینالملل حضور یابند و رقابت کنند.
گفتنی است، در فراخوان بخش بینالملل جشنواره چهل و یکم تئاتر فجر که آبانماه منتشر شد ذکر شده بود که «دبیرخانه جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در راستای ارج نهادن به گروههای نمایشی که از ابتدای اسفند ماه سال گذشته لغایت آبان ماه سال جاری اجرای عمومی داشتهاند، شرایطی را فراهم کرده است که گروههای متقاضی شرکت در این بخش آثار خود را طبق گاهشمار به دبیرخانه ارسال کنند.»
همچنین تاکید شده بود که بخش مسابقه بینالملل به شکل رقابتی متشکل از گروههای ایرانی و خارجی خواهد بود.
چهل و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری کوروش زارعی همزمان با ایام جشنهای پیروزی انقلاب اسلامی ایران در بهمن ماه ۱۴۰۱ برگزار خواهد شد.