عباس عبادی معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم پاسداشت روز پرستار که امروز (۱۷ آذر) در محل بیمارستان امام خمینی (ره) اسلام آبادغرب برگزار شد، از اجرای طرح تعرفه گذاری خدمات پرستاری به عنوان یکی از خدمات ارزشمند دولت سیزدهم در حوزه بهداشت و درمان یاد کرد و گفت : این طرح با تاخیر اجرا شد و با توجه به اینکه بسیاری خدمات پرستاری در سامانه ثبت نشده، فعلا مبالغی بصورت علی الحساب به حساب پرستاران واریز شده است.
وی افزود: از پرستاران تقاضا داریم از این به بعد پیگیر ثبت خدمات خود باشند، چرا که پرداخت کارانه و تعرفه بر اساس خدمات ثبت شده خواهد بود.
وی ابراز امیدواری کرد: با همکاری مجلس و اختصاص اعتبار، اجرای این طرح در سالهای آتی استمرار یابد.
عبادی با تاکید بر اینکه علم پرستاری نباید در محیط بیمارستان محدود شود، گفت: متاسفانه وجود محدودیتهایی که یا توسط سیستم ایجاد شده و یا خود خواسته بوده، موجب شده پرستاران فقط در محیط بیمارستان محدود شوند.
وی تاکید کرد: پرستاری باید به سطح جامعه تسری یابد و پرستاران و بویژه فارغ التحصیلان جدید این رشته میتوانند در بخشهای مختلف در سطح جامعه ارائه خدمت داشته باشند. بطور مثال هشت میلیون سالمند در کشور داریم که تعداد قابل توجهی از آنها نیاز به خدمات پرستاری دارند و اگر این خدمات را دریافت کنند قطعا کمتر نیاز به بستری در مراکز درمانی پیدا کرده و کمتر فشار مالی به سیستم درمان کشور وارد میشود.
وی افزود: در همین راستا اگر بتوانیم توسعه مراکز پرستاری در منزل و مراقبت در منزل را داشته باشیم، مشروط به داشتن خدمات بیمه ای، در آن صورت شاهد گسترش حوزه پرستاری در سطح جامعه خواهیم بود.
وی افزود: در درجه اول این خود پرستاران هستند که باید به جامعه ورود کرده و سواد سلامت را بالا ببرند و خود را در محیط بیمارستان محدود نکنند.
عبادی گفت: این برنامه باید برای رشتههای بهورزی و پیراپزشکی هم در دستور کار قرار گرفته و خدمات آنها در سطح جامعه توسعه یافته و به بیمارستانها محدود نشود.
معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به تلاش برای گسترش آموزش پرستاری گفت: در حال حاضر مراکز آموزش پرستاری از ۳۰ مرکز در اوایل انقلاب به ۲۰۷ مرکز رسیده و هم اکنون یک مرکز آموزشی جدید در شهرستان اسلام آباد غرب فعال شده است .