رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران آذربایجان غربی با اعلام این خبر گفت: هر روز ۲۷۰ تن گوشت مرغ در استان تولید می شود که تنها ۲۰۰ تن آن نیاز فعلی مردم است و ۷۰ تن آن مازاد بر مصرف است.
علی قاسمی پایین آمدن سرانه مصرف از ۲۸ کیلوگرم در سال به ۲۲ کیلو گرم به دلیل کاهش قدرت خرید مردم را از مهمترین عامل افزایش عرضه نسبت به تقاضا دانست و خاطر نشان کرد: عرضه و تقاضا باید به شکل مناسب تری توسط دولت و ستاد تتظیم بازار مدیریت شود.
وی با اشاره به سرمایه گذاری مناسب بخش خصوصی در صنعت مرغ استان اظهار کرد: در حال حاضر برای تولید ۱۲۰ هزار تن تولید گوشت مرغ در سال ظرفیت وجود دارد، اما تنها از دو سوم این ظرفیت استفاده می شود.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران آذربایجان غربی صادرات را تنها را حل رفع مشکل صنعت مرغ عنوان و اضافه کرد: با وجود ظرفیتهای ممتازی که وجود دارد در ۲ سال گذشته تنها بصورت مقطعی مجوز صادرات گوشت مرغ به عراق صادر شده است.
قاسمی با اشاره به صدور بخشنامههای لغو ممنوعیت صادرات و عوارض گمرکی آن توسط وزارت جهاد کشاورزی و صمت در ۲ ماه گذشته تصریح کرد: در کمال ناباوری هنوز بخشنامهها به گمرک ابلاغ نشده است و بارهای صادراتی همچنان در سردخانهها نگهداری میشود.
وی از جوجه ریزی ۵ میلیون قطعهای در ۲ ماه گذشته خبر داد و گفت: ۲ میلیون قطعه با هدف صادرات جوجه ریزی شده بود، اما با تعلل در ابلاغ بخش نامهها هم تعادل عرضه و تقاضا در استان بهم خورده است و موجب کاهش ۱۵ تا ۲۰ هزار تومانی قیمت شده است و هم اینکه ضررهای هنگفتی به فعالان صنعت مرغ به دلیل صادر نکردن تولید وارد شده است.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران با اشاره به وجود بازارهای هدف مناسب در شمال عراق گفت: در صورتیکه دولت مجوز صادرات ۱۵ درصدی تولیدات را بصورت مستمر و بدون تعطیلی صادر کند نه تنها ارز آوری و ایجاد ارزش افزوده صورت خواهد گرفت بلکه موجب توسعه صنعت تولید گوشت مرغ در استان خواهد شد.